Vynašli sa. Predajom nahých fotiek vyzbierali pre Ukrajinu státisíce.Twitter/дика
StoryEditor

Ženy predajom nahých fotiek vyzbierali pre Ukrajinu státisíce. Skončíme, keď Putin umrie, odkazujú

kov28.06.2022., 11:00h

Ukrajinské ženy a aj niektorí muži na platforme TerOnlyFans vyzbierali už viac ako 660 000 eur.

Lajkuj Brainee.sk na

Vojna na Ukrajine trvá už štyri mesiace, a zdecimovanej krajine sa snaží rôznymi spôsobmi pomáhať celý demokratický svet. S naozaj originálnym spôsobom však prišla pôvodom bieloruská mladá žena Nastassia Nasko.

Vytvorila totiž skupinu, ktorá na platforme podobnej OnlyFans vďaka svojim nahým fotkám zbiera peniaze na pomoc pre ukrajinskú armádu, píš web Insider.

Na začiatku bola náhoda

Niekoľko dní po tom, ako Rusko koncom februára napadlo Ukrajinu, Nastassia zverejnila na Twitteri otázku, či by niekto s autom nemohol pomôcť evakuovať jej známeho z Charkova, jedného z prvých ukrajinských miest obliehaných ruskými jednotkami.

image

Vynašli sa.

Twitter/дика

Keď na ňu nikto nereagoval, 23-ročná žena napísala, napoly zo žartu, že pošle svoju nahú fotku tomu, kto jej pomôže.

„Do piatich minút som mala v schránke viac ako opisuje správ,“ opisuje pre Insider.

image

Americká spoločnosť sa štiepi. Čo znamená zákaz potratov v USA a ako ovplyvní ženy?

Po tom, čo poslala svoju nahú fotku mužovi, ktorý jej ponúkol pomoc, jej známeho bezpečne odviezol z Charkova. Tento zážitok jej vnukol myšlienku, že takýmto spôsobom by sa dali zbierať peniaze aj pre ukrajinskú armádu. O pár dní na to, už spolu so svojou kamarátkou Anasatsiyou Kuchmenko spustili projekt TerOnlyFans. Ter v názve je skratka pre teritoriálnu obranu.

Vyzbierali zatiaľ viac ako 660 000 eur

Rozdiel v porovnaní s OnlyFans je taký, že na TerOnlyFans idú peniaze priamo ukrajinskej armáde, a nie tvorcom. O tri mesiace neskôr skupina vyzbierala neskutočných 700 000 dolárov (661 101 eur). Väčšina peňazí ide ukrajinskej armáde, projekt však prispieva aj ukrajinským utečencom alebo organizáciám na ochranu zvierat.

Od spustenia webovej stránky sa k zasielaniu svojich nahých fotografií darcom prihlásilo 35 žien a traja muži, z ktorých väčšina žije na Ukrajine. Iba 10 z nich malo predchádzajúce skúsenosti s OnlyFans, zatiaľ čo ostatní sa vyjadrili, že chcú skrátka pomôcť Ukrajine. Peniaze im posielajú ľudia z celého sveta.

„Nie sme sexuálne pracovníčky, snažíme sa získať peniaze pre Ukrajinu," hovorí Nastassia.

„Cítim sa šťastná, pretože môžem podporiť ľudí na Ukrajine a ukázať, že nie všetci Bielorusi majú radi Rusov a že sme dobrí ľudia. Chceme pomáhať našim susedom," hovorí.

„Tento projekt ukončíme, keď Putin zomrie a Rusko zastaví svoju agresiu,“ dodáva mladá žena.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 06:45