Twitter.com/MuggleNet
StoryEditor

Tak to sa podrž. Niektoré postavy z kníh Harryho Pottera by vyzerali inak, ako vo filmoch (galéria)

šev25.04.2022., 16:00h
Knihy nám umožňujú uniknúť z reálneho sveta. Pohltia nás a v našej hlave vytvoria to najlepšie predstavenie. Keď sa však kniha zmení na film, tak môžeme občas zažiť kruté sklamanie. Naše predstavy hrdinov nemusia vždy vyzerať tak, ako ich hereckí predstavitelia. Svoje o tom vie aj 28-ročná vietnamská umelkyňa, ktorá pomocou umelej inteligencie vytvorila portréty hlavných postáv z kníh Harryho Pottera.
Lajkuj Brainee.sk na

Vystupuje pod menom MsBananaAnna a riadila sa knižnými opismi postáv. Napríklad taká Bellatrix Lestrange, ktorú hrá vo filmoch legendárna Helena Bonham Carter, má podľa kníh „dlhé lesklé husté čierne vlasy, silnú čeľusť, tmavé oči, tenké pery, vychudnutú tvár z dlhodobého väzenia, no stále má v sebe stopy starej krásy“.

Ako uvádza LADbible, tak svoje diela uverejnila na platforme Imgur. Vyobrazila na nich napríklad aj rodinu Weasleyovcov, Severusa Snapa či Dolores Umbridge. V rozhovore pre Bored Panda sa MsBananaAnna priznala, že je úplná „Potterhead“ už školy. „V podstate som vyrastala s Harrym, Ronom a Hermionov a pamätám si, že som o polnoci čakal v rade na vydanie každej knihy,“ prezradila.

​​Jej nápad vytvoriť realistické vyobrazenia hlavných hrdinov prišiel, keď sa snažila nájsť nejaké fanúšikovské kresby Hermiony. „Pozerala som filmy a hoci mám rada Emmu Watson, vždy som si myslela, že je príliš nádherná na to, aby bola Hermiona,“ uviedla. Ako potom vysvetlila, tak nenašla žiadnu ilustráciu, ktorá by bola presná knihe. Preto sa rozhodla, že ju vytvorí sama.

​Niektoré vyzerajú podobne ako ich náprotivky z hraných filmov, iných by si nespoznal. Veď porovnaj sám v našej galérii. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 18:53