Pozri si tie najznámejšie streamerky! (ilu)instagram.com/ pokimanelol, instagram.com/loserfruit
StoryEditor

Sledujú ich milióny: Pozri si desať najznámejších streameriek sveta

iDnes13.09.2021., 17:00h
Po nedávnych kauzách so streamami v bazéne sa mnohým môže zdať, že mladí ľudia chodia na Twitch len preto, aby si pozreli polonahé ženy. Avšak ide o veľký omyl. Je pravda, že niekoľko streameriek sa spolieha iba na svoje ženské zbrane, no za úspechom mnohých ďalších stojí niečo úplne iné. Predstavujeme desať najdôležitejších z nich. 
Lajkuj Brainee.sk na

Vopred však upozorňujeme, že faktor dôležitosti je subjektívny. Pôvodne sme mali v pláne zoznam utvoriť len na základe čísel sledovanosti, to sa ale z mnohých dôvodov ukázalo ako nevyhovujúce. Už len vybrať, ktoré číslo je najviac relatívne, predstavuje drobný problém.

Je dôležitejší počet odberateľov nového obsahu alebo celkový počet hodín, ktorý ľudia strávili sledovaním daného kanálu? Drvivá väčšina streameriek navyše používa rovno niekoľko služieb naraz, niektoré aj niekoľko používateľských účtov v rámci jednej platformySituácia v tomto odbore sa navyše dramaticky rýchlo mení a tak môže aktuálne štatistiky "znehodnotiť" hviezdička, ktorá z nejakého dôvodu raketovo vystrelí, a za mesiac o nej už nebudeme počuť.

Pokimane

25-ročná kráska s kanadsko-marockými koreňmi Imane Anys je dlhodobo najsledovanejšou streamerkou na Twitchi, hoci ju čas od času niekto dokáže na chvíľku preskočiťV súčasnosti ju predovšetkým vďaka jej hraniu Fortnite, Valorantu a League of Legends sleduje 8,1 milióna ľudí, ďalšie milióny nájdeme na jej youtube či instagrameAby sa Pokimane mohla naplno venovať streamovaniu, prerušila štúdium chémie na univerzite. Tento krok sa jej rozhodne vyplatil. Okrem iného ju časopis Forbes uviedol vo svojom prestížnom rebríčku 30 pod 30, kde každoročne vyberá najsľubnejšie mladé talenty. vlastnú kolekciu make-upu, zahrala si v poslednom filme s Ryanom Reynoldsom a na rozdiel od väčšiny ostatných celebrít sa jej kariéra zatiaľ zaobišla bez väčších škandálov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa pokimane ❤ (@pokimanelol)

Loserfruit

Na zozname najsledovanejších streamerek patrí Loserfruit prestížne druhé miesto, jej počet odberateľov na Youtube, ktorému dáva pred Twitchom prednosť, je však oproti Pokimane menej ako polovičný. Táto mladá Austrálčanka, vlastným menom Kathleen Belstenová, však prevádzkuje viacero kanálov s rôznym obsahom. Vedľa toho hlavného, herného, aj dva vedľajšie, v ktorých sa venuje všeobecnejším témam. Po NINJA bola druhým streamerom, ktorý dostal vlastný unikátny "skin" do hry Fortnite.

Amouranth

Aj keď tomu čísla nezodpovedajú, je možno mediálne najslávnejšou streamerkou vôbec. Pôvodne bola cosplayerkou, ktorej služby od sedemnástich rokov využíval napríklad Bostonský balet, preslávila sa však svojím vyzývavým správaním. Za provokatívne streamy - od detských bazénov až po posteľ bola niekoľkokrát potrestaná zákazom vysielania aj výsmechom svojich kolegov, na popularite jej to však neuberá. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Amouranth | MEMES NINJA (@amouranth)

Valkyrae

Američanka s filipínsko-nemeckými koreňmi Rachelle Hofstetterová je asi aktuálne najhorúcejším menom na streamerskom poli. Ešte na začiatku roka 2020 po podpise o exkluzívnej spolupráci pre portál Youtube mala problémy dosiahnuť hranicu 5-tisíc súbežne sledujúcich divákov, pár mesiacov na to však raketovo vystrelila a stala sa najsledovanejšou streamerkou minulého rokaAj vďaka nej sa nezávislý titul Among Us dva roky od svojho vydania stal nepravdepodobným celosvetovým hitom. Okrem streamovania Rachelle spoluvlastní aj lifestylovú značku 100 Thieves a hrá v hudobných klipoch, okrem iného napríklad v piesni Build a Bitch od speváčky Belly Poarch, ktorý má v súčasnosti už 294-miliónov zhliadnutí. Na poslednom odovzdávaní herných Oscarov Game Awards vyhrala cenu za najlepšiu tvorkyňu obsahu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa rae (@valkyrae)

Hafu

Američanka čínskeho pôvodu Ruma Wangová sa uznania dočkala najprv za svoje úspechy v hernej oblasti. Keď jej kamaráti predstavili online World of Warcraft, zmenili jej život. Mladá žena vtedy k nevôli svojich rodičov dokonca opustila univerzitu, aby sa mohla venovať svojmu koníčku naplno. Jej umenie v kompetitívnej PvP časti hry bolo však natoľko výnimočné, že prilákalo pozornosť sponzorov. Výrazného úspechu sa dočkala aj v hre Bloodline Champions, potom sa však z profigamingu presunula skôr ku streamovaniu. Hafu (jej kanály však nájdete pod menom ItsHafu) opakovane upozorňuje na problematiku sexuálneho obťažovania zo strany nevyzretých fanúšikov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Hafu (@itshafu)

Usada Pekora

No a potom tu sú Japonci, ktorí už tak dosť bizarný svet virtuálnych celebrít povyšujú na úplne nový level. Usada Pekora, hlavná tvár youtubového kanála Pekora Ch., je totiž virtuálna osobnosť, produkt technologickej spoločnosti Hololive. Dievča so zajačími ušami má takmer 1,7 milióna sledujúcich, hrá rôzne hry, obzvlášť obľubuje pišťanie pri rôznych hororoch.

LilyPichu

Američanka Lily Ki na seba prvýkrát upozornila v roku 2011, keď natočila virálnu pesničku "I'LL Quit LoL". Práve silný dôraz na hudbu je to, čím sa kanál LilyPichu líši od ostatnýchOkrem hrania League of Legends totiž skladá a hrá na klávesy coververzie populárnych piesní. Niektoré z jej videí si aj vypožičali autori hry z Riot Games pre reklamné účely. LilyPichu zaznamenala vlani skokový rast popularity, dnes má len na Twitchi 2,3 milióna sledujúcich.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa lilypichu (@lilypichu)

KaceyTron

Neľahké detstvo s matkou závislou na drogách a bratom trpiacim autizmom Američanku KaceyTron značne zocelil, čo je na jej streamoch vidieť. Veľmi sa angažuje v boji proti sexizmu, ktorému je zo strany divákov často vystavovanáHrdo sa hlási k posmešne prezývaným kozatým streamerkám (titty streamers), nenechá si diktovať, ako sa obliekať a oplzlých sledovateľov odpálkuje. Naposledy na seba upozornila, keď pomáhala organizovať štrajk STREAMER.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa kaceytron (@kaceytronforever)

Sweet_Anita

Keď v roku 2018 britská streamerka Sweet_Anita prerazila, mnohí si mysleli, že bude mať nanajvýš pätnásť minút slávy a zase rýchlo zapadne. Krásna Britka totiž trpí tzv. Tourettovým syndrómom, vzácnym psychologickým ochorením, ktoré spôsobuje, že zo seba nekontrolovateľne chrlí vulgarizmy. Vo Veľkej Británii je najsledovanejšou streamerkou vôbec.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa sweet anita (@sweetanitatwitch)

IamCristinini

Španielka Cristina López Pérezová vysiela vo svojom rodnom jazyku, takže jej obsah cielia predovšetkým na hispánsku komunitu. K dnešnému dňu má na Twitch cez dva milióny sledujúcich, okrem toho ešte moderuje televízny program o hrách. Profesionálnemu prístupu zodpovedá aj jej streamovanie, ktoré po technickej stránke znesie najprísnejšie nároky, zároveň v ňom však nechýba aj potrebná dávka autenticity.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Cristinini (@iamcristinini)

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 09:32