Youtuber počas turistiky dohral ťažkú skákačku.Youtube/eazyspeezy/
StoryEditor

Už nevedel, ako zaujať? Youtuber vyliezol na horu, počas toho hral na počítači videohru

iDnes.cz12.07.2022., 10:00h

Americký youtuber vystupujúci pod prezývkou EazySpeezy skombinoval dve náročné voľnočasové aktivity – speedrunning a vysokohorskú turistiku. Počas výletu na najvyššiu horu štátu Vermont zvládol dohrať extrémne ťažkú ​​plošinovku Cuphead. Išlo o jeho prvý podobný turistický výstup.

Lajkuj Brainee.sk na

Ako píše Honza Srp pre iDNES.cz, v komentároch pod článkami o prekonávaní bizarných rekordov zo sveta videohier sa stretáva s pomerne jedovatými poznámkami. Niektorí diskutujúci totiž nedokážu odolať pocitu, že len oni poznajú ten správny návod na dosiahnutie životného šťastia, a tak náhodne po internete trúsia nikým nevyžiadané rady. Najčastejšie je to samozrejme odporúčanie, aby si dotyčný rekordman našiel nejaké dievča, hneď v závese navrhujú, aby sa tiež z času na čas išiel aspoň prevetrať na čerstvý vzduch.

Dvadsaťtriročného amerického youtubera, vystupujúceho na internete pod prezývkou EazySpeezy, už zrejme poznámky podobných samozvaných odborníkov prestali baviť, a tak sa rozhodol ukázať, že hranie videohier a zdravý pohyb sa nijako nevylučujú. Dokonca sa dajú skombinovať dokopy.

S partiou priateľov preto vyrazil na vrchol Mount Mansfield, ktorý je so svojimi 1 340 metrami najvyššou horou štátu Vermont. Aby však zostal verný svojim viac ako dvom miliónom sledujúcich, ktorí na jeho kanál pravidelne chodia pre zaujímavé videá s tematikou videohier, sľúbil počas výletu dohrať skvelú plošinovku Cuphead. Preslávila sa okrem nádhernej ručne kreslenej retro grafiky a predovšetkým mimoriadnou obťažnosťou, na ktorej si vylámal zuby nejeden herný profesionál.

image

Dráč, zabávač, najsledovanejší hokejista sezóny. Slafkovský sa stal legendárnou jednotkou draftu

Napriek tomu, že je hra k dispozícii aj na „vreckovej“ konzole Nintendo Switch, zvolil EazySpeezy trochu krkolomnejší variant. Na batoh jedného zo svojich kamarátov pripevnil otvorený notebook s ktorým bol jeho ovládač neustále prepojený káblom.

Ako si asi vieš predstaviť, také hranie nie je vôbec ľahké, ani keby snáď išlo o pomalší titul, než je táto adrenalínová skákačka, a tak z pôvodného plánu hrania za chôdze po niekoľkých desiatkach minút zišlo.

image

Americký youtuber vystupujúci pod prezývkou EazySpeezy skombinoval dve náročné voľnočasové aktivity – speedrunning a vysokohorskú turistiku.

Youtube/eazyspeezy/

S nástupom kamenistého terénu už na Cupheada zostal čas len počas odpočinkov po ceste. Zatiaľ čo jeho priatelia v pokoji posedávali, youtuber zúrivo drvil tlačidlá a likvidoval jedného náročného bossa za druhým.

Keď sa ocitol na vrchole hory, bol iba približne v polovici hry, hmyz ho však donútil k ústupu.

Plán doraziť Cuphead aspoň počas cesty autom domov prekazila vybitá baterka, a tak finálneho záporáka zlikvidoval až na hotelovej izbe. Od prvého spustenia až po finálne titulky mu to zabralo 8 hodín a 2 minúty, čo je o dve a pol hodiny menej ako priemerný čas hrania podľa stránky HowLongToBeat, ktorá však meria len čas strávený v hre, EazySpeezy si k tomu dal aj poriadny výlet.

Tak teraz ešte to dievča...

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 07:57