HerecNetflix
StoryEditor

Fantastický Peaky Blinders je späť. Sleduj psychedelický trailer na poslednú sériu

Lukáš Kovalčík03.01.2022., 14:30h
Fanúšikovia obľúbeného gangsterského seriálu sa dočkajú.
Lajkuj Brainee.sk na

Televízny rok sa ešte poriadne ani nezačal, no jedna z jeho najväčších udalostí, je už za rohom. Oceňovaná dobová gangsterská sága Peaky Blinders, by v tomto roku mala dospieť do finále. Len pred pár dňami tvorcovia vypustili von nový trailer, ktorý sľubuje poriadne epický zážitok.

Späť sú aj Cilian Murphy ako Tommy Shelby, ale aj Tom Hardy, Paul Anderson, Anya Taylor-Joy a mnohí ďalší.

Epický trailer

Piata séria zanechala nad osudmi rodiny Shelbyovcov rúško tajomstva a mnohé otázky zostali nezodpovedané. Početná fanúšikovská základňa zostala v napätí, čo bude s ich obľúbenými hrdinami, no dni čakania sa chvalabohu blížia ku koncu. Podľa slov herca Conrada Khana, je premiéra šiestej série naplánovaná na február 2022. 

V minulej sérii bola divákom predstavená postava fašistického politika Oswalda Mosleyho, ktorá vychádza zo skutočnej historickej postavy s rovnakým menom. Mosley bol v 30. rokoch vodcom Britského zväzu fašistov. Psychedelické zábery z traileru dávajú tušiť, že práve jeho postava, bude kľúčovou pre vývoj finálnej série, ktorá sa bude odohrávať v roku 1934.

V predchádzajúcej sérii na neho spáchal Tommy neúspešný pokus o atentát, ktorý vyvoláva zásadnú otázku, kto Tommyho zradil? Potenciálnych kandidátov je však veľa.

„To, čomu sa venujem v šiestej sérii, je pokračovanie boja, ktorý má Tommy Shelby v opozícii voči fašizmu," povedal tvorca seriálu Steven Knight pre magazín Variety.

Tommy Shelby prejde prerodom

„Urobil som to tak, že keď sa Tommy Shelby vrátil z prvej svetovej vojny, bol emocionálne mŕtvy. Bol zdrvený kvôli svojim skúsenostiam a bol nihilistom, amorálnym človekom, čo urobí čokoľvek. Mal jediný cieľ, ktorým bolo hromadiť peniaze, ale keď sa stretne s fašizmom, niečo sa mu vráti do života a on sa rozhodne, že existuje dobro a zlo,“ vysvetľuje scenárista.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Anthony Byrne (@antobyrne75)

Názov prvej epizódy novej série je „Black Day" a už teraz sa hovorí, že po ukončení série, by mal v roku 2023 prísť na rad aj celovečerný film Peaky Blinders.

Šiesta séria láka aj na veľkolepý vizuálny zážitok, ako sme si už pri tomto seriáli mohli zvyknúť. Kameramani George Steel, Simon Dennis a ďalší, v traileri doslova čarujú, a ty máš chuť si ho pustiť, čo najskôr znova. 

Tešíš sa na seriál?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 04:09