Amber Heard Reuters/Tom Brenner
StoryEditor

Nepoučiteľná Amber? Za jej vyjadrenia v poslednom rozhovore by ju mohol Johnny Depp opäť zažalovať

kam16.06.2022., 15:00h

Herečka sa len chcela vyjadriť k rozsudku a trvať na svojej pravde. Všetko to však môže veľmi rýchlo viesť k ďalšej žalobe.

Lajkuj Brainee.sk na

Len máloktoré celebrity sa tento rok dočkali takej veľkej pozornosti, ako práve Johnny Depp a Amber Heard. Títo dvaja herci a bývalí manželia sa stretli proti sebe v súdnom procese, v ktorom sa každý z nich staval do pozície obete fyzického a psychického násilia. Ako už veľmi dobre vieš, porota dala za pravdu Johnnymu, pričom Amber musí predstaviteľovi filmového kapitána Jacka Sparrowa zaplatiť niekoľkomiliónové odškodné. 

Zatiaľ čo Depp si užíva koncertovanie so svojím priateľom na turné po Spojenom kráľovstve, Amber sa rozhodla postaviť pred kamery a zhrnúť svoje pocity po tom, ako sa dozvedela verdikt súdu, ktorý zásadne zmenil jej život. Na tom by, samozrejme, nebolo nič zlé, no herečka sa rozhodla pokračovať vo svojej verzii príbehu, píše portál Unilad.

image

Depp vs. Heard: Kriminologička vysvetľuje, čo musíš pochopiť o zneužívaní, kým sa postavíš na niekoho stranu

Stojí si za svojou verziou

V relácii NBC Today s moderátorkou Savannah Guthrie totiž padla otázka: „Povedal, že ťa nikdy neudrel. Je to lož?” Na ňu Amber odpovedala stručným „áno”. V prvom rozhovore od rozsudku sa zaprisahala, že si bude stáť za každým slovom svojho svedectva, a to až do dňa, kedy zomrie.

Problémom podľa newyorskej právničky Nicole Haffovej zo spoločnosti Romano Law ale je, že za tieto slová by ju mohol Johnny Depp opäť bez problémov zažalovať. „Áno. Tento rozhovor by sa mohol považovať za nové ‚zverejnenie’ podľa zákona, čo by mohlo podnietiť tretiu žalobu,” povedala pre MailOnline.

image

Amber Heard

TASR/AP/Evelyn Hockstein

Právnička však zároveň dodala, že podnikať ďalšie právne kroky proti svojej bývalej manželke nemusí stáť za to. Ďalšou vecou je, že Amber Heard už teraz nie je schopná zaplatiť odškodné, ktoré jej určil súd. Túto informáciu prezradila samotná právnička herečky, pričom zdôraznila, že okrem odškodného musí platiť aj niekoľkomiliónové právne poplatky.

Cítila sa menej ako človek

Amber v rozhovore okrem iného povedala, že počas procesu sa cítila „menej ako človek“. Spomínala na zástupy Deppových fanúšikov, ktoré lemovali vstup do budovy súdu vo Virgínii, kde proces prebiehal. „Každý jeden deň som míňala tri, štyri, niekedy aj šesť mestských blokov, lemovaných ľuďmi držiacimi nápisy: ‚upáliť čarodejnicu‘, ‚smrť Amber'.“

Herečka však prekvapila aj vyjadrením o súčasných citoch k hercovi: „Určite. Milujem ho. Milovala som ho z celého srdca a snažila som sa čo najlepšie, aby hlboko narušený vzťah fungoval a nepodarilo sa mi to.“

image

Zápisník plný detailov z procesu Johnny Depp vs. Amber Heard predali. Výťažok pôjde na charitu

„Neobviňujem ich,“ povedala herečka, keď reagovala na verdikt poroty. „Vlastne tomu rozumiem. Je to milovaná postava a ľudia majú pocit, že ho poznajú. Je to fantastický herec,“ povedala o Deppovi. Zároveň sa však vyjadrila, že šialenstvo na sociálnych sieťach okolo samotného prípadu bolo „nespravodlivé“.

Narážala tak na to, že mnohé príspevky na TikToku a Twitteri počas šesť týždňov trvajúceho súdneho procesu v prevažnej miere uprednostňovali práve Deppa. Pre porovnanie, hashtag #JusticeforAmberHeard dosiahol 27 miliónov videní, hashtag #JusticeforJohnnyDepp prekonal hranicu 20 miliárd zobrazení.

image

Amber Heard

TASR/AP/Evelyn Hockstein

Ako pokračovala, keď po tri a pol týždňoch začala vypovedať, videla súdnu sieň plnú hlasných fanúšikov kapitána Jacka Sparrowa. Herečkin hovorca po uvedení rozhovoru povedal, že Amber sa preň rozhodla z toho dôvodu, že chcela napraviť nerovnováhu v informovaní o procese. 

„Právny tím Johnnyho Deppa zahlcoval médiá niekoľko dní po rozsudku mnohými vyhláseniami a rozhovormi v televízii a samotný Depp urobil to isté na sociálnych sieťach. Pani Heardová jednoducho zamýšľala reagovať na to, čo agresívne urobili minulý týždeň; urobila to vyjadrením svojich myšlienok a pocitov, z ktorých mnohé jej nebolo umožnené povedať na lavici svedkov,“ píše sa vo vyhlásení, ktoré získala aj redakcia portálu Unilad.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 14:38