Film MichaelInstagram/michael Jackson/
StoryEditor

Po Elvisovi prichádza na rad Jackson. Hudobná dráma o kráľovi popu by mala prísť do kín budúci rok

Antiyoutuber21.03.2024., 15:00h

Chystá sa nový film o Michaelovi Jacksonovi. Čo môžeme od pripravovanej biografie očakávať, a ako sa tvorcovia popasujú s údajným zneužívaním detí?

Lajkuj Brainee.sk na

V roku 2025 má byť do kín uvedená nová životopisná snímka Michael, ktorá má popisovať život slávneho popového speváka Michaela Jacksona. Ide o veľmi očakávaný film a to predovšetkým preto, že v roku 2019 vyšiel štvorhodinový dokumentárny film Leaving Neverland, v ktorom prehovorilo niekoľko ľudí, ktorých v detstve spevák údajne sexuálne zneužíval. Práve preto teraz všetkých zaujíma, ako režisér Antoine Fuqua do príbehu zahrnie aj tieto neslávne tvrdenia.

Čo od filmu očakávať?

Pripravovaná hudobná dráma má nahliadnuť za oponu tajomstva a slávy, ktorá sprevádzala Jacksonov život. Podobne ako v úspešnej snímke Bohemians Rhapsody, ktorý opisuje život frontmana kapely Queen Freddieho Mercuryho, sa film nevyhne ani tienistým stránkam života kráľa popu.

Nová hudobná dráma by mala zachytávať aj okolnosti okolo jeho smrti, ktorú dlhý čas sprevádzalo množstvo nejasností. Úlohu Michaela Jacksona by mal stvárniť jeho synovec Jaafar Jackson.

Kauza sexuálneho zneužívania

Po dokumentárnom filme Leaving Neverland sa o Jacksonovi začalo znova hovoriť a pochopiteľne nie v príliš pozitívnom zmysle. Obete údajného sexuálneho zneužívania totiž veľmi presvedčivo popisovali, ako ich Jackson v detstve zneužíval a niektoré sa o tom rozhodli hovoriť až v dospelosti. 

Jacksonova kariéra bola mimo tohto podozrenia v podstate nepoškvrnená, ale obvinenie zo zneužívania detí sa skrátka nedá prehliadať. „To iba ľudia so zlými myšlienkami premýšľajú takto, ja nie. Ja spím v spacom vaku na zemi, deti v mojej posteli. Spal som ale v posteli s bratmi Culkinovcami. A je to v poriadku! Je to jednoducho láska a tú teraz svet potrebuje,“ reagoval pred rokmi Jackson na obvinenie zo zneužívania detí.

Všetci sú preto zvedaví, ako sa tvorcovia popasujú s touto neslávnou etapou života Michaela Jacksona. Podľa všetkého sa ale film tejto téme oblúkom vyhne.

image

Čo sledovať na Disney+ v marci. Tešiť sa môžeš na megakoncert Taylor Swift aj návrat legendárnych X-Menov

Film má prvého kritika

Práve režisér dokumentu o Michaelovi Jacksonovi Dan Reed dostal možnosť si ako jeden z prvých prečítať scenár k pripravovanej dráme. Podľa neho ale film bude neúprimný a ukazuje Jacksona iba v dobrom svetle. 

„Ide o jednorazový pokus úplne prepísať všetky obvinenia a vyvrátiť ich. Nikdy ho ani neuvidíte samého so žiadnymi chlapcami, aj keď v skutočnosti niekoľko rokov zdieľal posteľ s malými deťmi,“ povedal Reed pre denník The Times of London

Autori si podľa Reeda nemôžu dovoliť zahrnúť neslávne obvinenia voči kráľovi popu už len kvôli tomu, aby mohli použiť jeho hudbu. Pochopiteľne na to potrebujú súhlas rodiny a bez nej by film Michael skrátka nemal zmysel. 

image

Zverejnili dokumenty o predátorovi Epsteinovi. Potvrdzujú stretnutia s Trumpom, princom Andrewom aj Michaelom Jacksonom

Pod dohľadom rodiny

Očakáva sa, že o film bude veľký záujem a rodina slávneho speváka chce mať o všetkom prehľad. Hovorí sa o tom, že na každom natáčacom dni bude spolu so štábom prítomný aspoň jeden člen Jacksonovej rodiny. Nielen preto, aby mohol priblížiť niektoré momenty zo spevákovho osobného života, ale aj preto, aby mohol včas zaraziť veci, ktoré by rodina chcela udržať v tajnosti.

Práve preto sa vo filme v podstate nebude riešiť obvinenie zo zneužívania detí a podľa Reeda je tak úplne zbytočný. Reed ďalej hovorí, že sa v snímke objavia aj nepríjemné veci, no o tých sa už dlho verejne diskutovalo. 

Michael Jackson bol síce zbavený všetkých obvinení ohľadom zneužívania detí. Niektorí ľudia napriek tomu veria výpovediam údajných obetí. V pripravovanom filme Michael sa ale zrejme pravdu nedozvieme.

Portál Antiyoutuber patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 21:05