Facebook
StoryEditor

Vieš si to predstaviť ? Facebook vraj mení názov. Gigant sa vyjadril k špekuláciám

HNsom20.10.2021., 10:35h
Zmena má súvisieť s budovaním metaverza.
Lajkuj Brainee.sk na

Mediálny gigant Facebook plánuje podľa serveru The Verge zmeniť svoj názov. Správa prichádza v čase, keď firma čelí rastúcim kontrolám americkej vlády kvôli svojim praktikám.

Generálny riaditeľ Facebooku Mark Zuckerberg plánuje hovoriť o zmene názvu na výročnej konferencii spoločnosti Connect 28. októbra, ale mohlo by to byť odhalené skôr, uvádza sa v správe Verge.

Facebook správu nekomentuje

Čo by znamenalo premenovanie? Aplikácia sociálnych médií Facebook by bola jedným z mnohých produktov pod materskou spoločnosťou s novým názvom, ktorá bude dohliadať na skupiny ako Instagram, WhatsApp, Oculus a ďalšie, dodal The Verge. ​Po rebrandingu by sa sociálna sieť Facebook, ktorej názov zostane, zaradila na jednu úroveň s ostatnými aplikáciami a produktmi spoločnosti. Spolu s Instagramom, WhatsAppom či okuliarmi Oculus by teda predstavovala len jednu z mnohých súčastí firemného portfólia.

Podobne to bolo pri rebrendingu Googlu v roku 2015, keď firma rozšírila svoje podnikanie mimo internetové vyhľadávania a reklamu, zriadila holdingovú firmu Alphabet. 

Hovorca Facebooku pre The Guardian uviedol, že spoločnosť „nekomentuje fámy ani špekulácie“.

Chcú sa sústrediť na budovanie metaverza

Zmena názvu má podľa The Verge symbolizovať, to že spoločnosť sa chce zamerať najmä na budovanie metaverza, teda online virtuálnu realitu, ktorá má potenciál prepojiť všetky produkty Facebooku novým spôsobom a zmeniť marketingové aktivity ďalších firiem. Facebook výrazne investoval do virtuálnej a rozšírenej reality a chce prepojiť takmer tri miliardy užívateľov prostredníctvom niekoľkých zariadení a aplikácií.. 

Informácie o Zuckerbergovom rozhodnutí sa zároveň dávajú do súvisu s kauzou Facebook Files. Okrem narušenia povesti spôsobili odhalenia aj vyšší dopyt po regulácii Facebooku. Sústredenie sa na metaverzum teda pôsobí aj ako správne načasovaný krok.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/tech/aplikacie, menuAlias = aplikacie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 19:17