Daniel Radcliffe pomáha posilniť hlasy LGBTI+ mládeže.The Trevor Project/
StoryEditor

Daniel Radcliffe pomáha posilniť hlasy LGBTI+ mládeže. V novom dokumente podporuje trans a nebinárnych ľudí

Michal Čiernik31.03.2023., 16:00h

S pomocou uznávaného herca Daniela Radcliffa LGBTI+ mládežnícka organizácia The Trevor Project podporuje generáciu trans a nebinárnych ľudí.

Lajkuj Brainee.sk na

Séria „Sharing Space“ spustená 31. marca, na počesť Medzinárodného dňa viditeľnosti transrodových osôb, má za cieľ poskytnúť platformu pre LGBTQ mládež na diskusiu o témach, ktoré ovplyvňujú ich životy, s podporou hosťujúceho moderátora. Prvú epizódu moderuje Radcliffe, ktorý sa bude rozprávať so šiestimi transrodovými a nebinárnymi mladými ľuďmi o ich skúsenostiach, sebaobjavovaní a o tom, čo znamená byť skutočným spojencom trans ľudí, uvádza portál Mashable.com.

Radcliffe, ako veľký podporovateľ LGBTI+ komunity

Herec má dlhú históriu s The Trevor Project, poprednou organizáciou na prevenciu samovrážd a krízovú intervenciu pre LGBTI+ mladých ľudí. „Bolo to absolútne privilégium stretnúť sa a počúvať túto neuveriteľnú skupinu mladých ľudí,“ uviedol v oficiálnom vyhlásení k novej sérii.

Radcliffe bol ocenený v roku 2011 cenou Trevor Hero Award a neskôr, v roku 2012, bol aj tvárou v reklame o bezplatných službách The Trevor Project. Odvtedy sa Radcliffe naďalej vo veľkom podieľa na presadzovaní LGBTI+ práv.

Časté samovraždy

Podľa januárového prieskumu The Trevor Project 86 percent transrodovej a nebinárnej mládeže uviedlo, že debaty o anti-trans zákonoch negatívne ovplyvnili ich duševné zdravie. Z opýtaných 45 percent uviedlo, že čelili zvýšenému kyberšikane, a tretina uviedla, že sa už necíti bezpečne vyhľadať lekársku pomoc, keď je chorá alebo zranená. Výskumníci a advokačné organizácie ako The Trevor Project ukázali, že transgender a nebinárna mládež čelia neprimerane vysokému riziku samovrážd a zlého duševného zdravia.

„Sharing Space“ sa snaží poskytnúť pozitívnejšie pochopenie trans ľudí a ich skúsenosti, vysvetľuje The Trevor Project. „LGBTQ mladí ľudia, najmä transrodoví a nebinárni mladí ľudia, sú bežne nútení stáť bokom a sledovať dospelých, ako debatujú o ich samotnej existencii a životných skúsenostiach,“ napísala Megan Stowe, viceprezidentka pre značku a obsah v The Trevor Project, v oznámení série. 

image

Princ William na návšteve v Poľsku všetkých prekvapil. Užil si večer v LGBTI+ bare so zamestnancami kráľovského paláca

The Trevor Project má v úmysle vydať počas roka niekoľko epizód „Sharing Space“ a každá epizóda bude obsahovať inú tému, iného hostiteľa a inú skupinu LGBTQ mladých ľudí. Diváci sa môžu prihlásiť na sledovanie premiéry prvej epizódy „Sharing Space“ s Danielom Radcliffom na YouTube naživo v piatok 31. marca o 18:00.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
09. máj 2024 15:14