seriálFacebook/Raqami tv
StoryEditor

Squid Game: Za jeho pozeranie môžeš ísť v KĽDR do väzenia, na TikToku si zo seriálovej úlohy spravili trend

kovsloiDnes13.10.2021., 15:00h
Súčasný hit Netflixu, seriál Squid Game, je fenoménom a vo svete vyvoláva rôzne reakcie. Ľudia na internete zverejňujú videá, v ktorých plnia úlohy zo seriálu, v Severnej Kórei ti za jeho pozeranie hrozia tvrdé pokuty či väzenie a herečku Jung Ho-yeon etabloval do hviezdnych výšin.
Lajkuj Brainee.sk na

Tŕň v oku Kim Čong-una

Na severokórejskom propagandistickom webe sa objavil kritický článok, v ktorom sa píše, že známy seriál ukazuje realitu juhokórejskej kapitalistickej kultúry. Web uvádza, že „korupcia a nemorálni hajzli“ sú v Južnej Kórei samozrejmosťou. 

„Ľudia si vďaka seriálu uvedomujú smutnú realitu beštiálnej juhokórejskej spoločnosti, v ktorej sú ľudské bytosti vystavené extrémnej konkurencii a v prípade neúspechu sú vyhladzované," píše sa v kritickom článku.

Kim Čong-un vyzýva k lepšej domácej zábave a Severná Kórea preto zaviedla tvrdé pokuty a prípadne i možnosť väzenia pre kohokoľvek, kto bude pristihnutý pri sledovaní juhokórejského seriálu. 

Koncom minulého roka v KĽDR dokonca zaviedli nový rozsiahly zákon, ktorý môže poslať občanov tejto krajiny až na pätnásť rokov do väzenského tábora za sledovanie juhokórejských médií.

Videá

Vo svete internetu sa seriál teší veľkej obľube. V poslednej dobe začali ľudia pridávať videá, v ktorých robia rôzne challenge úloh, ktoré sa objavili v Squid Game.

Na Youtube môžeš napríklad vidieť ľudí, ktorí sa na námestí fackujú, alebo sa naučiť uvariť sladkú kórejskú pochúťku Dalgona. Ide o sladkosť, ktorá sa skladá z cukru a sódy bikarbóny, a do stredu sa otláča vzor hviezdy.

Tohto sa chopil TikTok a vytvoril challenge, v ktorom musíš zjesť okraje okolo hviezdy. Má to však háčik! Nemôže sa ti rozpadnúť stredná časť. Z tejto úlohy sa na sociálnej sieti stal veľký trend.

Nová herecká hviezda

Jung Ho-yeon je juhokórejská modelka a teraz už aj herečka, pretože na filmovom plátne debutovala práve v seriáli Squid Game ako Kang Sae-byeok. Dvadsaťsedem ročnej kráske po účinkovaní v úspešnom seriáli stúpol počet sledovateľov na Instagrame z asi 400 tisíc na neuveriteľných 19,2 miliónov.

244350798_6206947662709428_422849110546773693_n herečka Facebook/AraGeek - أراجيك

​Jung bola už predtým slávnou modelkou a spolupracovala so značkami ako Marc Jacobs, Chanel či Burberry. Na svoju úlohu v seriáli sa pripravovala študovaním bojových umení a naučila sa aj špecifický hamgyŏngský dialekt, ktorý používa jej postava.

Brainee patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj iDnes.cz.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 04:10