Poľský premiér podporil Marinovú.Tasr/jaroslav Novák/visegrád 24/screenshot/
StoryEditor

Poľský premiér podporil Marinovú: Premiérka má právo na viac vodky, Fínsko totiž vstupuje do NATO

TASR20.08.2022., 10:50h

Poľský premiér podporil fínsku kolegyňu v boji za právo zabávať sa.

Lajkuj Brainee.sk na

Fínska premiérka Sanna Marinová mala dobrý dôvod ísť do spoločnosti a oslavovať, pretože jej krajina vstupuje do NATO, vyhlásil v piatok jej poľský kolega Mateusz Morawiecki.

Podporil tým právo Marinovej zabávať sa na večierku a reagoval na kritiku, ktorej fínska premiérka čelí vo svojej vlasti po tom, ako na verejnosť prenikli videá z osudnej noci. Informácie o tom priniesla tlačová agentúra Reuters.

Absolvovala test na drogy

Marinová v piatok oznámila, že absolvovala test na drogy. Vyzvali ju na to kritici po zverejnení videa, ktoré ju zachytáva pri zábave na večierku s priateľmi. Premiérka dôrazne vyhlásila, že nikdy neužívala nelegálne drogy, a dodala, že predmetná sobotňajšia noc nenarušila jej schopnosť vykonávať oficiálne povinnosti.

image

VIDEO Divoká diskotéka s kamošmi. Fínska premiérka čelí kritike za svoj party life

„Premiérka má dôvod byť šťastná, pretože Fínsko vstupuje do NATO," povedal poľský premiér Morawiecki na tlačovej konferencii, keď dostal otázku o spomínaných videách.

„Takže ak premiérka Fínska pri tejto príležitosti vypila o trochu viac finlandie (vodky) a preto aj tancovala, nie je na tom nič hrozné," dodal Morawiecki.

Videozáznamy 36-ročnej Marinovej, ako sa zabáva so známymi fínskymi celebritami - influencermi a umelcami, začali kolovať na sociálnych sieťach tento týždeň. Neskôr ich zverejnili aj médiá vo Fínsku a v zahraničí.

Tridsať členských krajín Severoatlantickej aliancie minulý mesiac podpísalo prístupové protokoly Švédska a Fínska - to obom severským štátom umožní vstúpiť do aliancie vyzbrojenej jadrovými zbraňami, keď toto rozhodnutie ratifikujú všetci členovia NATO.

Poľsko patrí k silným zástancom členstva Fínska v NATO. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 07:19