Gravity Rush bude podľa pôvodnej hry PlayStation Vita z roku 2012 od tvorcov z Gravity Japan Studio.Twitter.com/engadget/
StoryEditor

Budúcnosť filmov tkvie vo videohrách. PlayStation chce sfilmovať svoje najväčšie herné klenoty

Michal Čiernik25.08.2022., 14:00h

Uncharted s Tomom Hollandom bol len začiatok, PlayStation Productions má do budúcna veľké plány. Mladá produkčná spoločnosť chce sfilmovať svoje najväčšie herné skvosty.

Lajkuj Brainee.sk na

Nováčik vo filmovej brandži, PlayStation Production je na trhu len od roku 2019 a má na konte len jeden film. Uncharted s Tomom Hollandom však nesklamal. So zárobkom vyše 400 miliónov dolárov sa stal piatym najlepšie zarábajúcim filmom založeným na videohre. 

Sony má však väčšie plány a spolu s ďalšími filmami plánuje aj seriály založené podľa úspešných konzolových hier. Ešte vo februári ohlásilo štúdio pripravovanú filmovú adaptáciu Jak and Daxter, ktorú bude režírovať, rovnako ako Uncharted, Ruben Fleischer. Prvým seriálom má byť postapokaliptický zombie masaker The Last of Us. Všetky spomenuté herné pecky sú od vydavateľstva Naughty Dog, ktoré spolupracuje s PlayStation aj pri tvorbe adaptácii.

image

Sony čelí šesťmiliardovej žalobe. Pre navyšovanie cien v PlayStation Store môžu milióny ľudí získať odškodné

Na novom filme od Sony má pracovať tím Rideyho Scotta

Dôkazom toho, že Sony má z čoho vyberať, sú aj predstavenia najnovších projektov. Údajne pracujú na filme Gravity Rush s produkčným tímom Ridleyho Scotta. Snímka bude založená na pôvodnej hre PlayStation Vita z roku 2012 od tvorcov z Gravity Japan Studio.

Na scenári pracuje Emily Jerome, scenáristka pripravovaného trileru Panopticon. Anna Mastro, ktorá viedla Disney+ film Secret Society of Second Born Royals, bola zase poverená réžiou. V hre sa ujmeš hlavnej postavy Kat, ktorá dokáže manipulovať s gravitáciou. Hrdinka využíva schopnosti na ochranu ľudí v mestečku Hekseville a v boji proti úhlavnému nepriateľovi Nevi.

Days Gone bude písať scenárista z filmu X-Men: First Class

Ďalším postapokalyptickým sfilmovaným príbehom má byť Days Gone, v ktorom si údajne zahrá herec z filmu Cudzinka Sam Heughan. Scenár napísal Sheldon Turner, scenárista X-Men: First Class.

Na prvý pohľad sa to môže zdať ako zvláštna voľba, pretože z hry sa do dnešného dňa predalo len deväť miliónov kópií, čo z nej robí jednu z najhoršie prijatých titulov spoločnosti. Days Gone od spoločnosti Bend Studio si však od svojho vydania na Steame získalo nové publikum, čo by mohlo filmu pomôcť.

Sony so svojimi prekvapeniami ešte nekončí. Pre divákov plánuje filmové adaptácie populárnych hier ako Gran Turismo a Ghost of Tsushima. Pre milovníkov seriálov plánuje spolu s najväčšími streamovacími službami bomby ako God of War s Amazon Prime alebo Horizon s Netflixom.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 08:26