I, the InquisitorThe Dust S.a./
StoryEditor

Konkurencia pre Zaklínača? Poliaci chystajú ďalšiu temnú fantasy RPG hru, ktorá vyzerá brutálne

iDnes.cz27.05.2022., 14:00h

Chystá sa ďalšia herná adaptácia poľskej knižnej série. Mordimer Madderdin sa síce v tejto chvíli neteší takej veľkej medzinárodnej popularite ako zaklínač Geralt, to by sa ale vďaka chystanej hre mohlo zmeniť. Obzvlášť s prihliadnutím na to, ako originálne pôsobí jej svet.

Lajkuj Brainee.sk na

Prvotina poľského štúdia The Dust sa, aspoň čo sa týka produkčných hodnôt, samozrejme, nemôže rovnať s megalomanskými hrami krajanov z CD Projektu, len kvôli tomu by sme však nad ňou nemali krčiť nos. Každý niekde začínal, a pokiaľ si ešte pamätáš na dobu čakania na prvého herného Zaklínača, nájdeš množstvo paralel, píše Honza Srp z iDnes.

image

Je hranie videohier naozaj škodlivé? Vedci prišli na prekvapivé zistenia ich vplyvu na IQ detí

Čo ak by Ježiš prežil vlastné ukrižovanie?

I, the Inquisitor je založený na sedemdielnej Inkvizítorskej sérii poľského spisovateľa Jacka Piekaru. Tá skúma, ako by vyzeral svet, ak by sa Ježišovi Kristovi podarilo prežiť vlastné ukrižovanie. Hlavným hrdinom je Mordimer Madderdin, inkvizítor v službách cirkvi, ktorý je vyslaný do nemeckého Königsteinu zbaviť hrôzou ovládané mestečko hriechov.

Príbeh má byť veľmi temný a tiež nelineárny, čo bude znamenať množstvo morálne ťažkých rozhodnutí. Dokonca sa pri výsluchu svedkov budete môcť oprieť aj o právo útrpné (jednoducho povedané mučenie), čo je niečo, čo v hrách len tak nevidíme.

Bolestivá grafika

Dôjde, samozrejme, aj na súboje, a to ako proti ľuďom, tak pekelným monštrám - čo by to napokon inak bolo za fantasy. Jediné, čo trochu krotí naše očakávania, je škaredá grafika, ktorá nevyzerá dobre ani v oficiálnych propagačných obrázkoch. Dátum vydania nepoznáme, ale hra by mala okrem PC vyjsť aj na „starých“ konzolách.

 

Tak uvidíme. Oproti Zaklínačovi má I, the Inquisitor nevýhodu aj v tom, že jeho predloha tu nie je príliš známa a po slovensky oficiálne z jej sveta vyšla len zbierka poviedok Služobník Boží.

Portál iDnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 05:34