Putin má minimálne troch dvojníkov, tvrdí šéf ukrajinskej spravodajskej službySputnik/Via Reuters
StoryEditor

Putin má minimálne troch dvojníkov, tvrdí šéf ukrajinskej spravodajskej služby

ČTK03.10.2022., 10:00h

V ruskej rozviedke majú byť podľa Kyryla Budanova ľudia, ktorí sa na údajných Putinových dvojníkov priamo špecializujú.

Lajkuj Brainee.sk na

„Ja osobne nie som na Putina špecialista. Ale podľa mňa sú určite aspoň traja dvojníci, ktorých hneď poznám,“ povedal Budanov v rozhovore s ukrajinskoui novinárkou Natalijou Mocejčukovou. V médiách sa už niekoľkokrát objavili špekulácie, že Putin má dvojníkov. Informácie ale ešte nikto nikdy oficiálne nepotvrdil. 

image

Miesto, kde nacisti začali s masovým vyvraždovaním Židov. V kyjevskom Babom Jare za noc zabili vyše 33-tisíc ľudí

O tom, že Putin využíva služby navlas rovnakých ľudí ako je on, je presvedčený napríklad aj ruský advokát Mark Fejgin, ktoré je známy vďaka tomu, že obhajoval mnoho opozičných osobností. „Nie je to tajomstvo. Jazdia na autách, aby odlákali pozornosť. V jednom z áut s vlajkou ide dvojník, ktorý je pracovník tajnej služby FSO,“ citovala svojho času Fejgina agentúra Unian. Advokát ale spochybnil, že by dvojníci za Putina zaskakovali na verejných a oficiálnych akciách, a doplnil, že sa mu nemusia ani nejak výrazne podobať.

„Poslať na verejnosť alebo aj dať na video dvojníka, to by bolo šialené. Veľmi tomu neverím,“ povedal Gejgin. 

Špekulácie o Putinových dvojníkoch sa objavovali v médiách aj na jar, kedy sa šírili teórie o tom, že ruský prezident je vážne chorý. Médiá písali, že podľa zdrojov britskej tajnej M16 je Putin možno aj mŕtvy a nahradzuje ho dvojník. To však hraničí s naozaj veľkými konšpiráciami.

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 09:28