Nový seriál o obľúbenej Wednesday Addams vychádza už túto jeseňMatthias Clamer/Netflix
StoryEditor

Dramatické klopkanie topánok a škodoradostný úsmev pri pohľade na krv. Nových Addamsovcov režíruje Tim Burton

Nikola Michalkova19.08.2022., 11:00h

Už minulý rok svet obletela správa, že Tim Burton zasadne do režisérskeho kresla a divákom prinesie niečo špeciálne. Známa strašidelná rodinka Addamsovcov je celosvetovo známa a strašidelnú Wednesday si ľudia obľúbili. Už túto jeseň na Netflixe vychádza seriál venovaný iba dievčatku s dvomi vrkočmi.

Lajkuj Brainee.sk na

Zatiaľ čo ju svet poznal ako trochu strach naháňajúce dieťa, ktoré bolo desivo úprimné, a takmer vôbec sa neusmievalo, v pripravovanom seriáli sa fanúšikovia môžu tešiť na dospievajúcu, stále strach naháňajúcu, ženu. Vzhľad dievčatka s čiernymi vlasmi zapletených do dvoch vrkočov zostáva, ale tentokrát sa môžeme tešiť na schopnosti, nádych detektívky a záhady. 

Potečie krv

Tim Burton je špecifickým autorom, ktorý sa nebojí popustiť uzdu fantázii a pre divákov si vždy pripraví diela, ktoré sa stanú obľúbenými po celom svete. Je autorom obľúbených a známych diel, ako napríklad Charlie a továreň na čokoládu, Mŕtva nevesta Tima Burtona, Frankenweenie či Alica v krajine zázrakov. Tentokrát sa zameral na obľúbenú dcéru Morticie a Gomeza Addamsových. Postava ich dcéry sa opisuje ako mix fantázie, hororu, záhady a komédie. Nebude chýbať ani jej posadnutosť smrťou.

Prvá séria sa bude týkať jej štúdia na Nevermore Academy. „Wednesday sa bude snažiť ovládnuť svoje vznikajúce psychické schopnosti, prekaziť príšerné vražedné vyčíňanie, ktoré terorizuje mesto a bude sa snažiť vyriešiť nadprirodzenú záhadu, do ktorej sa zaplietli jej rodičia pred 25 rokmi. A to všetko popri nových a zamotaných vzťahoch v Nevermore,“ uvádza sa na portáli Teen Vogue. 

Trailer ukazuje typickú Wednesday

Dramatické klopkanie topánok po farebnej chodbe dievčaťa v čiernom. Dve vrecia s piraňami vhodené do bazéna so športovcami za sprievodu známej francúzskej opery. Škodoradostný úsmev hlavnej postavy pri pohľade na krv v bazéne. Takto začína nový zverejnený trailer seriálu Wednesday z dielne Tima Burtona. Trailer nám hovorí, že Wednesday vystriedala osem škôl v priebehu piatich rokov, pretože v žiadnej dlho nevydržala, keďže pravdepodobne pre jej netypické správanie spôsobuje ostatným problémy. Dokazuje to aj scéna z traileru, keď do bazéna plného športovcov hodí dve vrecia s piraňami. „Urobila som svetu láskavosť,“ hovorí Wednesday v traileri. 

Zo školy ju vyhodili a napokon ju rodičia poslali práve do tej istej školy, kde sa zoznámili. V scénach v traileri je škola plná gotických uniforiem, explózií, pavúkov, cintorínov, strašidelných lesov, krvi a tanečnej školy. „Myslím, že to tu budem milovať,“ vyjadrila sa v traileri. 

Okrem toho, že sa hlavná postava bude musieť popasovať so svojimi novými schopnosťami a riešiť záhadu, do ktorej sa zaplietli jej rodičia, bude sa musieť vyrovnať aj so známym dospievaním, keďže v seriáli už nebude v úlohe dieťaťa. A keďže dospievanie nebýva niekedy jednoduché, bude určite zaujímavé sledovať práve Wednesday, ako sa s týmto ťažkým orieškom popasuje. 

Ako celý príbeh dopadne a či sa obľúbenej postave podarí záhadu vyriešiť, sa dozvieme na jeseň tohto roku. Presný dátum zverejnenia zatiaľ nie je známy.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 18:58