Assassin's Creed LiberationTwitter/game/
StoryEditor

Podvod na herných fanúšikov. Sťahujú hru, ktorú výhodne ponúkali v letnom výpredaji

Na to, že staršie hry kvôli vypínaniu serverov prichádzajú o niektoré svoje komunitné funkcie, prípadne úplne zmiznú z obehu, už sme si tak nejako zvykli. Že si však ľudia nebudú môcť zahrať príbehovú hru pre jedného hráča, za ktorú si poctivo zaplatili, to vidíme vďaka Ubisoftu a hre Assassin‘s Creed: Liberation prvýkrát.

Lajkuj Brainee.sk na

Liberation síce nie je nič viac než len ľahko nadpriemerný samostatne spustiteľný datadisk k Assassin's Creed 3, napriek tomu jeho nečakaný koniec budí vášne, píše Honza Srp pre iDNES.cz.

Táto správa vyvolala rozruch. Po prvé, preto, že príspevok Ubisoftu o vyradení z prevádzky nenaznačoval, že by majitelia úplne stratili prístup k Liberation. Po druhé, hra bola výrazne zľavnená nedávno, počas minulotýždňového letného výpredaja na Steame. Noví majitelia uverejnili preto nahnevané recenzie na stránku obchodu Assassin's Creed III Remastered, ktorá obsahuje Liberation, a teraz je to jediný spôsob, ako si ju zahrať na Steame, veriac, že ​​boli podvedení pri kúpe hry, ktorá bude čoskoro zbytočná. A po tretie, keďže Ubisoft neponúkal vrátenie peňazí, mnohí považovali tento krok za klamlivý a za veľké porušenie dôvery spotrebiteľov, vysvetľuje portál Game Informer.

Samozrejme sa núka otázka: keď sa to môže stať dobre známej hre od veľkého vydavateľstva, akú máme záruku, že sa to nestane aj ďalším titulom v našich digitálnych knižniciach? Odpoveď je jednoduchá, ale krutá - žiadnu.

Ani na chvíľu nepochybujeme o tom, že medzi tými desiatkami stránok podmienok na užívanie, ktoré počas inštalácie novej hry tak bezmyšlienkovite odklikávaš, je len tak mimochodom napísané aj to, že vydavatelia žiadnym spôsobom negarantujú, že by si snáď k zakúpenému obsahu mal doživotné právo.

image

Hogwarts Legacy je zatiaľ najambicióznejšia hra z univerza Harry Potter. Na toto sa môžeš tešiť

Spoločnosť Ubisoft pred niekoľkými rokmi uzavrela exkluzívnu dohodu s obchodom Epic Store a svoje novinky na Steame už neponúka. Teraz to možno smeruje k stavu, že sa všetky tam skôr zakúpené hry stanú bezcennými.

Z rýdzo technického hľadiska pritom pre podobný krok neexistuje žiadny dôvod, Liberation je totiž singleplayerová hra, pre ktorú je všetka sieťová nadstavba, ako sú rebríčky najlepších hráčov alebo achievementy, v podstate zbytočná.

Na druhú stranu je dôležité povedať, že nie všetko je ešte stratené. Vypnutie hry je naplánované na 1. september a už teraz vznikajú protestné petície. Na Steame aktuálne hra zažíva tvrdý review bombing, kedy sa hodnotenie prepadlo na 19 percent.

Pod nátlakom zahraničných médií, ktoré prichádzajú s bombastickými titulkami v štýle „Jediná hra zo série Assassin's Creed s černošskou hlavnou hrdinkou je sťahovaná zo Steamu“, už Ubisoft vydal vyhlásenie, že ešte celú záležitosť podrobí bližšiemu šetreniu.

Uvádza, že v súčasnosti pracuje na aktualizácii dotknutých titulov a hovorí: „Vždy bolo naším zámerom urobiť všetko, čo je v našich silách, aby tieto staršie tituly zostali dostupné za najlepších možných podmienok pre hráčov, a to je to na čom pracujeme." Ubisoft ďalej uviedol, že blížiace sa vyradenie ovplyvní iba online funkcie hry, Hráči, ktorí si hru zakúpili, údajne naďalej budú mať prístup k Liberation.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 08:36