Čečenský vodca Ramzan Kadyrov.Tasr/ap/
StoryEditor

Putina kritizujú najvernejší. K mizernej taktike sa otvorene vyjadril už aj Čečenský vodca

iDnes.cz12.09.2022., 09:00h

Najlepšia obrana je útok. Ukrajinci zahájili ofenzívu a Rusov prekvapili, na niektorých miestach ich zatlačili až k hraniciam. Taktiku ruskej invázie už otvorene kritizuje aj vždy lojálny Kadyrov.

Lajkuj Brainee.sk na

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj potvrdil, že v rámci prebiehajúcej rozsiahlej protiofenzívy ukrajinskí vojaci dobyli späť strategické mesto Izium na východe krajiny. Podľa neho dokonca obsadili väčšinu Charkovskej oblasti a ruské jednotky zatlačili až k hraniciam. Informuje portál iDnes.cz

Vo svojom televíznom prejave k 200. dňu od začiatku ruskej invázie Zelenskyj poďakoval ukrajinským silám za „oslobodenie stoviek našich miest a dedín a najnovšie i Balakliju, Izium a Kupjansk.“ Ide o tri dôležité dopravné uzly, ktoré sa ukrajinskej armáde podarilo znovuzískať pod kontrolu Kyjevu.

Na ukrajinský pokrok reagoval aj vždy optimistický Čečenský vodca Ramzan Kadyrov. V jedenásť minút dlhom zvukovom zázname na sociálnej sieti Telegram skritizoval vedenie ruskej armády aj Vladimira Putina. „Urobili chyby a myslím, že z toho vyvodia potrebné závery,“ uviedol Kadyrov. „Ak dnes alebo zajtra nedôjde k zmene stratégie, budem nútený prehovoriť s vedením ministerstva obrany a vedením krajiny a vysvetliť im skutočnú situáciu. Je to veľmi zaujímavá situácia. Povedal by som, že je to zarážajúce,“ dodal bývalý povstalec, ktorý sa stal spojencom Kremľa a vládne v Čečensku tvrdou rukou už od roku 2007.

image

Ukrajinci raketovo napredujú v oslobodzovaní. Putinovi vojaci sa sťahujú z kľúčových častí Charkovskej oblasti

Mnoho jednotiek z Čečenska sa zúčastnilo ruského vojnového ťaženia, a hoci je Kadyrov zdanlivo veľmi lojálny voči Moskve, je jednou z mála ruských politických osobností, ktorých vyjadrenie Kremeľ plne nekontroluje.

 

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 16:55