Vladimir Putin prehovoril k národu. Oznámil čiastočnú mobilizáciu.Sputnik/Via Reuters
StoryEditor

Ruská mobilizácia? Dalo sa to čakať. Je to dôkaz, že im plány nevychádzajú, tvrdí Ukrajina

ČTK21.09.2022., 09:00h

Vyhlásenie mobilizácie zo strany agresora sa dalo predvídať. Svedčí to o tom, že Moskve nevychádza vojna tak, ako čakali, povedal pre agentúru Reuters šéf ukrajinskej prezidentskej kancelárie Mychajlo Podoljak.

Lajkuj Brainee.sk na

Výroky Vladimira Putina v televíznom vystúpení boli podľa Podoljaka iba rétorické, prázdne reči. Ich cieľom bolo preniesť vinu za vojnu na Ukrajine a zhoršujúcu sa ekonomickú situáciu Ruska na Západ, uviedol.

image

Na mape nebolo desiatky rokov. Toto je príbeh tajného ruského mesta, kde vyvíjali atómovú bombu

Rusko vyhlásilo čiastočnú mobilizáciu, chce povolať 300 000 vojakov v rezervách. Dôvodom je podľa Putina správanie sa Západu. Mobilizácia je „plne adekvátna hrozbám, ktorým čelíme,“ odôvodnil obávaný krok prezident Ruska.

Putin taktiež v prejave podporil referendá o pripojení Ruska k okupovaným ukrajinským územiam. Tie sa majú diať od tohto piatka v samozvaných republikách, ktoré vyhlásili proruskí separatisti v Luhanskej a Doneckej oblasti, ale taktiež v Ruskom okupovaných častiach Záporožskej a Cherstonskej oblasti.

 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 16:25