Microsoft predstavil nové hry pre XboxKonferencia Xbox/
StoryEditor

Microsoft diktuje tempo v hernom svete. Pozri si, akú nálož noviniek oznámil pre Xbox

iDnes.czOndřej Martinů14.06.2022., 09:00h

Zostava hier od Microsoftu pre hernú konzolu Xbox a počítače sa rozrastá o nové tituly. Videli sme ukážky z hier Redfall, Forza Motorsport alebo Starfield. Vývojár Hideo Kojima tiež sľúbil novú hru, viac však zatiaľ neprezradil.

Lajkuj Brainee.sk na

Zrušenie herného sviatku E3 neodradilo Microsoft od toho, aby si usporiadal vlastnú veľkolepú konferenciu. Išlo o prehliadku titulov z produkcie vlastných štúdií, pričom kládol aj veľký dôraz na tvorbu Bethesdy, ktorá už pod neho tiež patrí, píše Ondřej Martinů z iDnes.cz

image

(Ne)známe zaujímavosti o hernej sérii Mafia: Aj 20 rokov po vydaní je prvá časť najlepším dielom celej trilógie

Redfall

Konferenciu odštartovala herná ukážka z kooperatívneho multiplayerového strieľania upírov Redfall. Vyvíja ho Arkane, autori Dishonored či Deathloop. Hre nechýba hororová atmosféra, ale s brokovnicou v ruke a spoločne s priateľmi je to predsa len o niečo znesiteľnejšie.

V traileri nám autori predstavili štvoricu hrateľných postáv, ktoré majú prepracovaný a interaktívny dabing. Grafika je tiež celkom pôsobivá. Hra dorazí až budúci rok, predplatitelia Xbox Game Passu si ju budú môcť zahrať hneď v prvý deň.

Hollow Knight: Silksong

Druhá novinka bola pre niekoho možno veľmi veľkým prekvapením. Po troch rokoch mlčania prišiel nový pohľad na Hollow Knight: Silksong. Hoci snáď všetci čakali, že túto hru bude primárne propagovať Nintendo, nakoniec si ju pre seba ukradol Xbox. Bohužiaľ na záver nezaznelo žiadny dátum vydania, dokonca ani rok. Predplatitelia Xbox Game Passu si hru taktiež zahrajú hneď prvý deň.

High on Life

Treťou novinkou bolo High on Life, čo bude humorná strieľačka od autorov známeho seriálu Rick and Morty. Čakať na ňu nebudeme dlho, vyjde už tento rok v októbri. A samozrejme poputuje aj do Xbox Game Passu.

Microsoft uzavrel partnerstvo s Riot Games a predplatitelia Xbox Game Passu si tak môžu užiť množstvo výhod. V League of Legends budú mať odomknuté všetky hrateľné postavy, to isté platí aj pre Valorant. Ďalšie bonusové predmety a obsah nájdu aj v tituloch Teamfight Tactics či Legends of Runeterra.

A Plague Tale: Requiem

Ďalšou očakávanou kôstkou je pokračovanie A Plague Tale s podtitulom Requiem. Po grafickej stránke je rozhodne vylepšená a máme pocit, že atmosféra bude tentoraz ešte o niečo temnejšia, než bola v prvom diele. A to už je čo povedať. Hra vyjde ešte tento rok, hoci sa autori zatiaľ zdráhajú prezradiť, kedy presne.

Forza Motorsport

A je tu niečo pre priaznivcov automobilových závodov. Okruhová Forza Motorsport (pozor na to, že nie je očíslovaná) dorazí na jar budúceho roka. Vyzerá sakramentsky dobre. Autori ukázali aj nový model poškodenia vozidiel, hernú fyziku alebo striedanie dennej doby.

Flight Simulator

Rozšírenie s historickými lietadlami neminie obľúbený Flight Simulator. Ďalej do hry pribudne aj lietanie vrtuľníkmi. To všetko už tento rok v novembri. Už dnes môžeš sťahovať aktualizáciu, ktorá do hry pridá vesmírnu loď z Halo Infinite.

Overwatch 2

No a už nastupuje dôkaz, že Blizzard sa po obrej akvizícii začleňuje do zostavy štúdií Microsoftu. Dorazila totiž ukážka na Overwatch 2, ktorý vstupuje do režimu hrateľného predbežného prístupu už 4. októbra. Blizzard tiež ponúkol pohľad na nového hrdinu.

Forza Horizon 5: Hot Wheels

Nastúpila trochu rýchlejšia pasáž trailerov. Videli sme historický simulátor ARA History Untold, ktorý vyjde „skoro“ a poputuje aj do Game Passu. A hneď na to sme videli aj nové rozšírenia do Elder Scrolls Online a Fallout 76. Zo všetkých rôznych rozšírení však nakoniec najviac zaujal nový doplnok do Forzy Horizon 5, kde si zajazdíme autíčkami z Hot Wheels.

ARK 2

Máte radi putovanie s dinosaurami? A čo dinosaury na ktorých ide Vin Diesel? Ak áno, potom vás možno bude zaujímať ARK 2, ktorý na konzole a počítače zamieri budúci rok.

Scorn

Naozaj veľmi špecifický štýl má už skôr predstavená hra Scorn. Pre priaznivcov hororov a rôznych až príliš grafických nechutností je to jasná voľba. Zahráme si ho už 21. októbra.

Flintlock: The Siege of Dawn

Ďalšou novinkou je akčná fantasy Flintlock: The Siege of Dawn, ktorá pôsobí pomerne sympaticky. Kúzliť a presekávať sa démonmi budeme budúci rok.

Minecraft: Legends

Úplne nová hra od tvorcov Minecraftu má podtitul Legends. Aj keď využíva všetky doposiaľ známe reálie pôvodnej hry, pôjde o akčnú stratégiu. Nuž, ani sa nedivíme, túto značku ešte stále ide žmýkať. Na Minecraft Legends si počkáme až do budúceho roku.

Lightyear Frontier

Lightyear Frontier vyjde budúcu jar. V tejto hre osedláš roboty a pustíš sa spoločne s priateľmi do preskúmavania mimozemskej planéty. Je to taký ten klasický zástupca survival žánru, tak uvidíme, ako sa mu nakoniec bude dariť.

The Last Case of Benedict Fox

Celkom nás zaujala ďalšia novinka - The Last Case of Benedict Fox. Kombinuje skákačku a adventúru a zrejme sa veľmi zameria aj na príbeh. Aj na túto hru si budeme musieť počkať do budúcej jari.

As Dusk Falls

Príbehová adventúra As Dusk Falls bude veľa vsádzať na rozprávanie príbehu a zaujímavý vizuálny štýl kombinujúci zachytenie reálnych hercov a ich komiksovú štylizáciu v hre. Vyjde už za chvíľu - 19. júla.

Pentiment

Prehliadka indie titulov pokračuje štýlovo zaujímavou stredovekou adventúrou Pentiment. Tá dorazí tento rok v novembri. Nasleduje Grounded, ktoré už poznáme z predbežného prístupu, teraz však hra konečne vyjde v ostrej verzii tento rok v septembri. Ďalšou novinkou je sci-fi titul Ereben, na ktorý si ešte počkáme až do budúceho roku.

Diablo 4

Blizzard sa opäť prihlasuje o slovo s trailerom na poslednú, piatu hrateľnú postavu do Diabla 4, nekromancerom. Predstavil nám ho v štýlovo ponurom príbehovom traileri. Nasledovali aj nové podrobné ukážky z hry a tiež z vyrábania hráčskej postavy. Diablo 4 vyjde na PC a konzoly budúci rok.

Ravenlok

Na šou Xboxu by samozrejme nemalo chýbať ani predstavenie novej sezóny v Sea of ​​Thieves. Novo si budeš môcť napríklad detailnejšie prispôsobiť svoju pirátsku loď. Nasleduje úplná novinka, zaujímavá akčná adventúra v štýle Alenky v ríši divov, len trochu v štýle Minecraftu. Vyjde budúci rok a volá sa Ravenlok.

Cocoon

A je tu niečo nové od autorov Limba a Inside. Tentokrát je to hra o poznanie farebnejšia, avšak samozrejme inak veľmi podobne zvláštne. Bude sa hrať z vtáčieho pohľadu a bude vsádzať viac na riešenie logických hádaniek. Hra má názov Cocoon a vyjde budúci rok.

Wo Long Fallen Dynasty

Samurajskú fantasy akciu s démonmi a ďalšími príšerami nám naservíruje Wo Long Fallen Dynasty. A to na začiatku budúceho roka. Veľmi príjemným prekvapením je tak návrat hier série Persona na xboxy. Pôjde o diely Persona 3 Portable, Persona 4 Golden a Persona 5 Royal.

Prekvapením bola prítomnosť známeho herného vývojára Hidea Kojimu, ktorý však namiesto oznámenia novej hry len prisľúbil, že tak urobí niekedy v budúcnosti. Takže čakanie na jeho nový hit pokračuje.

image

(Ne)známe zaujímavosti o hernej sérii Mafia: Aj 20 rokov po vydaní je prvá časť najlepším dielom celej trilógie

Starfield

Čo iné by si Microsoft schoval na koniec ako ukážku z hry Starfield. Konečne po prvýkrát vidíme aj to, ako sa hýbe. V traileri sme mohli vidieť preskúmavanie neznámej planéty, vrátane vesmírnej stanice a lode. Došlo tiež na akčné pasáže z pohľadu prvej osoby alebo vytváranie hráčskej postavy či stavbu vlastnej vesmírnej lode. Zalietame si totiž samozrejme aj vo vesmíre a dôjde aj na prestrelky medzi vesmírnymi loďami.

image

Starfield je Skyrim vo vesmírnom meradle. Ponúkne cez 1000 planét, nádherný gameplay ti odpáli dekel

Hra vyzerá rozhodne zaujímavo a po grafickej stránke je to paráda. Vyjde až budúci rok a dúfame, že nás autori ešte v nasledujúcich mesiacoch zahrnú ďalšími informáciami.

Show Microsoftu by sa dala označiť ako solídnu. Nestrácala veľa času uspávacími rozhovormi ani nejakým prehnaným vychvaľovaním a ukazovala hlavne jeden trailer za druhým. Všetky dnes predstavené hry navyše vyjdú počas nasledujúcich 12 mesiacov a mnoho z nich dostanete v rámci predplatného Xbox Game Pass. A to je niečo, v čom má skrátka Microsoft nad konkurenciou navrch.

Portál iDnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, do ktorého patrí aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 22:50