Jack Sparrow z filmovej série spoločnosti Disney.Disney
StoryEditor

Pripravuje sa šiesty film Pirátov z Karibiku. Vieme, či sa vráti aj Johnny Depp

Miroslav Kamody28.03.2024., 13:00h

Piráti z Karibiku sa vrátia, no nie tak, ako by si mnohí želali.

Lajkuj Brainee.sk na

Séria Pirátov z Karibiku bola pre Disney jednou z najlukratívnejších a najúspešnejších. Ako pripomína portál Nerdist, v ére pred kúpou Marvelu či Star Wars, to bola najväčšia hraná franšíza celého štúdia. Od posledného filmu však ubehlo už sedem rokov a mnohí fanúšikovia sa pýtajú, či sa ešte niekedy budeme na striebornom plátne plaviť pod pirátskou vlajkou.

Samotný producent série Jerry Bruckheimer teraz prelomil mlčanie a potvrdil, že sa nového filmu skutočne dočkáme. Sériu však čaká kompletný reštart. Počas rozhovoru pre ComicBook Bruckheimer povedal: „Reštartujeme Pirátov, takže je to jednoduchšie dať dokopy, pretože nemusíte čakať na určitých hercov.”

image

VIDEO Internetom sa šíri fan trailer na Pirátov z Karibiku 6 s Johnnym Deppom a Jennou Ortega. Ľudia šalejú a pýtajú si film

Koniec obľúbených postáv

Vyjadrenie tak ponúka mimoriadne diplomatickú odpoveď, ktorá s najväčšou pravdepodobnosťou odkazuje na Johnnyho Deppa. Toho tak už v novom filme neuvidíme - rovnako tak ako Geoffreyho Rusha ako kapitána Barbosu či ostatných postáv, ktoré sme si tak obľúbili.

Pred niekoľkými rokmi sa šírili správy, že hlavná úloha v reštarte bola ponúknutá Margot Robbie, to však bolo v časoch dávno pred Barbie. Nedávno sa objavili aj správy o Ayo Edebiri, herečke, ktorú v poslednom čase preslávil seriál The Bear. Zatiaľ však nie je potvrdené vôbec nič.

Scenár je hotový

Tvorca seriálového spracovania The Last of Us Craig Mazin mal vytvoriť scenár pre reštart série, a to spolu s pôvodným scenáristom prvého filmu, Tedom Elliotom. V rozhovore pre Los Angeles Times Mazin opísal svojich nových Pirátov ako „čudných“.

„Navrhli sme to a mysleli sme si, že neexistuje spôsob, ako to uchopiť, že je to príliš divné. Ale urobili sme to! A potom sme napísali fantastický scenár a došlo k štrajku a všetci čakajú.“ Keďže štrajk je už dávno minulosťou, zdá sa, že je len otázkou času, kedy sa dozvieme viac.

image

Boli homosexuáli a mali zdravotné poistenie. Skutoční piráti žili inak, ako nám ukazuje Disney

Zásadné otázniky

Samozrejme, je otázne, ši sa nový príbeh začlení do rovnakej príbehovej linky ako pôvodné snímky, alebo pôjde svojou vlastnou cestou. Prvých päť filmov vytvorilo rozsiahlu pirátsku mytológiu, ktorá však bola trochu nemotorná. Otázny je aj návrat Čiernej perly, no zastúpiť ju môže iná loď.

Málokto mimo Spojených štátov vie, že Piráti z Karibiku vznikli na základe pôvodnej atrakcie Disneylandu - v nej však nie je Čierna perla, ale loď s názvom Wicked Wench. Najväčšou otázkou však zostáva, ako sa uchytí film bez slávneho kapitána Jacka Sparrowa, prípadne či ho iná postava dokáže adekvátne nahradiť.

ANKETA
Dáš šancu Pirátom z Karibiku s novým príbehom aj bez Johnnyho Deppa?

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 09:52