Amber HeardTasr/ap/evelyn Hockstein/
StoryEditor

O Deppovu právničku sa bijú agentúry, Amber nemá peniaze a Johnny si založil účet na TikToku

Miroslav Kamody08.06.2022., 08:00h

Pozreli sme sa na to, čo sa stalo týždeň od vynesenia rozsudku medzi Johnnym Deppom a Amber Heard.

Lajkuj Brainee.sk na

Od vynesenia rozsudku v ostro sledovanom prípade medzi hercami Amber Heard a Johnny Deppom prešiel presne týždeň. Ak si si myslel, že celá kauza sa nadobro uzavrela, si na veľkom omyle. Pozreli sme sa na to, čo všetko sa stihlo za ten týždeň ešte udiať. A že toho bolo naozaj dosť. 

O čom bol súd

Pre pripomenutie, porota v súdnom spore uznala herečku vinnú z ohovárania jej bývalého manžela a zároveň čiastočne uznala jej protisťažnosť týkajúcu sa vyjadrenia Deppovho právnika. Porotcovia uložili Heardovej za výroky o domácom násilí zaplatiť odškodné v celkovej výške 15 miliónov dolárov (viac ako 14 miliónov eur), čo sudkyňa následne znížila na 10,35 milióna (9,6 milióna eur). Depp má naopak vyplatiť dva milióny (1,8 milióna eur). 

image

Vysvetľujeme: Súd dal za pravdu Deppovi. V čom vyhrala Amber a prečo sú obaja herci v tomto procese porazení?

Jadrom občianskoprávneho sporu v americkom štáte Virgínia bol štyri roky starý komentár publikovaný denníkom The Washington Post, v ktorom sa Heardová označila za „verejne známu tvár domáceho násilia”. Depp v ňom nie je menovaný, podľa jeho právnikov ale vyjadrenie vyznievalo jasne, pretože obvinenia zo strany americkej herečky už boli verejnosti známe.

Heard v roku 2020 na žalobu svojho exmanžela reagovala vlastnou sťažnosťou kvôli tvrdeniam Deppovho právnika, že všetky jej obvinenia sú falošné. Sedemčlenná porota po zhruba 12 hodinách rokovaní dala Deppovi za pravdu ohľadom všetkých troch výrokov zo spomínaného článku, ktoré právnici hollywoodskej hviezdy napadli.

image

Johnny Depp

Evelyn Hockstein/Reuters

Z Deppovej právničky je hviezda

Najväčšiu pozornosť si pre seba v posledných dňoch súdu ukradla Deppova právnička, Camille Vasquez. 37-ročná právnička totiž počas posledných dní podrobila Amber Heard krížovému výsluchu, v ktorom ju doslova ugrilovala. V jednom momente sa jej napríklad podarilo prinútiť Heard priznať sa, že nedarovala celých sedem miliónov dolárov za rozvod na charitu, hoci predtým tvrdila, že tak urobila.

Okrem toho vytiahla aj to, že úlohu vo filme Aquaman získala len vďaka Deppovi, i keď herečka opakovane hovorí, že ju získala na konkurze. Keď Vasquez jedného dňa vychádzala zo súdu, opýtali sa jej, či chodí s Deppom. Kalifornská právnička odmietla odpovedať, zasmiala sa, odhrnula si vlasy a zamávala zástupom ľudí zhromaždených vonku.

image

Johnny Depp verzus Amber Heard. Vyberáme najpamätnejšie a najzásadnejšie výroky zo súdneho procesu

Fanúšikom tejto dvojice však viac nechýbalo a na internete sa rozbehli búrlivé debaty o začínajúcom romániku, píše Daily Mail. Treba však povedať, že v tom nie sú len sympatie pre nový vzťah, ale aj tvrdá práca v súdnej sieni, ktorou si podmanila ľudí. Aby toho nebolo málo, po tom, čo sa jej podarilo spor vyhrať, sa o ňu bijú všetky právnické kancelárie. 

„Agenti obchádzajú Camille, pretože si uvedomujú, že je to jednorožec – inteligentná, dôvtipná a vyrovnaná právnička, ktorej pôsobivý výkon počas procesu ju posunul na vzácnu úroveň viditeľnosti,“ uviedol zdroj portálu New York Post. Podľa doterajších informácií však právnička zostáva v renomovanej právnickej firme Brown Rudnick.

image

Camille Vasquez

Kevin Lamarque/Reuters

Amber zrejme nemá na zaplatenie odškodného

Ako porazená vyšla z tohto procesu herečka Amber Heard, ktorá po zohľadnení všetkých aspektov musí Deppovi nakoniec zaplatiť 8,35 milióna dolárov, píše britský Independent. Problém však nastal v momente, keď Heardovej právnička Elaine Bredehoft začala obchádzať rôzne americké diskusné relácie, v ktorých tvrdila, že jej klientka nemusí byť schopná túto sumu zaplatiť.

„Ale nie, absolútne nie,“ reagovala právnička na otázku Savannah Guthrie, moderátorky Today Show, či bude Amber schopná platiť. Najväčším problémom je, že okrem samotnej sumy musí Heard splatiť dlh vo výške šesť miliónov dolárov, ktoré sa jej nazbierali v rámci právnych nákladov. Otázkou je, kam sa podeli všetky peniaze zo sumy sedem miliónov, ktoré mala Amber rozdeliť medzi rôzne charitatívne organizácie, no neurobila tak.

image

Amber Heard

Tasr/ap/evelyn Hockstein/

Depp hviezdou TikToku

Na druhej strane si Depp patrične užíva výhru súdneho sporu. Momentálne sa objavuje po celej Veľkej Británii v rámci turné hudobníka Jeffa Becka. S ním by mal už čoskoro vydať aj album. Aby toho nebolo málo, Johnny si stihol založiť aj účet na sociálnej sieti TikTok.

image

Najkrajší a najdrogovejší pár svojej doby. Vzťah Deppa a Kate Moss, ktorá práve zásadne ovplyvnila súd s Amber

Síce naň doteraz ešte nič nepridal, profil stihol overiť, že je to skutočne on. To bohate stačilo na to, aby stihol za necelé dva dni nazbierať takmer 3,5 milióna fanúšikov, ktorí čakajú na to, kedy niečo pridá. Jediné, čo má v profile uvedené, je veta „príležitostný thespian“. Ide o anglické slovo, ktoré je vznešenejším synonymom pre herca.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 21:59