Číňania postavili ihrisko sto metrov nad priepasťou.Youtube/Solo Speaker/
StoryEditor

VIDEO: Číňania postavili ihrisko sto metrov nad priepasťou. Rodičia sa boja o bezpečnosť svojich detí

iDnes.cz10.03.2024., 11:00h

Sem by si asi svoje deti nepustil. Čínsky zábavný park otvoril novú šialenú atrakciu.

Lajkuj Brainee.sk na

Novú atrakciu pre deti s názvom Sky Magic Net otvoril čínsky zábavný park Goose Brigade v meste Yongkang v provincii Če-ťiang na východe krajiny. Pripomína futbalové ihrisko a je určená deťom. Zaujímavá atrakcia sa však nachádza 100 metrov nad zemou a u niektorých rodičov vzbudzuje veľké obavy o bezpečnosť svojich ratolestí.

image

Číňania chceli postaviť mesto budúcnosti za 100 miliárd dolárov. Výsledkom je však desivé mesto duchov zamorené krokodílmi

Detské ihrisko sa verejnosti po prvýkrát otvorilo v októbri minulého roka. Obrovská sieť z polyetylénu je natiahnutá medzi dvoma útesmi a má rozlohu 1 600 metrov štvorcových. Ihrisko má dve úrovne, horná je určená deťom, spodná potom slúži ako bezpečnostná bariéra.

Ihrisko pre 50 detí

Poriadnu dávku adrenalínu na priehľadnej sieti si môže podľa bezpečnostných pokynov užívať maximálne 50 detí naraz. „V súčasnej dobe ponúka zábavný park loptičky na jogu a malé balóniky na hádzanie. Deti sú tu nesmierne šťastné a dokonca aj dospelí odtiaľ len ťažko odchádzajú,“ hovorí Süe Šuang-wej, zástupca generálneho riaditeľa zábavného parku.

Niektorí rodičia však nie sú z nového ihriska nadšení a na internete sa objavujú negatívne reakcie rodičov, ktorí sa boja o bezpečnosť svojich detí. „Môžeme zodpovedne vyhlásiť, že toto zariadenie je rozhodne bezpečné. Kto by bral svoj život ako detskú hru? Keby to bol nebezpečný projekt, nebol by tam umiestnený,“ nechal sa počuť jeden zo zamestnancov parku.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 20:03