Ezra Miller.Instagram/Ezra Miller Fans
StoryEditor

Najkontroverznejšia hviezda: Ezra Miller majú na krku obvinenia zo sexuálneho zneužívania, napadnutia či vedenia kultu

kov19.08.2022., 16:00h

Slávny herec, ktorý sa definuje ako nebinárny, sa do hľadáčika polície dostali už mnohokrát.

Lajkuj Brainee.sk na

Známy nebinárny herec Ezra Miller sa behom posledných pár mesiacov dostali do obrovských problémov. Hollywoodska hviezda svet šokovali únosom, obťažovaním maloletých či násilným správaním.

Miller sa preslávili ako komiksový superhrdina Flash či Credance Barebone vo Fantastických zveroch, zaujali však už oveľa skôr v snímkach ako Musíme si pohovoriť o Kevinovi či The Perks of Being a Wallflower.

Zatknutia, vlámanie a agresia

Bohužiaľ v súčasnosti verejnosť púta ďaleko viac kvôli ich kontroverziám, než vďaka práci.

V marci Millera na Havaji zatkli za výtržníctvo a v apríli bol znova zatknutý pre podozrenie z napadnutia. V auguste ich obvinili zo zločinu vlámania vo Vermonte, keď polícia zistila, že Ezra z domu odcudzili niekoľko fliaš alkoholu, kým boli majitelia domu preč, píše web People.

Sexuálne obťažovanie maloletej a drogy

Vrchol však prišiel v júni, keď herca obvinili rodičia osemnásťročnej indiánskej aktivistky Tokaty Iron Eyes zo sexuálneho obťažovania ich neplnoletej dcéry. 

image

Hviezda pokračovania hororu Sirota má už 25 rokov: Zahrať dieťa bola výzva, výsledok je strašidelný

S aktivistkou sa Miller stretli v roku 2016, keď bojovala proti ropovodu Dakota v USA, mala vtedy len dvanásť rokov. Neskôr ju mali Ezra požiadať, aby spolu mali sex. Tokata mala vtedy štrnásť. Jej rodičia na herca podali žalobu, v ktorej ho obvinili, že ich dieťa núti k „sektárskemu a psychologicky manipulatívnemu, kontrolnému správaniu". Okrem toho jej mali podávať drogy, verbálne ju zneužívať a obmedzovať jej osobnú slobodu držaním jej peňazí či ovládaním jej sociálnych médií.

image

Najkontroverznejšia hollywoodska hviezda: Ezra Miller má na krku obvinenia zo sexuálneho zneužívania, napadnutia či vedenia kultu.

Twitter/Sara Jumping Eagle

Aby toho nebolo málo, len nedávno svet obletela správa, že Ezra Miller sa v júni zdržiavali na farme vo Vermonte. Tam mali ukrývať ženu s tromi deťmi, ktorých hľadala polícia. Hľadaná rodina mala na farme žiť v nebezpečných podmienkach, a to predovšetkým preto, že na pozemku sa nachádzajú zbrane a ľahké drogy.

Súdne pojednávanie sa má uskutočniť 23. septembra, pre herca však bude očividne len jedným z mnohých.

Vodca kultu? 

Znepokojivo pôsobia aj informácie, že Miller mali v roku 2020 v islandskom Reykjavíku spoločne s ďalšími ľuďmi žiť v Airbnb v „sektárskych podmienkach“. Podľa niektorých svedkov si údajne prenajali dom, a mali vytvoriť spoločenstvo pripomínajúce kult, jeho členmi boli miestni umelci, bývalí obyvatelia a „duchovní dôverníci“. 

„Mala som pocit, akoby boli všetci zhypnotizovaní,“ povedala jedna zo svedkýň pre Insider. Dom opisovala ako „komúnu s matracmi rozloženými na podlahe“. 

Ospravedlnil sa a chce prijať pomoc

„Aktuálne sme si prechádzali časom intenzívnej krízy a teraz rozumieme, že trpíme komplexnými psychickými problémami, kvôli ktorým už podstupujeme potrebnú liečbu. Chceme sa ospravedlniť každému, koho naše predošlé správanie ohrozilo alebo znepokojilo. Sme odhodlaní pracovať na tom, aby sme sa vrátili k zdravému, bezpečnému a produktívnemu životu,“ vyjadrili sa herec v exkluzívnom prehlásení pre Variety

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 05:16