Južná Kórea chce zaviesť zákaz konzumácie psov (ilu)unsplash.com
StoryEditor

Juhokórejskému prezidentovi sa nepozdáva konzumácia psov: Zvažujú jej zákaz

HNonline.sk27.09.2021., 10:30h
Je čas zvážiť, či by sa nemala v Južnej Kórei zakázať konzumácia psieho mäsa, povedal v pondelok prezident republiky Mun Če-in. Píše o tom agentúra Jonhap.
Lajkuj Brainee.sk na

„Nenastal už čas rozumne zvážiť zákaz konzumácie psieho mäsa?“ povedal Mun juhokórejskému premiérovi Kim Pu-gjomovi na ich pravidelnom stretnutí, o ktorom informovala prezidentova hovorkyňa.

Mun sa v tomto duchu vyjadril počas stretnutia s predsedom vlády, na ktorom ho premiér informoval o pláne svojho kabinetu zlepšiť systém starostlivosti o opustené zvieratá. Čoraz viac obyvateľov Južnej Kórey vlastní psa ako domáce zviera, zároveň však v krajine fungujú psie farmy, kde sú niektoré plemená chované na jedlo.

    unsplash.com

Súčasný juhokórejský prezident je známy ako milovník psov a v prezidentskom sídle žije niekoľko týchto domácich miláčikov, pripomína Jonhap s tým, že tamojšie zákony o ochrane zvierat zakazujú zabíjať psy a mačky krutými spôsobmi, nie však ich konzumáciu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. máj 2024 08:15