Kvíz so zeleninou a ovocím.Brainee/Canva/
StoryEditor

Jeden z piatich mladých Francúzov nevie rozoznať cuketu od uhorky. Otestujte sa v kvíze a dokážte, že na Slovensku to tak nie je

Michal Čiernik20.03.2024., 11:30h

Podľa novej štúdie jeden z piatich mladých ľudí (vo veku 15 až 24 rokov) nedokáže na fotke rozpoznať cuketu, pričom 18 percent si ju mýli s uhorkou a dve percentá s baklažánom. Vyskúšajte si náš kvíz a otestujte sa, ako ste na tom zo zeleninou a ovocím vy.

Lajkuj Brainee.sk na

Nový prieskum od Harris Interactive Study poukazuje na rozdiely v stravovaní medzi rôznymi vekovými skupinami francúzskej populácie. 18 percent ľudí vo veku 15 až 24 rokov tvárou v tvár obrázku cukety si myslelo, že sa pozerajú na uhorku, zatiaľ čo dve percenta si mysleli, že vidia baklažán. 

image

Máte dobrý všeobecný prehľad? Odpovede na tieto otázky by ste mali poznať, otestujte sa

Ani ľudia nad 24 rokov na tom neboli oveľa lepšie. 11 percent z opýtaných nevie rozpoznať cuketu a desať percent si ju mýli s uhorkou. Čo sa týka iných druhov, tak 16 percent Francúzov do 25 rokov si mýli červený pomaranč s grapefruitom a štyri percentá nerozoznali karfiol.

Netreba so však tomu čudovať, štúdia totiž odhalila aj ďalšie alarmujúce čísla, pri ktorých viac ako polovica Francúzov do 24 rokov sa aspoň raz do mesiaca stravuje vo fastfoode a ž 90 percent z nich uprednostňuje škrobové jedlá ako cestoviny, ryžu a zemiaky. Vyskúšaj si náš kvíz a zisti, či rozoznáš bežné ovocie a zeleninu na obrázku. Pozor, nenechaj sa nachytať.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/veda, menuAlias = veda, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 18:01