Starosta minul verejné peniaze v nevestinci.Unsplash/eric Nopanen/
StoryEditor

Starosta minul verejné peniaze v rakúskom nevestinci. Vraj si nedopatrením pomýlil karty

ČTKiDnes.cz16.07.2022., 18:00h

Starosta chorvátskeho Murtera zaplatil podľa zistení investigatívneho serveru Telegram služobnou kartou útratu 1 560 eur v rakúskom nevestinci. Platobné karty si podľa svojich slov „nedopatrením pomýlil“.

Lajkuj Brainee.sk na

Teraz ho vyšetruje tamojšia polícia. Muž je podozrivý aj z falšovania hotelovej faktúry, informuje portál iDNES.cz

Prípad sa datuje do roku 2019, kedy šéf okresu Murter-Kornati Toni Turčinov navštívil klub La Cocotte v rakúskom Klagenfurte. Medzi 1:37 a 3:38 tu dvakrát zaplatil 600 eur a raz 360 eur, celá záležitosť tak chorvátskeho daňového poplatníka vyšla na 1560 eur, uviedol Telegram.

Starosta po prvotnom zapieraní priznal, že sa zúčastnil „večernej zábavy“ vo verejnom dome s „potenciálnymi hosťami a hostiteľmi“. Uviedol tiež, že si „nedopatrením pomýlil platobné karty“ a zaplatil služobnou namiesto súkromnej.

Turčinov sa zdržiaval v Rakúsku, podľa svojich slov, spoločne s 12-člennou delegáciou zástupcov okresu. Nedokázal však vysvetliť, aký bol účel cesty ani kto konkrétne s ním do alpskej krajiny vyrazil.

Tvrdil tiež, že vo chvíli, keď si omyl uvedomil, zaplatil zo svojho ubytovania v hoteli za všetkých členov skupiny. To vyšlo aj to vyšlo zhodou okolností na 1 560 eur. Vec preto považoval za vybavenú, pretože okres podľa neprišiel k nijakej finančnej ujme. Hotel Schlosswirt Ebenthal však na otázku novinárov povedal, že vydáva úplne iný typ faktúr, než ktorú predložil ako dôkaz o zaplatení Turčinov. Zrejme teda ide o falzifikát.

image

Europoslanec v osade pri Michalovciach: Je hanbou pre Slovensko i EÚ, že Rómovia žijú ako v stredoveku

Starostu už začal vyšetrovať protikorupčný útvar polície, uviedla verejnoprávna televízia HRT. V reakcii na škandál Turčinov odstúpil z pozície člena zastupiteľstva Šibenicko-kninskej župy, starostenský post si však chce ponechať.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 08:14