Amber Heard Reuters/Tom Brenner
StoryEditor

Amber prehovorila: Je mi jedno, čo si o mne kto myslí. Nikto mi nemôže pozrieť do očí a povedať, že si to zaslúžim

kam14.06.2022., 08:00h

Herečka prvýkrát od vynesenia rozsudku prehovorila v otvorenom rozhovore. Čo sme sa z neho dozvedeli?

Lajkuj Brainee.sk na

Od vynesenia rozsudku v ostro sledovanom procese medzi hercami Amber Heard a Johnnym Deppom sa obaja aktéri príliš na verejnosti nevyjadrovali. Každý z nich pridal vyhlásenie na svojich sociálnych sieťach, no inak o procese mlčali. Depp vystupuje po celej Veľkej Británii v rámci turné hudobníka Jeffa Becka, zatiaľ čo Amber sa postavila pred kamery, aby vôbec prvýkrát prehovorila o súde.

Ako totiž informuje NBC News, už čoskoro sa dočkáme rozhovoru herečky s moderátorkou relácie NBC Today Savannah Guthrie. Televízia pred pár hodinami odvysielala ukážku, v ktorej Amber komentuje svoje pocity po vynesení rozsudku. Heard hovorí, že „neobviňuje“ porotu za to, že sa postavila na stranu jej bývalého manžela Johnnyho Deppa.

image

Zápisník plný detailov z procesu Johnny Depp vs. Amber Heard predali. Výťažok pôjde na charitu

Johnny je fantastický herec

„Neobviňujem ich,“ povedala herečka, keď herečka reagovala na verdikt. „Vlastne tomu rozumiem. Je to milovaná postava a ľudia majú pocit, že ho poznajú. Je to fantastický herec,“ povedala o Deppovi. Zároveň sa však vyjadrila, že šialenstvo na sociálnych sieťach okolo samotného prípadu bolo „nespravodlivé“.

Narážala tak na to, že mnohé príspevky na TikToku a Twitteri počas šesť týždňov trvajúceho súdneho procesu v prevažnej miere uprednostňovali práve Deppa. Pre porovnanie, hashtag #JusticeforAmberHeard dosiahol 27 miliónov videní, hashtag  #JusticeforJohnnyDepp prekonal hranicu 20 miliárd zobrazení.

„Je mi jedno, čo si o mne kto myslí, alebo aké úsudky chcete urobiť o tom, čo sa stalo v súkromí môjho domova, v mojom manželstve, za zatvorenými dverami. Nepredpokladám, že by tieto veci mal vedieť bežný človek. A tak to neberiem osobne,“ povedala.

Nemôžeš sa mi pozrieť do očí

„Ale aj niekto, kto si je istý, že si zaslúžim všetku tú nenávisť a jedovatosť, aj keď si myslíš, že klamem, stále by si sa mi nemohol pozrieť do očí a povedať mi, že si myslíš, že na sociálnych sieťach došlo k spravodlivému zastúpeniu,“ pokračovala. „Nemôžeš mi povedať, že si myslíš, že to bolo fér.“

image

Amber Heard.

Twitter/Sienna

V rovnakej relácii sa prednedávnom objavila aj právnička Amber Heard, ktorá len zbytočne priliala olej do ohňa. „Ale nie, absolútne nie,“ reagovala právnička na otázku Savannah Guthrie (rovnakej moderátorky, ktorá vyspovedala aj Amber), či bude herečka schopná platiť odškodné vo výške 8,35 milióna dolárov.

Najväčším problémom je, že okrem samotnej sumy musí Heard splatiť dlh vo výške šesť miliónov dolárov, ktoré sa jej nazbierali v rámci právnych nákladov. Otázkou je, kam sa podeli všetky peniaze zo sumy sedem miliónov, ktoré mala Amber rozdeliť medzi rôzne charitatívne organizácie, no neurobila tak.

image

Detektív, ktorý hľadal na Deppa špinu, prehovoril: Amber ho využívala na jednu vec

Právnička však tvrdí, že Heard je pripravená sa v celom procese ešte odvolať. Exkluzívny rozhovor bude odvysielaný v utorok a stredu v rámci relácie Today, následne v špeciálnej Dateline v piatok večer.

O čo v procese išlo?

Pre pripomenutie, jadrom občianskoprávneho sporu v americkom štáte Virgínia bol štyri roky starý komentár publikovaný denníkom The Washington Post, v ktorom sa Heardová označila za „verejne známu tvár domáceho násilia”. Depp v ňom nie je menovaný, podľa jeho právnikov ale vyjadrenie vyznievalo jasne, pretože obvinenia zo strany americkej herečky už boli verejnosti známe.

image

Amber Heard

TASR/AP Photo/Evelyn Hockstein/

Heard v roku 2020 na žalobu svojho exmanžela reagovala vlastnou sťažnosťou kvôli tvrdeniam Deppovho právnika, že všetky jej obvinenia sú falošné. Sedemčlenná porota po zhruba 12 hodinách rokovaní dala Deppovi za pravdu ohľadom všetkých troch výrokov zo spomínaného článku, ktoré právnici hollywoodskej hviezdy napadli.

Porota v súdnom spore uznala herečku vinnú z ohovárania jej bývalého manžela a zároveň čiastočne uznala jej protisťažnosť týkajúcu sa vyjadrenia Deppovho právnika. Porotcovia uložili Heardovej za výroky o domácom násilí zaplatiť odškodné v celkovej výške 15 miliónov dolárov (viac ako 14 miliónov eur), čo sudkyňa následne znížila na 10,35 milióna (9,6 milióna eur). Depp má naopak vyplatiť dva milióny (1,8 milióna eur).

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 18:16