Kvôli rakovine jej amputovali nohu. Teraz je z nej úspešná modelka.Profimedia.cz, Instagram/__flamingo_florence__/
StoryEditor

Rakovinu jej diagnostikovali dvakrát. Teraz je z nej úspešná modelka aj napriek tomu, že nemá nohu

bib04.01.2023., 09:00h

Tridsaťpäťročná Cairn Atkinson z Los Angeles začala s rakovinou bojovať v tridsiatich rokoch. Lekári v jej nohe odhalili zriedkavý epiteloidný sarkóm. Začal sa doslova boj o prežitie. Žena prišla o nohu, ale nevzdala sa a dnes je úspešnou modelkou.

Lajkuj Brainee.sk na

Rakovina jej bola diagnostikovaná hneď dvakrát. Raz v roku 2018, a potom znova o štyri roky neskôr. Pri prvej liečbe lekári nemali inú možnosť ako amputáciu nohy, v druhom prípade zvolili chemoterapiu, uvádza iDnes.cz.

„Keď som vyhrala boj nad rakovinou pred rokmi, verila som, že už sa tento strašiak nevráti. Akonáhle som začala pociťovať v druhej nohe bolesti, vybrala som sa k onkológovi a nechala sa kompletne vyšetriť. Testy, bohužiaľ, odhalili, že sa rakovina vrátila. Namiesto jedného nádoru mám hneď tri, ale sú menšie. Podľa lekárov tentoraz pôjdu odstrániť pomocou ožarovania,“ uviedla žena.

Po prvej liečbe a operácii bolo pre ňu veľmi ťažké zaradiť sa späť do normálneho života. Musela rehabilitovať a naučiť sa fungovať iba s jednou nohou. Mala aj psychické problémy. Zo všetkého sa dostala vďaka práci modelky. Teraz dúfa, že vo všetkom bude môcť pokračovať a dôjde k úplnému uzdraveniu.

image

Barbora má rakovinu mozgu: Pomáha mi meditácia. Ak by som na sebe nepracovala, už by som tu nebola

„Neviem si predstaviť, koľko ľudí po celom svete zažíva čo ja. Nejde o pár ľudí, ktorých napočítate na prstoch jednej ruky. Je ich nekonečne veľa a za seba môžem povedať, že akákoľvek pomoc od rodiny alebo priateľov je viac ako vítaná,“ povedala pre DailyMail.

image

Pri liečbe rakoviny môže pomôcť nečakaný živočích. Má schopnosti skôr odhaliť rakovinové bunky

Preto aj sama Cairn začala pôsobiť v charitatívnych organizáciách, ktoré práve onkologickým pacientom pomáhajú. Verí, že zverejnením svojho príbehu ešte viac poukáže na túto chorobu a presvedčí viac ľudí, aby finančne podporili organizácie vo svojom okolí, ktoré v tejto oblasti pomáhajú.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

 

 

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 05:12