Johnny DeppEvelyn Hockstein/Reuters
StoryEditor

Johnnymu o peniaze nešlo, chcel vyhrať naspät svoju reputáciu, tvrdí Deppov právnik

Alexandra Ševčíková08.06.2022., 17:00h

Člen právnického tímu herca uviedol, že súdny proces za ohováranie „nikdy nebol o peniazoch“ po tom, čo bolo Johnnymu Deppovi priznané odškodné viac ako 10 miliónov dolárov.

Lajkuj Brainee.sk na

Porota vo Fairfaxe vo Virgínii pôvodne rozhodla, že Depp by mal dostať 15 miliónov dolárov (13,97 miliónov eur) za to, že ho Amber Heard ohovárala v roku 2018, ale sudca neskôr znížil represívne odškodné z 5 miliónov dolárov (4,7 milióna eur) na 350-tisíc dolárov (približne 326-tisíc eur). To znamená, že Heard teraz dlhuje svojmu bývalému manželovi približne 10,4 milióna dolárov (9,7 milióna eur), píše Unilad. 

Deppov právnik Ben Chew má za to, že verdikt bol „úplná výhra pre Johnnyho“ bez ohľadu na sumu, ktorú má obdržať. 

Počas vystúpenia v Good Morning America, 8. júna, sa právnika pýtali na možnosť, že peniaze môžu odčerpať z majetoku Amber, pričom moderátor George Stephanopoulos sa pýtal, že či by sme mohli vidieť dohodu, kde sa Heard vzdá odvolania výmenou, že sa Depp rozlúči z akoukoľvek peňažnou náhradou. 

Chew podnietil správy, ktoré naznačujú, že Johnny nemusí prinútiť Amber zaplatiť odškodné. Vysvetlil, že hoci nemohol „zverejniť komunikáciu medzi advokátom a klientom“, Depp počas procesu svedčil, že „nikdy nešlo o peniaze“. „Išlo o obnovenie jeho reputácie a on to urobil,“ dodal. 

image

Camille Vasquez a Benjamin Chew. 

Evelyn Hockstein/Reuters

Právnik opísal nadšenie Johnnyho Deppa, keď rozhodli v jeho prospech. Podľa neho to bola pre herca veľká úľava. „Mám pocit, že konečne, po šiestich rokoch, získal späť svoj život,“ objasnil Chew. 

image

Detektív, ktorý hľadal na Deppa špinu, prehovoril: Amber ho využívala na jednu vec

Ďalšia Deppová právnička, Camille Vasquez, prezradila to, čo považovala za hlavné pri víťazstve. „Kľúčom k víťazstvu bolo sústredenie sa na fakty a dôkazy a Johnnyho príležitosť prvýkrát povedať pravdu. Pripravovalo sa to šesť rokov a myslím si, že sa mu podarilo spojiť sa s porotou a širokou verejnosťou.“

Camille sklamalo tvrdenie Amber Heard, že tento prípad bol „krok späť“ pre ženy a obete domáceho násilia. Podľa nej fakty v tomto prípade boli na Johnnyho strane a verdikt hovorí sám za seba. Tvrdí, že chcú povzbudiť každú obeť, a to bez ohľadu na pohlavie. Domáci násilie by nemal zažívať nikto. 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 10:07