Kanibalská romance zobrazuje príbeh dvoch kanibalov.Rotten Tomatoes Trailers/Youtube
StoryEditor

Kanibalský horor, ktorý ťa prevedie Amerikou v 80. rokoch. V hlavnej úlohe Timothée Chalamet

Nikola Michalkova21.11.2022., 16:00h

Prvá láska či problémy v rodine. Na pohľad úplne bežné veci, ktoré sa raz za čas objavujú v živote každého z nás. Keď sa k tomu pridá netypický životný štýl, pri ktorom strúhame znechutenú grimasu, asi to predsa len nebude také bežné.

Lajkuj Brainee.sk na

Písal sa január 2021, keď sa objavila správa o novom filme, ktorého režisérom je Luca Guadagnino. Muž, ktorý stál za tvorbou známeho filmu Call Me By Your Name. Na základe tohto filmu mnoho fanúšikov nečakalo, že sa režisér vydá práve touto cestou. Treba poznamenať, že Luca má na svojom režisérskom konte aj hororový film Suspiria, preto ani nemusí byť takým veľkým prekvapením, že z jeho režisérskeho umenia vzišiel mix lásky a hororu. 

Láska a kanibalizmus

Je pravda, že kanibalizmus je trochu netypický životný štýl, ktorý sa len veľmi ťažko spája s romantikou. Film Bones and All sa už teraz dostáva na plátna kín, a ak si fanúšikom hororov zmiešaných s romantikou,, je pre teba tento film na základe traileru dobrou voľbou. 

V hlavných úlohách sú dvaja tínedžeri, rozdielni, avšak so spoločnou láskou k ľudskému mäsu. Film zachytáva príbeh lásky dvoch mladých ľudí na ceste po Amerike v 80. rokoch, pričom každý z nich si bude niesť vlastný neľahký osud. 

„Snímka je poháňaná smútkom, trúchlivou, strašidelnou vlastnosťou, ktorá pokrýva aj chvíle slobody a radosti. Týmto spôsobom film nejakým spôsobom spája Guadagninov záujem o telesný horor, ktorý preskúmal vo svojom filme Suspiria a romantizmus v jeho filme Call Me By Your Name,“ uvádza sa na portáli Los Angeles Times. 

Film sa natáčal v Cincinnati v Ohiu, čo je pre Lucu nezvyčajné, keďže viacero svojich filmov situoval do prostredia jeho rodného Talianska. 

O čom film je?

Snímka je príbehom mladej ženy, tínedžerky a kanibalky Maren Yearly, ktorá žila so svojím otcom. Ako zobrazuje trailer, Maren si domov pozve kamarátky, pričom sa jednu z nich pokúsi zjesť. Po tom, čo sa o tom dozvie otec, napokon svoju dcéru opustil a zanechal jej kazetu, v ktorej jej vysvetľuje svoje dôvody.

Na svojej ceste za neznámym spoznáva mladého chalana Leeho, tuláka a taktiež kanibala. Príbeh opisuje ich zaľúbenie a cestovanie po amerických cestách, objavovanie sexuality mladej ženy, bolesť z opustenia a prvej lásky, čo môže vyzerať ako klasický romantický príbeh, len tam bude vyčnievať tá hororová časť – kanibalizmus. Nechýba ani strašidelnosť ostatných kanibalov, ktorých na svojej ceste stretávajú. Spoločne sa vydajú na cestu po Amerike a snažia sa prísť na to, prečo má Maren potrebu jesť ľudí, ktorí ju milujú. 

„Napriek ich maximálnemu úsiliu všetky cesty vedú späť k ich desivej minulosti a konečnému rozhodnutiu, ktoré rozhodne, či ich láska prežije ich inakosť,“ uvádza sa na portáli Collider.

Koho môžeme vo filme vidieť?

Postavu mladej tínedžerskej kanibalky Maren stvárni kanadská herečka Taylor Russell, ktorú môžeš poznať z filmu Escape Room alebo Waves. „Bol som fanúšikom Taylor Russell od momentu, čo som ju uvidel vo filme Waves, a vtedy som si povedal, že určite nájdem niečo, čo by sme mohli spolu vytvoriť. Keď som čítal scenár, išiel som priamo k nej, pretože je to rozumná herečka,“ vyjadril sa režisér Luca pre portál Collider. 

Tínedžerského tuláka a kanibala Leeho obsadil francúzsko-americký herec Timothée Chalamet, ktorý sa už objavil v jednom filme od Luca, Call Me By Your Name, ale poznať ho môžeš aj z novšieho filmu Duna. „Timmy a Taylor majú tú silu, aby znázornili vesmírne pocity a emócie,“ hovorí Luca. 

Okrem nich môžeme vo filme vidieť Marka Rylancea, ktorý stvárnil kanibala, Annu Cobb, Michaela Stuhlbarga, Andrého Hollanda, ktorý stvárnil otca Maren, Jessicu Harper, Chloë Sevingy a ďalších. 

Na základe knižnej predlohy

Film má svoju knižnú predlohu s rovnakým názvom od autorky Camille DeAngelis. Kniha bola vydaná už v roku 2015.. Aj napriek tomu, že autorka napísala novelu, ktorá sa venuje práve láske k ľudskému mäsu, taká irónia je, že sama autorka je vegetariánka. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
12. máj 2024 07:13