Súd Johnny Depp a Amber HeardTasr/kevin Lamarque/pool Photo Via Ap/
StoryEditor

Johnny Depp verzus Amber Heard. Vyberáme najpamätnejšie a najzásadnejšie výroky zo súdneho procesu

Miroslav Kamody02.06.2022., 15:00h

Pozreli sme sa na silné výroky, ktoré posledné týždne rezonovali internetom počas sledovaného súdneho sporu medzi Johnnym Deppom a Amber Heard.

Lajkuj Brainee.sk na

Ostro sledovaný súd medzi hercami Johnnym Deppom a Amber Heard je definitívne na konci. Porota včera večer uznala herečku vinnú z ohovárania jej bývalého manžela a zároveň čiastočne uznala jej protisťažnosť týkajúcu sa vyjadrenia Deppovho právnika, informuje Guardian.

Porotcovia uložili Heardovej za výroky o domácom násilí zaplatiť odškodné v celkovej výške 15 miliónov dolárov (viac ako 14 miliónov eur), čo sudkyňa následne znížila na 10,35 milióna (9,6 milióna eur). Depp má naopak vyplatiť dva milióny (1,8 milióna eur). Celý súhrn procesu, spolu s rozsudkom a reakciami aktérov i slávnych osobností, nájdeš v tomto článku.

image

Vysvetľujeme: Súd dal za pravdu Deppovi. V čom vyhrala Amber a prečo sú obaja herci v tomto procese porazení?

Ako pomyslenú bodku za týmto súdnym konaním sme si pre teba pripravili najzásadnejšie výroky z procesu, ktorý sledovali milióny ľudí po celom svete.

Bojovala, aby si ho udržala

„Heard cítila ako povinnosť, ak sa cítila nerešpektovaná, začať boj. Ak by ju chcel (Depp) opustiť, aby deeskaloval boj, udrela by ho, aby zostal. Radšej by bojovala, aby ho tam udržala.“ - Laurel Anderson, bývalý manželský poradca páru a klinický psychológ.

Podľa jeho slov to bola práve Amber, kto inicioval incidenty, aby zabránila Deppovmu odchodu, prameniace z jej strachu z opustenia. Pár sa podľa neho postupne zaplietol do vzájomného zneužívania. 

image

Amber Heard

Evelyn Hockstein/Reuters

Obvinenia proti Deppovi vraj boli legitímne

„Keď sa pozrieme na donucovaciu kontrolu, obsedantnú žiarlivosť, majetníctvo, sexuálne násilie, dusivé správanie, vyhrážky zabitím, to všetko sú, ako som uviedol, veľmi významné faktory a často sa vyskytujú v prípadoch smrteľného domáceho násilia.” - Dawn Hughes, klinický a forenzný psychológ.

Hughes, ktorého si predvolal ako svedka právnický tím Amber Heard, tvrdil, že hercove obvinenia z emocionálneho a fyzického zneužívania boli legitímne.

image

Johnny Depp

Evelyn Hockstein/Reuters

Amber bola nestabilná

„Hraničná osobnosť je choroba nestability, ktorá sa vyznačuje veľkým hnevom, krutosťou voči menej silným ľuďom, vyhľadávaním pozornosti a správaním poháňaným základným strachom z opustenia.“ - Shannon Curry, forenzná psychologička.

Curry pred súdom povedala porote, že si myslí, že Heard trpí nielen hraničnou poruchou osobnosti, ale aj histriónskou poruchou osobnosti.

image

Amber Heard

Tasr/ap/evelyn Hockstein/

Zásadná výpoveď

„Nikdy do mňa netlačil, nekopal ma ani ma nezhodil zo schodov. Bola búrka a keď som odchádzala z izby, skĺzla som dolu schodmi a zranila som si chrbát. (Johnny) pribehol späť, aby mi pomohol a odniesol ma do mojej izby a zabezpečil mi lekársku pomoc.“ - Kate Moss, expartnerka Johnnyho Deppa.

Supermodelka Kate Moss sa v záverečných dňoch súdneho procesu postarala o zásadný zvrat, kedy zmietla zo stola tvrdenia Heardovej o tom, že aj ju mal Depp v minulosti zhodiť zo schodov.

image

Najkrajší a najdrogovejší pár svojej doby. Vzťah Deppa a Kate Moss, ktorá práve zásadne ovplyvnila súd s Amber

Mrazivé slová

„Poďme ju upáliť. Utopme ju skôr, ako ju spálime.“ - Johnny Depp v súkromnej komunikácii s hercom Paulom Bettanym.

Hercove správy obsahovali aj grafické urážky jeho bývalej manželky.

image

Johnny Depp

Pool/Reuters

Aj ja som ľudská bytosť

„Možno je ľahké zabudnúť, ale som ľudská bytosť. Ako tu dnes stojím, nemôžem mať kariéru. Nemôžem mať okolo seba ľudí, aby sa so mnou stýkali kvôli hrozbám a útokom, ktoré budú musieť znášať.“ - Amber Heard pri výpovedi na súde.

Herečka sa počas procesu stavala do pozície obete a často pred súdom plakala. Internetom sa rýchlo začali šíriť videá, podľa ktorých svoj plač iba hrala, prípade sa štylizovala pred fotografmi. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 08:43