Skutočný príbeh, ktorý stojí za filmom Klan Gucci. Vo vražde vraj mala prsty okrem ženy módneho impéria aj kamarátkaTASR/AP
StoryEditor

Skutočný príbeh z filmu Klan Gucci. Vo vražde vraj mala prsty okrem ženy módneho impéria aj kamarátka

ros20.12.2021., 10:00h
Gucci bol zavraždený 27. marca 1995. Neznámy útočník ho zastrelil, keď ráno vošiel do budovy na Via Palestro v Miláne, kde pracoval.
Lajkuj Brainee.sk na

Nový film Klan Gucci, v ktorom jednu z hlavných postáv stvárnila Lady Gaga po boku Al Pacina, je inšpirovaný šokujúcim skutočným príbehom impéria talianskeho módneho domu. Tridsať rokov rodinnej histórie, v ktorej nechýbajú láska, zrada, pomsta či vražda, skladajú dokopy mozaiku toho, čo všetko so sebou nesie slávna značka Gucci.

Maurizio Gucci (†46), šéf a dedič módneho domu Gucci, bol zastrelený v roku 1995 na schodoch budovy Via Palestro, odkiaľ svoje impérium riadil. Za jeho smrť bola odsúdená exmanželka Patrizia Reggiani (73), ktorá si ale možno manželovu vraždu v skutočnosti vôbec neobjednala. Pozrime sa na príbeh jej vernej priateľky Piny (75), ktorá dosť možno celú „akciu“ zinscenovala. Informuje o tom český portál Expres.

Maurizio Gucci (†46), šéf a dedič módneho domu Gucci, bol zastrelený v roku 1995 na schodoch budovy Via Palestro Maurizio Gucci (†46), šéf a dedič módneho domu Gucci, bol zastrelený v roku 1995 na schodoch budovy Via Palestro commons.wikimedia.org

Zabila ho láska

Napriek varovaniam svojho otca sa Gucci zamiloval do Patrizie. Rodolfo Gucci ho prosil, aby si dával pozor na jej potenciálne postranné úmysly, vraj bola vulgárna, ambiciózna a „spoločenská lezkyňa, ktorá nemá na mysli nič iné než peniaze“. V roku 1972 sa Patrizia zaľúbila do Maurizia a nakoniec sa zosobášili. Dvojici sa narodili dve dcéry, Alessandra a Allegra.

Akonáhle však Mauriziov otec zomrel, rodinná idylka sa zmenila. Maurizio bol totiž jediným synom Rodolfa, ktorý mu prenechal 50 percentný podiel na majetku, no ako informoval portál All thats interesting, postupne preberal nad firmou úplnú kontrolu.

Patrizia Reggiani, do ktorej bol Gucci zamilovaný Patrizia Reggiani, do ktorej bol Gucci zamilovaný commons.wikimedia.org

Špekuluje sa o tom, že nevraždila Patrizia Reggiani, ale Giuseppina Auriemma prezývaná Pina. Tú si vo filme Klan Gucci zahrala Salma Hayek (55). Pina bola akousi vešticou, ktorá predpovedala osud ľuďom z vyšších vrstiev.

Táto čarodejnica vyznávala okultizmus a nezdráhala sa miešať ani najrôznejšie elixíry a svojich nepriateľov preklínať. Stala sa pravou rukou Patrizie Reggiani, ktorá mala naplánovať vraždu svojho manžela s jej pomocou. Kamarátstvo im ale dlho nevydržalo. Patrizia tvrdila, že sa jej Pina vyhrážala smrťou a vydierala ju. Pina zase tvrdí, že sa na ňu snažila odporný čin hodiť. Ťažko povedať, ako to bolo, v súdnej sieni si obe obvinené z vraždy dediča módneho domu Gucci dosť protirečili.

Svadba Maurizia a Patrizie Svadba Maurizia a Patrizie commons.wikimedia.org

Svoje činy trpko oľutovala

Stretli sa v kúpeľoch, kde sa z nich stali nerozlučné priateľky. Patrizia sa dokonca rozhodla svojho muža presvedčiť, aby dovolil Pine otvoriť si vlastnú franšízu v Neapole. Tá sa stala akousi Patrizinou poradkyňou, poskytovala jej rady ohľadom súkromného života, no tiež aj to, ako zlikvidovať konkurenciu alebo ako úspešne viesť firmu. Keď sa ale Patrizia dozvedela, že si Maurizio našiel milenku a odchádza od rodiny, vzťah Patrizie a Pine sa zmenil.

„Niečo sa v nej vtedy zlomilo. Možno to bol dôkaz jej narcizmu, celého Milána sa pýtala, či by jej pomohli nájsť vraha. Nikto ju nebral vážne, iba ja,“ zaspomínala Pina. „Ktorá žena nikdy nepovedala: Ja ho zabijem?“ oponovala jej Patrizia.

Pina ďalej priznala priznala, že Patriziu zoznámila so svojim kamarátom Ivanom. Myslela si, že ju len okradne o peniaze, ktoré od nej bude chcieť dopredu na ruku. Neverila tomu, že by Gucciho vraždu skutočne zinscenoval, pretože to považovala za riskantné. „Viac než to, že stratila svoje manželstvo, ľutovala to, že už nenesie meno Gucci,“ dodala potom Pina na Patriziinu adresu. Práve to podľa nej malo viesť k túžbe po pomste. Netrvalo dlho a prišla polícia. Zatkla vrahov, Pinu i Patriziu. Pina na mužov zákona už čakala.

„Tú vinu som nemohla zniesť. Dokonca som sa niekoľkokrát chcela ísť sama udať,“ tvrdí. Pina si vo väzení odsedela trinásť rokov, aj keď bola odsúdená na dvadsaťpäť rokov, prepustili ju za dobré správanie. Dodnes tvrdí, že svoj čin ľutuje, a stojí si za tým, že sa na plánovaní Gucciho smrti nepodieľala aktívne, ale len pasívne.

Patrizia Reggiani ale tvrdila niečo iné. Podľa nej Pina vraždu Maurizia Gucciho dohovorila s kamarátmi za jej chrbtom a Patriziu potom vydierala s tým, že pokiaľ nezaplatí vysoké výkupné, hodí vraždu na ňu.

Ako to bolo v skutočnosti? To sa dnes už nedozvieme. Obe ženy totiž na súde menili výpovede, ako len mohli. To, že sa ale Pina s Ivanom Savionim spojila, bolo doložené. Ten potom mal vyjednať cenu, za ktorú s komplicom Gucciho pripraví o život. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
10. apríl 2024 04:00