Zavraždení študentiTwitter/EmpathSuper, Stephanie Pagones
StoryEditor

Záhadná smrť študentov už týždne trápi políciu aj FBI. Vrah zabíjal od najvyššieho poschodia, stále je na slobode

Miroslav Kamody30.11.2022., 15:00h

Vyšetrovanie už trvá viac ako dva týždne. A polícia spolu s FBI má zrejme viac otázok ako odpovedí.

Lajkuj Brainee.sk na

Spojené štáty momentálne žijú záhadnou kauzou štyroch brutálne zavraždených študentov. Najdesivejšie na nej je, že ani viac ako dva týždne od nájdenia tiel vyšetrovatelia nepoznajú ani podozrivého, ani zbraň a dokonca ani motív, píše New York Post.

Úrady aktuálne odtiahli päť vozidiel z domu, kde boli brutálne zavraždení štyria študenti University of Idaho. Vyšetrovatelia medzitým pokračujú v pátraní po stopách k osobe, ktorá mladých ľudí zabila.

image

Sériový vrah Pičuškin miloval šach, a tak chcel zabiť 64 ľudí. Do splnenia brutálneho plánu mu chýbali tri obete

Po dvoch týždňoch sa zamerali na autá

Predpokladá sa, že autá patrili obetiam, a preto boli prevezené na pozemok vo vlastníctve mesta Moskva (25-tisícové mesto v Idahu, kde sa vraždy stali), aby mohli byť spracované za účelom prípadných dôkazov.

„Dnes, v rámci prebiehajúceho vyšetrovania vraždy a pôvodného príkazu na prehliadku, dôjde k zvýšeniu detektívnej činnosti a odťahových vozidiel na mieste, keďže vyšetrovatelia presunú päť vozidiel z policajného obvodu do bezpečnejšieho dlhodobého skladu, aby mohli pokračovať v spracovávaní dôkazov.“ uviedlo vo vyhlásení moskovské policajné oddelenie.

Deň predtým forenzní vyšetrovatelia podľa New York Post prehľadali smrteľné miesto činu. Oprašovali okná od snehu a hľadali odtlačky prstov, prezreli dom a ďalej si to za pohľadov smútiacich susedov namierili do neďalekej zalesnenej oblasti.

Mladé obete

Obeťami brutálneho činu sú Kaylee Goncalves (21), Madison Mogen (21), Xana Kernodleová (20) a Ethan Chapin (20). Všetci štyria boli dobodaní na smrť votrelcom 13. novembra okolo tretej hodiny ráno.

Okolo vraždy sa vynorilo veľké množstvo otáznikov, čo spolu s mizivými informáciami nahromadenými za dva týždne vrhá na prípad nielen veľkú pozornosť, ale aj pochybnosti. Polícia totiž stále nepozná motív, zbraň a vraha.

image

Hej, Netflix! Máme pre teba tipy na ďalších šialencov, ktorí by si zaslúžili svoju vlastnú mrazivú minisériu

Vyšetrovatelia sa domnievajú, že útočník použil nôž s pevnou čepeľou - pravdepodobne bojový nôž v štýle KA-BAR. Podivné je aj to, že vrah zabíjal na treťom (Gonclaves a Mogen) a druhom (Kernodle a jej priateľ Chapin) poschodí.

Záhadné okolnosti

Ďalšia dvojica spolubývajúcich na prízemí domu celú udalosť prespala a vrah im nijako neublížil. Prečo začal vraždiť od najvrchnejšieho poschodia je nateraz záhadou.

Moskovská polícia a agenti FBI už spracovali viac ako tisíc tipov, zhromaždili 103 dôkazov, uskutočnili takmer 100 rozhovorov a urobili viac ako 4-tisíc fotografií z miesta činu, ale v prípade nedosiahli žiadny prielom.

Otec jednej z obetí pre ABC News povedal, že dúfa, že vyšetrovatelia nájdu vraha jeho dcéry. „Viem, že na tomto prípade sú naozaj dobrí, tvrdo pracujúci chlapci a dievčatá, s ktorými som sa stretol,“ povedal Steve Goncalves.

„Pozreli sa mi do očí a na rovinu mi povedali, že pracujú a robia všetko, čo je v ich silách.“ Dodal, že bolesť, ktorú pociťuje zo straty dcéry, je umocnená skutočnosťou, že vrah „má tam vonku skvelý život a my sme zostali v troskách“.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 09:18