Texaský strelec Salvador Ramos a jeho matka.Facebook/The Missing Truth
StoryEditor

Matka strelca z Texasu prehovorila o synovi. Nebol násilník, bráni si dieťa

Lukáš Kovalčík26.05.2022., 13:00h

Utorková streľba na základnú školu v Texase si vyžiadala najmenej 21 obetí z toho 18 bolo detí. Ide o najsmrteľnejšiu streľbu v USA od roku 2012. „Môj syn nebol násilník. Som prekvapená, čo urobil," hovorí matka Salvadora Ramosa.

Lajkuj Brainee.sk na

Adriana Reyesová, matka strelca z masakru na základnej škole  Robb Elementary School v meste Uvalde prvýkrát verejne prehovorila o svojom synovi.

Pri streľbe v americkom štáte Texas prišlo o život najmenej 21 ľudí. Medzi obeťami je 18 detí, pričom zranil ďalších 17 ľudí. Tínedžera na mieste zastrelili muži zákona, píše web UNILAD.

Môj syn nebol násilník, tvrdí strelcova matka

Salvador Ramos žil so svojou starou mamou Celiou Gonzalez, ktorú strelil do tváre po „domácej hádke“ predtým, ako ukradol rodinné nákladné auto a odišiel do základnej školy.

Jeho babičke sa podarilo na tínedžera zavolať políciu a neskôr bola v kritickom stave prevezená do nemocnice. Práve z nemocničnej postele strelcovej starej mamy, poskytla pre Daily Mail rozhovor jeho matka Adriana. Strelec na sociálnych sieťach predtým naznačil, že sa schyľuje k útoku. „Deti by si mali dať pozor,“ napísal. 

image

Masaker v Texase.

TASR/AP/Dario Lopez-Mills

„Môj syn nebol násilník. Som prekvapená, čo urobil," hovorí žena. „Modlím sa za tie rodiny. Modlím sa za všetky tie nevinné deti.“

„Mala som s ním dobrý vzťah. Držal sa v ústraní, nemal veľa priateľov," opisuje jeho matka. Ramos popri škole pracoval v reštaurácii rýchleho občerstvenia. Jeho okolie ho opisovalo ako tichého a osamelého chlapca. Pre svoju povahu a používanie očných liniek bol v škole terčom posmechu a šikany.

image

Ohavné činy Vagnerovcov v Líbyii. Bombu nastražili aj do plyšového medvedíka

Reyesová dodala, že svojho syna naposledy videla v deň jeho narodenín: „Dala som mu pohľadnicu a plyšáka Snoopyho."

„Nevedel som, že má zbrane. Keby som to bol vedel, nahlásil by som to," vyjadril sa k tragédii Ramosov starý otec, 72-ročný Rolando Reyes  pre ABC News.

image

Streľba v Texase.

TASR/AP/Dario Lopez-Mills

Podľa texaského senátora Rolanda Gutierreza si však Ramos legálne kúpil dve pušky typu AR-15 hneď po jeho 18. narodeninách, neskôr ich použil k streľbe.

„Bola to prvá vec, ktorú urobil na svoje 18. narodeniny," poznamenal Gutierrez.

Legálne zakúpené pušky potom použil k najhoršiemu masakru tohto druhu na základnej škole v USA od decembra 2012, keď na základnej škole Sandy Hook v meste Newtown v štáte Connecticut vtedy 20-ročný Adam Lanza zabil 26 ľudí vrátane 20 detí. 

Už toho bolo dosť

Tragédia v USA opäť rozprúdila debaty o držbe strelných zbraní. Prezident Joe Biden vyzval v noci na stredu počas emotívneho prejavu k národu v Bielom dome na nové obmedzenia predaja zbraní.

„Kedy sa, preboha, postavíme proti zbrojárskej lobby? Kedy, preboha, urobíme to, čo treba urobiť?“ spýtal sa Biden v súvislosti s prísnejšou kontrolou zbraní. „Prečo sme ochotní žiť s týmto krviprelievaním? Prečo to stále dopúšťame?“ pýtal sa ďalej šéf Bieleho domu a následne dodal: „Je čas konať.“ 

Ako pripomienku tragédie nariadil vyvesiť vlajky do 28. mája na pol žrde až do západu slnka. „Už toho bolo dosť,“ konštatovala americká viceprezidentka Kamala Harrisová a vyzvala na reguláciu zbraní. 

 

 

 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 16:11