Alien20th Century Fox/
StoryEditor

Máš chuť na poriadny horor? Pozreli sme sa na najlepšie kúsky, ktoré nájdeš na streamovacích platformách

Miroslav Kamody28.07.2022., 10:00h

Máš chuť sa báť? Máme pre teba výber najlepších hororov, ktoré si môžeš pozrieť hneď teraz!

Lajkuj Brainee.sk na

V kinách momentálne príliš veľa premiér hororov nenájdeš, teda s výnimkou snímky Čierny telefón. Pokiaľ ťa letné horúčavy privádzajú do šialenstva a ty chceš mať konečne poriadne zimomriavky, prebehli sme za teba všetky streamovacie platformy. Pripravili sme si pre teba výber tých najlepších hororov, ktoré si môžeš pustiť pokojne aj hneď teraz.

image

HBO Max a Netflix sťahujú populárne seriály aj filmy. Prídu Slováci aj o Harryho Pottera?

Anabelle (HBO Max)

John našiel pre svoju nastávajúcu manželku Miu dokonalý darček - krásnu a vzácnu starú bábiku odetú do snehobielych svadobných šiat. Ale Miina radosť z Annabelle nemá dlhé trvanie.

Jednej hroznej noci vtrhnú do ich domu vyznávači satanského kultu a brutálne mladý pár napadnú. Preliata krv a hrôza nie sú ani zďaleka to jediné, čo za sebou nechávajú. Na platforme HBO Max nájdeš aj obe pokračovania tejto populárnej filmovej série.

Midsommar (Netflix)

Vzťah Dani a Christiana už nestojí za nič. Možno to ale spraví výlet do severnej Škandinávie s partiou kamarátov. V odľahlej dedinke odstrihnutej od okolitého sveta sa tu raz za 90 rokov, na letný slnovrat, koná špeciálna slávnosť. Mladí Američania si užívajú bezstarostné prázdninové veselie v mieste, kde slnko nikdy nezapadá.

Všetko sa ale zvrtne, keď ich dedinčania prizvú k rituálom, pri ktorých sa miestny raj na zemi mení v čoraz desivejšie peklo. Horor režiséra Ariho Astera a štúdia A24 ukazuje, že za bieleho dňa sa môžu odohrávať tie najtemnejšie veci.

28 Days Later (Disney+)

Aj keď je platforma od Disney zameraná na menšieho diváka, aj ona ponúka výber skvelých hororov. Pracovník kuriérskej služby Jim sa prebudí v nemocnici z kómy a zistí, že budova zíva prázdnotou. Zdesený a osamelý mladý muž nemocnicu opustí, aby objavil celú hrôzu.

Londýn sa úplne vyľudnil. Na uliciach je vidieť umierajúcich. Potom stretne Selenu a Marka, od ktorých sa dozvie, že vírus zlikvidoval takmer celé mesto. A to je len začiatok. Na platforme nájdeš aj pokračovanie s názvom 28 Weeks Later.

The Exorcist (HBO Max)

Na platforme od HBO nájdeš aj absolútnu hororovú klasiku. Regan je dcérou slávnej a bohatej herečky. Pretože na ňu matka nemá čas, tak si ani nevšimne, že sa dcérske správanie pomaly začína meniť. Po sérii veľmi podrobných vyšetrení sú lekári bezradní. Dievčin stav sa stále horší a teraz už napadá aj svoje okolie.

Keď so svojim okolím začne komunikovať démonickým hlasom, jeden z lekárov príde s návrhom obrátiť sa na cirkevného špecialistu, exorcistu. Matka to najprv považuje za hlúposť. Keď sa dievča zmení na diabolské monštrum, ktoré začne vraždiť, nemá už na výber.

Resident Evil (Netflix)

Okrem nového seriálu môžeš na Netflixe sledovať aj pôvodnú filmovú sériu. Tajná spoločnosť Umbrella Corporation, zaoberajúca sa genetickým výskumom, vykonáva vo svojich podzemných laboratóriách veľmi nebezpečné pokusy. V jednej chvíli však unikne smrtiaci vírus a zamestnanci sú počítačom uväznení v laboratóriách.

Elitné komando na čele s Alicou a Rain dostáva za úlohu izolovať vírus, ktorý by mohol ohroziť celé ľudstvo. Čoskoro sa ukáže, že všetko je ešte horšie – z vírusom zasiahnutých zamestnancov sa stali agresívne zombie.

The Sixth Sense (Disney+)

Legendárny film, ktorý rozhodne musíš vidieť, pokiaľ si tak ešte do dnešných dní neurobil. Šiesty zmysel patrí medzi filmy, po zhliadnutí ktorých majú diváci nutkanie pozrieť sa na ne znova a zistiť, ako to všetko vlastne režisér urobil. 

Psychologický horor, v ktorom sa skúsený doktor v podaní Brucea Willisa pokúša pomôcť malému chlapcovi, ktorému sa zjavujú duchovia, vyústi v nečakaný koniec. Tak nečakaný, že ti doslova odpáli dekel.

The Witch (HBO Max)

Salem v Novom Anglicku sa neslávne preslávil davovou náboženskou hystériou, ktorá vyvrcholila procesmi s čarodejnicami na konci 17. storočia. O niekoľko desiatok rokov skôr sa na izolovanom kuse novoanglickej pôdy odohráva príbeh rodiny, do ktorého neodvratne zasiahne nevysvetliteľné zlo.

Po tom, čo sa po hrozbe zavrhnutia cirkvou presťahovali na kraj temného lesa, začínajú sa diať desivé veci a podozrenie všetkých členov rodiny sa obracia k jednému z detí, teenagerke Thomasine. A hrá tam Anya Taylor-Joy, takže niet nad čám premýšľať! 

The Purge (Netflix)

Ak by tu bola možnosť spáchať raz za rok akýkoľvek zločin a vyviaznuť bez postihu, čo by si urobil? V neďalekej budúcnosti (rok 2022!) v USA vrcholí neutíchajúca vlna kriminality a vražedného vyčíňania. Vláda je úplne bezradná a tak schváli každoročný dvanásťhodinový cyklus, počas ktorého je akýkoľvek vykonaný zločin vrátane vraždy považovaný za legálny.

Polícia nereaguje na núdzové volania a nemocnice nepomáhajú zraneným. Počas tejto noci sužovanej násilím a zločinom prichádza k rodinnému domu neznámi muž a prosí o pomoc. Rodina sa bude musieť rozhodnúť, na akú stranu sa postaví.

Alien (Disney+)

Posádka lode Nostromo našla na planéte neznámy organizmus, ktorý sa vyvíja z vajca. Bohužiaľ z toho vajíčka vyliezla vec a jednému z členov posádky sa prichytila na hlavu. Keď ho doniesli na loď, vec spadla a nič sa nedialo.

Na večeru nakazený spadol a akýsi Votrelec mu vyliezol z tela a zabil ho. Vec zmizla a začala panika. Postupne miznú všetci členovia posádky, ale je tu jedna žena, čo chce toho parchanta zabiť. Volá sa Ellen Ripleyová a toto je počiatok slávnej filmovej série.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 21:41