squidFacebook/Cine PR
StoryEditor

Po pozretí tohto seriálu ťa už nik neprinúti zahrať si detské hry. Squid Game je hitom Netflixu

kov07.10.2021., 16:00h
Netflix túto jeseň prekvapil novým juhokórejským seriálom, ktorý sa stal senzáciou a má našliapnuté, aby sa stal najsledovanejším seriálom streamovacieho giganta.
Lajkuj Brainee.sk na

Krvavá hra

Seong Gi-hun (Lee Jung-jae) je šofér závislý na hazardných hrách, zúfalo potrebujúci peniaze na svoje obrovské dlhy a zabezpečenie rodiny. Potom, čo príjme pozvanie od tajomnej organizácie zúčastniť sa platených hier s vysokými vkladmi, zistí, že vstúpil do smrtiaceho turnaja, kde sa len tak ľahko nevíťazí. Nie je však sám, hráčov sú stovky a vyhrať chce každý. 

456 zúfalých jednotlivcov sa tak pokúša prežiť násilné interpretácie detských hier v nádeji, že prežijú a vyhrajú 45,6 miliardy wonov (viac ako 32 milionóv eur).

Námet seriálu v niečom pripomína filmy ako Saw, Kocka či japonský Battle Royale. No Squid Game sa odlišuje tým, že do deja včlenil originálny aspekt detských hier. Hier, ktoré pozná každý. Zaručujeme ti, že po pozretí tohto seriálu sa na ne budeš dívať inak a nebude to prijemný pohľad.

240815999_4299286036859316_4944438757064660703_n squid Facebook/Squid Game 오징어 게임

​Priprav sa na sadistické vraždy, litre krvi a poriadne psycho, pretože tento seriál dokáže znepokojiť aj silné povahy. Akýsi zvláštny kontrast tu vytvára vizuál príbehu, ktorý je farebný a hypnotizujúci.

Režisér a scenárista Hwang Dong-Hyuk, ktorý za seriálom stojí nie je žiadnym nováčikom. Fanúšikov pohyblivých obrázkov zaujal už skôr svojimi filmami ako Môj Otec (2007) alebo historickým filmom Pevnosť (2017), avšak na poli seriálov je Squid Game jeho prvotinou. A vzhľadom na úspech seriálu to vyzerá, že zďaleka nie poslednou.

Triedny boj

V posledných rokoch zožalo viacero filmov pracujúcich s témou triedneho boja medzi bohatými a ľuďmi žijúcimi v biede veľký úspech. Za všetky môžeme spomenúť Jokera so skvelým Joaquinom Phoenixom a oscarový juhokórejský film Parazit. Tieto filmy ti ukazujú, aká hlboká môže byť priepasť medzi bohatstvom a chudobou. S touto témou pracuje aj Squid Game, avšak neváha zájsť až na úplne dno priepasti, kde vidíme zdrvených ľudí, ktorí kvôli vidine vykúpenia sa zo svojich dlhov zabíjajú. 

Si pripravený na túto temnú novinku?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 16:16