Twitter.com/Video Game Myth Bot
StoryEditor

Naštvaný hráč vydiera tvorcov Skyrimu. Popohnať ich chce týmto drastickým spôsobom

Honza SrpiDnes06.02.2022., 11:31h
Každý deň na svoj Youtube kanál pridáva video, ako rôznymi spôsobmi vraždí jednu z vedľajších postáv stále dookola. Prestane s tým až, keď budú vývojári hotoví.
Lajkuj Brainee.sk na

The Elder Scrolls V: Skyrim je jedna z najdôležitejších hier histórie a k dnešnému dňu sa jej predalo viac ako 30-miliónov kópií. Ako by aj nie, keď vyšla prakticky na každom hernom zariadení poslednej dekády. Skyrim má dodnes aktívnu komunita, ktorá sa oň príkladne stará a zásobuje ho novým obsahom. Nový diel sa preto netrpezlivo očakáva.

Vydavateľstvo Bethesda si však dáva na čas, aj keď je prakticky isté, že pôjde o obrovský predajný hit. Okrem nič nehovoriaceho teaseru z pred štyroch rokov, fanúšikom zatiaľ nedali ani len náznak toho na čo sa môžu tešiť. Šéf štúdia Todd Howard sa niekoľkokrát vyjadril, že si všetci budú musieť ešte dlho počkať. Nedávno internetom dokonca kolovala aj fáma, že „šestka“ zatiaľ neopustila ani fázu predprodukcie.

Aj keď by mal ešte tento rok vyjsť Starfield, čo má byť niečo ako Skyrim vo vesmíre, mnoho fanúšikov čakanie neznáša práve najlepšie a svoju frustráciu si ventilujú na internete. Človek vystupujúci pod prezývkou Sidek si na to zvolil veľmi originálnu formu. Každý deň na svoj youtubový kanál nahrá zhruba minútové video s tým, ako rôznymi kreatívnymi spôsobmi zabíja neobľúbenú počítačom ovládanú postavu (NPC) Nazeema.

Nazeem je obchodník, ktorý sa vyvyšuje nad ostatných obyvateľov fiktívneho sveta, vrátane hráčov. Jeho otravné hlášky sú potom častou využívané formou memes. Aj napriek tomu si osud, ktorý mu pripravil Sidek, nezaslúži.

​Zatiaľ má za sebou 136 úmrtí tými najhoršími spôsobmi, či už upálenie, trafenie bleskom, alebo aj zhodenie z výšky. Bohužial Nazeem sa v dohľadnej dobe vykúpenia nedočká. Odhaduje sa, že The Ekder Scrolls VI vydajú v roku 2026. Pre Nazeema to znamená približne ďalších päťsto bolestivých skonov.

Samozrejme je možné, že to do tej doby Sideka prestane baviť, ale príliš by sme sa na to nespoliehali. Vášniví hráči sú vytrvalí, ako to dokazuje napríklad nadšenec Overwatchu, ktorý už nahral viac ako 750 dní čistého času. Alebo tristo dobrovoľníkov, ktorí trávia bez nároku na honorár stovky hodín stavbou repliky Stredozeme z Pána prsteňov v hre Minecraft.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 03:34