TASR/Jim Lo Scalzo/Pool Photo via AP
StoryEditor

Súhrn sporu medzi Amber Heard a Johnny Deppom. Slzy, vyhrážky smrťou aj znásilnenie fľašou

Miroslav KamodyČTK06.05.2022., 16:00h
Amber Heard tento týždeň vypovedala pred súdom. Padali tvrdé obvinenia z psychického aj fyzického násilia. V našom súhrne sa dozvieš všetko podstatné, čo pred porotou zaznelo.
Lajkuj Brainee.sk na

Ostro sledovaný súd medzi hercami a milencami Amber Heard a Johnnym Deppom pokračoval aj tento týždeň. Pred porotu sa postavila herečka, ktorá predniesla svoju verziu príbehu, podľa ktorej je práve Depp tým, kto stál za fyzickým a psychickým týraním. 

Predchádzajúci článok o súdnom spore medzi hercami, v ktorom riešime hlavne výpovede Johnnyho Deppa, nájdeš na tomto odkaze.

Ľudia na internete však na základe zverejnených videí píšu, že Heard svoje emocionálne zrútenie a plač v súdnej sieni iba hrala. Iní jej zase vyčítajú, že celý čas neuhla pohľadom a stále sa pozerala len na porotu, a to aj vo vypätých situáciách, kedy hovorila o svojom znásilnení.

Depp je vraj muž dvoch tvárí

Herečka Amber Heard niekoľko týždňov po začiatku súdneho sporu na lavici svedkov obvinila svojho bývalého manžela Johnnyho Deppa z fyzických a sexuálnych útokov, pri ktorých sa podľa svojich slov obávala o život. Depp a Heard sa vzájomne obviňujú z ohovárania, domáceho násilia a v súdnej sieni prepierajú detaily svojho zjavne búrlivého vzťahu.

Amber Heard na súde TASR/Jim Lo Scalzo/Pool Photo via AP

​Herečka povedala, že počas víkendu s priateľmi v máji 2013 sa Depp nahneval a obvinil ju z toho, že pozvala inú ženu, čo vnímal ako sugestívne návrhy. V ten istý večer jej mal herec roztrhnúť šaty, strhnúť spodnú bielizeň a strčiť do nej prsty.

„Pokračoval v prehliadke dutiny,“ povedala. „Hľadá svoje drogy, kokaín.“ V skoršom svedectve psychologička Dwan Hughes tiež spomenula, že Heard jej povedala, že Depp dal prsty do jej vagíny, aby hľadal kokaín.

O čo vlastne v procese ide

Depp podal žalobu na Amber Heard kvôli jej stĺpčeku v denníku The Washington Post z roku 2018, v ktorom sa texaská herečka označuje za „verejne známu tvár domáceho násilia“, hoci svojho bývalého manžela priamo nespomína.

Herec tvrdí, že kvôli článku prišiel o prácu na niekoľkých výnosných filmoch a požaduje od Heard odškodné vo výške 50 miliónov dolárov. Herečka následne podala na herca protižalobu, v ktorej požaduje po Deppovi dvojnásobnú čiastku.

Heard a jej právny tím sa snaží v kauze vykresliť Deppa ako „muža dvoch tvárí“, ktorý sa pod vplyvom alkoholu a rôznych drog menil na žiarlivého agresora a násilníka, ktorý si po vytriezvení svoje činy nepamätá, alebo za ne odmieta prijať zodpovednosť.

Komplikované nakrúcanie Pirátov z Karibiku

Depp a jeho tím zase tvrdia, že herec svojej manželke nikdy fyzicky neublížil a že sa fyzického napádania dopúšťala, naopak, práve Heard, ktorá sa teraz snaží Deppa cielene očierniť. Jedným z hlavných incidentov v kauze je zrejme potýčka pri pobyte páru v Austrálii z roku 2015. Tam dvojica vyrazila, keď Depp nakrúcal piate pokračovanie filmu Piráti z Karibiku.

​Podľa Heard jej manžel vtedy hojne užíval drogy a alkohol, a dostal sa do agresívnej nálady. Uviedla, že pri jednej príležitosti na ňu začal slovne a fyzicky útočiť, okrem iného ju škrtil, strkal do nej a udrel ju do tváre. Depp vo svojej skoršej výpovedi povedal, že svoju manželku nikdy neudrel a z agresie obvinil ju.

Potýčka sa podľa Heard vyostrila kvôli sporu ohľadom Deppovej konzumácie alkoholu. Herec si pri hádke poranil prst, obe strany ale opisujú inú príčinu jeho zranenia. Depp tvrdí, že ona po ňom hodila fľašu vodky a spôsobila mu ranu, ktorá sa následne veľmi ťažko hojila.

Amber Heard na súde TASR/Jim Lo Scalzo/Pool Photo via AP

​Heard tento týždeň povedala, že herec si poranil prst, keď vytrhol zo steny telefón a hodil ním cez celú izbu. Fľašu s vodkou pri hádke podľa svojich slov rozbila o zem, čo celú hádku vyostrilo. Obaja však potvrdili, že Depp po zranení začal písať na steny odkazy zmesou svojej krvi a farby, v ktorých Amber okrem iného obviňoval z nevery.

Znásilnenie fľašou

Heard herca vo svojej výpovedi obvinila aj zo sexuálneho zneužitia. Počas hádky v Austrálii ju Depp údajne začal škrtiť, strhol jej nočnú košeľu a tlačil jej „fľašu proti lonovej kosti“. V čase incidentu podľa svojej výpovede nevidela predmet, ktorý mal Depp v ruke. Uviedla, že až neskôr jej došlo, že to bola fľaša. V tejto časti výpovede na súde herečka prepukla v plač a zosypala sa.

Situácia sa podľa webového portálu Vice začala po tom, čo Depp obvinil Heard z toho, že ho podvádzala s kolegom z filmu The Danish Girl. Nasledovať mala bitka, pretože herec bol už opitý. Podľa Heard sa jej Depp posmieval s fľašou v ruke, takže keď ju konečne chytila, hodila ju na bielu dláždenú podlahu a rozbila ju.

„To ho nahnevalo,“ povedala. Povedala súdu, že Depp jej držal rozbitú fľašu na čeľusti. „Povedal mi, že by mi rozrezal tvár,“ povedala. V tú noc ju vraj herec udrel a hovoril, že je „ku*va“ či „suka“. Údajne ju chytil pod krkom a povedal jej, že ho pred ňou všetci „varovali“.

Chorobná žiarlivosť

Amber tvrdí, že ju Depp fyzicky napádal dlhodobo, žiadal od nej, aby nenatáčala ďalšie filmy, a mal námietky voči tomu, keď mala mať pri natáčaní sexuálnu scénu alebo sa mala bozkávať s iným hercom. Vadilo mu údajne aj to, keď jej postava nosila príliš vyzývavý kostým. Podľa jej slov sa herec snažil plne kontrolovať jej kariéru.

Johnny Depp na súde TASR/Elizabeth Frantz/Pool Photo via AP

​Herec bol podľa nej neustále žiarlivý aj napriek tomu, že Heard opakovane akékoľvek romániky popierala. Herečka sa podľa svojich slov aj pri hádkach obávala o svoj život. „Pomyslela som si: Toto bude moja smrť. On ma teraz zabije. On ma zabije a ani si to neuvedomí,“ popísala svoje myšlienky pri jednej z údajných potýčok, pri ktorých bol podľa nej Depp opitý a pod vplyvom drog.

Depp už strávil na lavici svedkov štyri dni, Heard bude ďalej svedčiť v týždni od 16. mája, kedy začne jej krížový výsluch. Do tej doby sudca vyhlásil pauzu, počas ktorej členovia poroty nesmú čítať správy a pozerať sa na televíziu, aby ich názor v kauze neovplyvnilo nič iné ako svedectvá prednesené v súdnej sieni.

Záverečné reči sú naplánované na 27. mája, porota sa potom začne radiť o tom, na koho stranu sa v spore prikloní.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 13:50