Vladimir Putin. Ramil Sitdikov/Tasr
StoryEditor

Kedy Putin zomrie? Ruský okultista si myslí, že pozná presný dátum. Oznámil ho

iDnes.cz24.05.2022., 00:00h

Špekulácie o ruskom prezidentovi Vladimirovi Putinovi a jeho fyzickom či duševnom zdraví, alebo aj o jeho mocenskom postavení, sa roja nepretržite. Sú za nimi pozorovatelia vážni aj menej seriózni. V týchto dňoch sa objavila už aj vyložene abstraktná predpoveď presného dátumu jeho smrti. Vyslovil ju ruský okultista Andrej Kosmač.

Lajkuj Brainee.sk na

Tento muž astrológiu využíva aj na údajné odhalenie jeho zdravotného stavu alebo určenie pravdepodobnosti štátneho prevratu v Kremli. Kosmač v rozhovore s ľudskoprávnym aktivistom Markom Fejginom, ktorý je k dispozícií na Youtube, uviedol, že po úplnom zatmení Slnka 20. apríla 2023 a polotieňovom zatmení Mesiaca 5. mája 2023 „životná púť ruského panovníka skončí“, píše portál iDNES.cz

Podľa Kosmača túto predpoveď zostavili tri popredné osobnosti v odbore „celosvetovej“ astrológie, ktorá skúma historické a kultúrne trendy, osudy národov, meteorologické podmienky, zemetrasenia a ďalšie dôležité svetové udalosti. 

   

„V auguste sa zdravie Vladimira Putina začne výrazne zhoršovať, čo potvrdzuje mnoho faktorov, vrátane jeho horoskopu a tzv. solárneho horoskopu. Je veľmi zriedkavé, že jeho dátum narodenia poznáme na minútu presne. Od augusta do konca októbra začne proces, kedy bude postupne odstavovaný od moci. De iure zostane prezidentom, ale de facto všetka moc prejde do rúk kolektívneho riadiaceho orgánu, takzvanej Štátnej rady,“ povedal Kosmač.

Zdravie ruského prezidenta pozorne sledujú západné spravodajské služby aj mediálne domy a starostlivo analyzujú každé jeho gesto. Objavujú sa dohady o rakovine krvi, Parkinsonovej chorobe alebo demencii. Špekulácie ešte zosilneli po tom, čo sa na verejnosti objavilo video, kde Putin kŕčovito zvieral hranu stola.

image

Ruský prezident Vladimir Putin  a bieloruský prezident Alexandr Lukašenko. 

Ramil Sitdikov/Tasr
   

Práve v súvislosti s rakovinou krvi sa špekuluje o tom, že Putin nedávno podstúpil operáciu. Nemenovaný ruský oligarcha mal o tom informovať americký časopis New Line. Podobnú informáciu uviedol aj telegramový účet Generál SVR , ktorý údajne čerpá správy priamo z Kremľa. Videá, na ktorých sa nedávno Putin objavil, účet vysvetlil tým, že sú predtočené.

Kosmač si však nie je istý, že sa verejnosť dozvie o údajnej zmene na čele štátu, pretože sa ju čelní predstavitelia budú snažiť utajiť. Pochybnosti má aj k diskutovanému prevratu, ktorý by mal vzísť zvnútra štruktúr ruského štátu.

image

Harabina chvália v ruskej televízii, otvorene hovorili aj o možnom financovaní slovenských politikov

„Mnoho expertov a analytikov si myslí, že by v Rusku mohlo dôjsť k štátnemu prevratu, ale je to iba ich prianie. Tento prevrat jednoducho nemá kto zinscenovať. Vysvetlím vám prečo. Všetci úradníci, všetci oligarchovia a všetky bezpečnostné zložky sú Putinove deti, jeho výtvory. Sú mu verní. Ich lojalita je však založená iba na strachu a na ničom inom,“ poznamenal.

image

Vladimir Putin. 

Sputnik/Via Reuters

Avšak podľa náčelníka ukrajinskej vojenskej rozviedky Kyryla Budanova sa pred dvoma mesiacmi pokúsili o atentát nejakí Kaukazania.

„Išlo o atentát po línii predstaviteľov Kaukazu, a to nie tak dávno. Nedostalo sa to na verejnosť. Bol to úplne nepodarený pokus, ale skutočne sa to odohralo. Približne pred dvoma mesiacmi,“ tvrdil Budanov. Ide o úryvok rozhovoru s denníkom Ukrajinská pravda a jeho celá verzia má vyjsť v utorok.

Podľa ruských médií Vladimír Putin za svoju kariéru čelil celkom trinástim pokusom o atentát, ktoré spáchali rôzne záujmové a politické skupiny.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 20:46