Britská kráľovná Alžbeta II.TASR/Steve Parsons/PA via AP
StoryEditor

Kráľovná Alžbeta hľadá nového komorníka. Žiť budeš v paláci, no ponúka ti len minimálnu mzdu

Miroslav Kamody31.05.2022., 10:00h
Lajkuj Brainee.sk na

Pracovať pre britskú kráľovnú sa môže zdať ako nedosiahnuteľný sen. V skutočnosti však Buckinghamský palác pomerne často hľadá novú pracovnú silu. Ak si si niekedy predstavoval, že sa budeš prechádzať masívnym sídlom Alžbety II., teraz sa ti to môže splniť. Kráľovná totiž hľadá komorníka, respektíve komorníčku. Odmenou ti však okrem vstupu na honosné miesta bude len minimálna mzda, píše LadBible.

image

Kráľovná Alžbeta II. sa prekvapujúco objavila na verejnosti

Práca priamo pre kráľovnú

Podľa inzerátu bude ideálny kandidát „rád pracovať ako súčasť tímu“, bude mať „proaktívny prístup“ a „zameria sa na najvyššie štandardy“ vo všetkom, čo robí. Od zamestnanca sa očakáva, že bude pracovať 40 hodín týždenne, a to buď v Buckinghamskom paláci alebo na hrade Windsor. Záležať to bude od toho, kde sa bude zdržiavať kráľovná.

Táto kariéra by mala rozviť tvoje zručnosti a „odborné znalosti v oblasti upratovania.“ Inzerát sa snaží nalákať záujemcov naozaj presvedčivo: „Pripojte sa k nášmu profesionálnemu tímu, budete udržiavať, čistiť a starať sa o širokú škálu interiérov a predmetov, pričom zaistíte, že budú prezentované čo najlepšie.“

image

Britská kráľovná Alžbeta II.

Steve Parsons/PA via AP

Od svojich budúcich kolegov sa naučíš všetky potrebné odborné zručnosti špecialistu, pričom budeš vždy „smerovať k najvyšším štandardom.“ Aby toho nebolo málo, tvojou úlohou bude aj vítanie hostí a starostlivosť o nich počas oficiálnych akciách a podujatiach. „Toto je vaša príležitosť využiť svoje nadšenie a vášeň na to, aby ste dosiahli výnimočné.“

Veľa roboty za minimálny plat

Aby to však nebolo len o nadšení, inzerát pripomína, že paláce sú mimoriadne rušným miestom na prácu, no s „dobrými schopnosťami manažovania času“ by si nemal mať problémy s dodržiavaním prísnych termínov. Dokonca nie sú potrebné ani predchádzajúce skúsenosti s upratovaním (aj keď sú vítané), omnoho viac personalistov zaujíma tvoj proaktívny prístup a riešenie nových výziev.

image

Najnebezpečnejšie kulty sveta: Masové samovraždy či úplná vernosť sú ich hlavným pravidlom

Teraz však tá horšia časť - hodinová mzda sa pohybuje na úrovni 7,97 libier (9,36 eura) za hodinu. To síce na prvý pohľad nevyzerá zle, no priemerná minimálna mzda v Spojenom kráľovstve sa pohybuje na úrovni 9,90 libier (11,62 eura), v Londýne je to dokonca ešte o pár libier viac. Na druhú stranu, môžeš doslova žiť v paláci, kde okrem iného dostaneš aj najesť, čiže sa to celkom kompenzuje.

Súčasťou pracovného pomeru je aj 15-percentný príspevok zamestnávateľa na dôchodkový systém „plus výhody“, ako aj 33 dní dovolenky vrátane štátnych sviatkov. Uchádzači majú na podanie prihlášok čas do 19. júna, pričom pohovory sa uskutočnia nasledujúci mesiac. Pokiaľ máš teda chuť pracovať pre kráľovskú rodinu, neváhaj a pošli si životopis.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 11:53