Kim Seon-ho, kórejský herec, ktorého zachránili fanúšikovia.Instagram/seonho__kim/
StoryEditor

Kórejskú hviezdu chcela zničiť jeho ex. Zo samého dna ho vytiahli fanúšikovia

Ľubomíra Somodiová10.05.2022., 10:00h

S ošiaľom, ktorý vyvolal juhokórejský seriál Squid Game, streamovacia platforma Netflix vsadila kartu na K-dramu, juhokórejské seriály, ktoré sú plné vzťahov a osudových momentov. Aj príbeh juhokórejského Herca menom Kim Seon-ho by mohol postačiť na námet nie jednej K-drámy. Stal sa obeťou cancel culture, no jeho fanúšikovia mu pomohli dostať sa zo samého dna.

Lajkuj Brainee.sk na

Hviezda herca Kim Seon-ho stúpala postupne. Nebol rýchlokvasenou celebritou, ktorú vyniesla na výslnie jedna seriálová rola.

Dlhé roky pôsobil na divadelných doskách. Hoci má veľmi chlapčenský look a človek by jeho tvári (s dvoma rozkošnými jamkami v lícach) tipoval maximálne 25 rokov, Seon-ho oslávil 8. mája 35 rokov.

Miláčik divákov aj kolegov

Ako divadelný herec bol veľmi úspešný nie len pre svoj vzhľad, ale najmä pre svoj talent. Každá jeho hra bola beznádejne vypredaná.

Seon-ho sa obľube tešil aj medzi kolegami. Podobne ako je to pri obľúbenom hollywoodskom hercovi Keanovi Reevesovi, internet je plný storiek o tom, ako veľmi myslí na druhých, až potom na seba a ako je ku všetkým pozorný. Koniec-koncov hlavnú úlohu vo svojom poslednom seriálovom hite Hometown Cha-cha-cha dostal preto, že režisér bol jeho dlhoročný fanúšik aj preto, ako vrelo a s rešpektom sa chová k ľuďom.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa 김선호 (@seonho__kim)

 

Na televíznych obrazovkách a straamovacích platformách

Jeho prvá seriálová ponuka prišla v roku 2017, čo bolo na jeho vek pomerne neskoro. Seon-ho však rád hovorí, že si všetko robí svojim tempom a radšej starostlivo a pomaly. Nebolo to tak, že by bol „hladný ako herec“ a preto by prijal ponuku založenú len na komercii. Píše portál Expres.cz

Jeho seriálový debut začal v K-dráme Dobrý manažér a hneď potom si zahral ďalšiu vedľajšiu postavu v seriáli Najlepší kuriér.

Netrvalo dlho a začala mu chodiť jedna ponuka za druhou. Svetovo sa preslávil najmä vďaka účinkovaniu v seriáli Start-Up o troch mladých nerdoch, ktorí si chcú založiť vlastnú firmu, kde si zahral vedľajšiu úlohu manažéra. Seriál kúpil aj Netflix, čím sa začala Seon-ho mánia nie len v juhovýchodnej Ázii, ale aj v Európe a Severnej Amerike.

Han Či-pchjong

Han Či-pchjong sa ako vedľajšia postava seriálu stal natoľko výrazným, že ázijskí diváci sa v čase vysielania začali vyhrážať bojkotom, pokiaľ sa osud Či-pchjonga nebude uberať tak, ako si želajú oni. Pre Áziu samotnú ešte navyše vznikol termín „Či-pchjongov syndróm“, kedy mladé dievčatá začali počas randenia klásť požiadavky na svojich budúcich, aby boli úspešní a správali sa ako Han Či-pchjong.

Jeho sláva nabrala obrovské rozmery a jeho tvár zdobila takmer každú reklamu. Za svoje herecké výkony sa mu doslova začali sypať ocenenia. Dokonca vzniklo medzinárodné združenie jeho fanúšikov Seonhohada.

image

Jedna úloha im nestačila. Títo herci stvárnili v jednom filme hneď niekoľko rôznych postáv

Anonymné oznámenie

Na jeseň roku 2001 však prišlo niečo, čo nikto nečakal, a už vôbec nie slávny herec. Na internete sa objavilo oznámenie jeho bývalej priateľky, ktorá tvrdila, že na ňu tlačil, aby podstúpila potrat, s tým, že by inak prišiel o reklamné ponuky.

V príspevku sa ďalej uvádzalo, že Kim pred potratom sľúbil, že sa s ňou ožení, ale vzťah ukončila. Kimova hviezda sa ocitla pod obrovským tlakom. Všetky reklamy a projekty sa mu ihneď zastavili

Z posledného dielu show 2 Days 1 Night, v ktorom vystupoval, ho vystrihli. Odevná značka Edition Sensibility, pre ktorú fotil módu, zmazala jeho fotky z Instagramu. Bol donútený napísať svojej expriateľke verejné ospravedlnenie a odporučili mu, respektíve zakázali mu používať svoje sociálne siete.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa 김선호 (@seonho__kim)

 

Pomohli mu fanúšikovia

Netrvalo však dlho a karta sa obrátila. Veľkú zásluhu na tom majú fanúšikovia ale aj novinári z portálu Sipatch, ktorí vydali veľký prehľad konverzácii medzi ním a jeho bývalou priateľkou, z ktorých vyplynulo, že o prerušenom tehotenstve hovorili obaja. Svedectvo z jej okolia potvrdilo, že dieťa ani nemuselo byť Kimovo, pretože sa v tom čase schádzala s inými mužmi a preto s ňou vzťah ukončil. 

Jeho fanúšikovia si dokonca prenajali obrovské billboardy a led obrazovky po celej Ázii a púšťali na nich videá z jeho filmov, z jeho reklám a pripomínali jeho blížiace sa májové narodeniny. Seon-ho sa dokonca objavil aj v New Yorku na Times Square.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa 김선호 (@seonho__kim)

 

Prerušil odmlku

Spolupráca novinárov zo serveru Dispatch s masou ľudí z platformy Seonhohada, ktorá dopomohla k vyvráteniu obvinení, dala agentúram a produkciám svojim odporom najavo, ako veľmi zásadný pre nich musí byť postoj verejnosti. Navyše jeho prípad môže byť príkladom, že snahy o likvidáciu mena osobnosti nemusia byť vždy pravdivé.

8. mája na svoje narodeniny prvýkrát po siedmich mesiacoch zverejnil na Instagrame obrázok, čo je prvý príspevok odkedy sa koncom minulého roka dostal pod paľbu.

„Je mi veľmi ľúto, že som vám to dal zabrať,“ napísal Kim vo svojom najnovšom príspevku s obrázkom oblohy. „Tiež veľmi pekne ďakujem za obrovské množstvo prianí k narodeninám."

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa 김선호 (@seonho__kim)

 

 

 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 12:02