Johhny DeppReuters/Evelyn Hockstein
StoryEditor

Ak by som bral toľko drog, už dávno by som bol mŕtvy, hovorí Depp. Amber na súde viditeľne prehráva

kam26.05.2022., 16:30h

Už zajtra by na súde mali zaznieť záverečné reči oboch strán. Čo všetko sa dovtedy ešte stihlo stať?

Lajkuj Brainee.sk na

Najsledovanejší proces tohto roka sa blíži do finále. Na súde medzi Johnnym Deppom a Amber Heard momentálne prebiehajú záverečné reči a celý svet bude očakávať, na ktorú stranu sa prikloní porota. Pokiaľ by však kopírovala nálady na internete, svoje meno by bezpochyby očistil Depp. Treba si však uvedomiť, že porota má zakázané sledovať správy a rozhoduje sa iba na základe toho, čo vidí na súde.

image

Súdny megaproces Deppa a Heard sa blíži do finále. Kartami môže najviac zamiešať supermodelka Kate Moss

Aktuálne dianie

Pred porotu sa opäť postavil herec, aby vyvrátil tvrdenia o tom, koľko tabliet extázy užil, píše portál LadBible. Svedectvo, poskytnuté ešte počas súdu v Spojenom kráľovstve, totiž tvrdilo, že Depp užil osem tabliet extázy naraz, čo malo spôsobiť dvojtýždňové prerušenie nakrúcania filmu Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta. Celé to malo vyvrcholiť odrezaním prsta, pričom herec opakuje, že za to mohla Amber a nie drogy.

O čo vlastne v procese ide

Depp podal žalobu na Amber Heard kvôli jej stĺpčeku v denníku The Washington Post z roku 2018, v ktorom sa texaská herečka označuje za „verejne známu tvár domáceho násilia“, hoci svojho bývalého manžela priamo nespomína.

Herec tvrdí, že kvôli článku prišiel o prácu na niekoľkých výnosných filmoch a požaduje od Heard odškodné vo výške 50 miliónov dolárov. Herečka následne podala na herca protižalobu, v ktorej požaduje po Deppovi dvojnásobnú čiastku.

 

Depp povedal, že nikdy takéto množstvo MDMA neskonzumoval, pričom prizvukoval, že „keby som to urobil, som si celkom istý, že by som bol mŕtvy. Myslím, že jeden by zomrel.“ Vo svojom poslednom svedectve okrem toho poprel „nezvyčajné, poburujúce príbehy“, ktoré o ňom kolovali. Zdôraznil aj to, že sa nikdy nedopustil sexuálneho obťažovania alebo fyzického zneužívania.

image

Amber Heard

Reuters/Evelyn Hockstein

Na záver opísal, ako ho svedectvo Amber ovplyvnilo, pričom uviedol, že jej tvrdenia sú „smiešne, ponižujúce, bolestivé, divoké, nepredstaviteľne brutálne, kruté a všetky falošné.“ Zároveň však dodal: „Žiadna ľudská bytosť nie je dokonalá, určite nie – nikto z nás – ale nikdy v živote som sa nedopustil sexuálneho či fyzického zneužívania. Všetky tieto bizarné, poburujúce príbehy o tom, ako som spáchal tieto veci, žil som s nimi šesť rokov a čakal, kým budem môcť odhaliť pravdu.“

Zásadné dátumy

Ešte predtým sa Deppa pýtali na niekoľko kľúčových dátumov vrátane 20. mája 2016, keď Heard požiadala o rozvod. Depp to celé okomentoval veľmi stroho, a to aj vzhľadom na to, čo všetko v ten deň musel spracovať. „Moja matka zomrela 20. mája... Čo vnáša okamžitú perspektívu do niekoho mysle. V tú noc som hovoril s Amber.“

image

Bozk, ktorý spustil prekliatie? Pozri si okamih, kedy sa Johnny Depp a Amber Heard zamilovali

Ďalším dátumom, o ktorom sa dnes diskutovalo, bol 27. máj 2016, čo boli nielen narodeniny Deppovej dcéry a premiéra filmu Alice Through the Looking Glass, ale aj deň, kedy Heard podala návrh na dočasný súdny zákaz. Keď sa ho jeho právny zástupca spýtal, ako ho ovplyvnil tento návrh od Amber, povedal: „Všetko to zmenilo.“ Keď Heardovej právnik vzniesol námietku relevantnosti, Depp sarkasticky zasiahol: „Ach, nezmenilo sa tým všetko?“

Kate Moss zamiešala karty

Na súde vystúpila aj modelka Kate Moss, s ktorou Depp chodil v deväťdesiatych rokoch. Modelka vypovedala prostredníctvom videohovoru z Anglicka. Vyjadrovala sa hlavne k údajnému incidentu, kedy ju vraj mal, rovnako ako Amber, zhodiť zo schodov. Malo k tomu dôjsť počas ich spoločnej dovolenky na Jamajke. „Odchádzali sme z izby a Johnny vyšiel z dverí skôr ako ja. Bola práve silná búrka. Ako som odchádzala z izby, skĺzla som zo schodov a poranila som si chrbát,“ povedala pod prísahou. 

image

Johhny Depp

Reuters/Evelyn Hockstein

„Kričala som, pretože som nevedela, čo sa mi stalo a mala som bolesti. Pribehol mi na pomoc, odniesol ma do izby a zaistil mi lekársku pomoc. Nikdy do mňa nestrčil, nekopol ma a ani ma nezhodil zo schodov.“ Herec neskôr vyhlásil, že historku o napadnutí modelky si vykonštruovala jeho exmanželka, ktorá o incidente niekoľkokrát hovorila počas predošlých výpovedí, uvádza portál iDnes.cz.

Prišlo sa na ďalšie klamstvo Amber

Amber Heard vypovedala, že darovala 250-tisíc dolárov na detský umelecký program. Generálna riaditeľka charitatívnej organizácie ale uviedla, že peniaze pochádzajú od Elona Muska. Toto je už druhý predstaviteľ charitatívnej organizácie, ktorý povedal, že verí, že anonymný dar v Heardovej mene prišiel od Muska, miliardára a generálneho riaditeľa Tesly, s ktorým Heard chodila hneď po rozchode s Johnnym Deppom v roku 2016, píše portál Insider.

Predtým predstaviteľ Americkej únie občianskych slobôd uviedol, že organizácia dostala dar 350-tisíc dolárov v mene Heard z účtu, o ktorom sa domnievali, že je spojený s Muskom. Deppov právny tím sa snažil podkopať dôveryhodnosť Heardovej, keď navrhol, že dar, ktorý podľa jej slov poskytla, v skutočnosti zaplatil Musk.

image

Hviezdou súdu sa stáva Deppova právnička. Šušká sa, že tvoria pár, Heard pri výsluchu zmietla pod stôl

Heard uviedla, že darovala 250-tisíc dolárov Art of Elysium, charitatívnej organizácii pre deti. Svedok Deppovho právneho tímu však toto vyhlásenie v utorok spochybnil. Vo vopred zaznamenanom vyhlásení z 3. marca 2022 Jennifer Howell, generálna riaditeľka Art of Elysium, uviedla, že organizácia dostala iba jeden dar v jej mene – platbu vo výške 250-tisíc dolárov od anonymného darcu, o ktorom vedeli, že je Musk.

Dôveryhodnosť Heard v súvislosti s jej charitatívnymi darmi bola spochybnená už skôr. Deppov právny tím poskytol dôkazy, ktoré dokazujú, že Heard nedokázala splniť svoj verejný záväzok darovať celých 7 miliónov dolárov za rozvod s Deppom dvom charitatívnym organizáciám – ACLU a Children's Hospital Los Angeles.

image

Amber Heard

Reuters/Evelyn Hockstein

V utorok vopred zaznamenaná výpoveď od Candie Davidson-Goldbronn, zástupkyne Detskej nemocnice v Los Angeles, priniesla zistenie, že organizácia dostala iba 250-tisíc dolárov priamo od Heardovej, navyše k platbe 100-tisíc dolárov, ktorú zaplatil Deppov peňažný manažér v rámci jej rozvodového vyrovnania. 

Predtým v procese zástupca ACLU uviedol, že organizácia dostala iba tri platby uskutočnené v jej mene v celkovej výške 950-tisíc dolárov. Iba jeden z nich mal pochádzať priamo od Amber, zatiaľ čo ďalší bol od Deppovho finančného manažéra a o treťom sa verilo, že je od Muska. Heard povedala, že plánovala zaplatiť dvom charitatívnym organizáciám v splátkach počas určitého obdobia, ale musela zastaviť platby, keď ju Depp v roku 2019 zažaloval.

Záverečné reči oboch strán sporu sú plánované na piatok, potom začne porota rokovať o verdikte. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 13:40