Práve sa staloBrainee/
StoryEditor

Zomreli deti, desiatky ľudí sú zranených. Útočník v Rusku po incidente namieril zbraň proti sebe

TASR26.09.2022., 11:00h

Streľba v škole v ruskom meste Iževsk si vyžiadala trinásť obetí, z toho sedem detí.

Lajkuj Brainee.sk na

Streľba, ku ktorej došlo v pondelok v priestoroch školy v meste Iževsk na východe európskej časti Ruskej federácie, si vyžiadala trinásť obetí a 21 zranených. Podľa agentúry AFP o tom informovalo ministerstvo vnútra Udmurtskej republiky, ktorej je Iževsk metropolou.

Správu o obetiach a zranených potvrdil na sociálnej sieti Telegram aj najvyšší predstaviteľ republiky Alexandr Brečalov, ktorý dodal, že útočník sa zastrelil.

Na mieste zasahovalo 12 lekárskych tímov, videá na sociálnych sieťach, ktoré zachytávajú strašidelní momenty, sú skutočne srdcervúce.

Podľa rozhlasovej stanice Rádio Sloboda (RFE/RL) majú zranené deti strelné, ale aj bodno-rezné zranenia, ako aj zlomeniny. Stav najmenej dvoch zo zranených detí je vážny.

Na mieste zasahovali policajné a záchranné zložky, ktorým sa veľkú časť školákov a učiteľov podarilo odsunúť do bezpečia. Iné deti sa s učiteľmi zamkli v učebniach.

Do danej školy v Iževsku chodí 982 detí a zamestnaných je tam 80 učiteľov.

 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
05. máj 2024 08:43