Tieto hry zabojujú o titul najlepšej videohry rokaPlaystation/
StoryEditor

Kto tento rok získa herného Oscara? Pozri sa na najlepšiu šesticu nominovaných

iDnes.czHonza Srp18.11.2022., 08:00h

Necelý mesiac pred oficiálnym odovzdávaním Game Awards boli konečne predstavení najväčší adepti na zisk tohto prestížneho ocenenia. Favoritom je akčný RPG Elden Ring, kvôli jeho vysokej obtiažnosti však majú šancu aj ostatné hry.

Lajkuj Brainee.sk na

Za deväť rokov svojej existencie sa Game Awards vyšvihli na zrejme neprestížnejšie ocenenie herného priemyslu, a tohtoročný ročník to chce minimálne potvrdiť. Covid je zabudnutý a tak sa celá akcia odohrá pred živým publikom, píše Honza Srp z portálu iDnes.

Celkovo sa bude hlasovať v tridsiatich kategóriách, oproti minulému roku pribudla jedna nová za najlepšiu televíznu adaptáciu. Dokopy ich je teda tridsaťjeden, nájdeme však medzi nimi aj vyložene okrajové ako napríklad „Hra s najväčším sociálnym dopadom“ alebo „Najlepšia podpora komunity.“

image

Zaujímavosti o hraní hier: Priemerný vek hráčov ťa dostane, len vďaka hre sme dekódovali vírus AIDS

O titul najlpšej hry sa pobijú tieto hry

Najsledovanejšou kategóriou samozrejme bude prestížne ocenenie „Hra roku,“ ktorú si vlani trochu prekvapivo odniesla kooperatívna akcia It Takes Two. A ktoré tituly sa o „herného Oscara“ pobijú tento rok?

Najväčším favoritom je asi akčné RPG Elden Ring, ktoré vo februári doslova ovládlo celú hernú scénu.

Jeho najväčším vyzývateľom je asi pokračovanie akčného hitu God of War, ktoré síce neoplýva originalitou, na druhú stranu dominuje skvelým scenárom a obrovskými produkčnými hodnotami.

Len do počtu tiež určite nie je A Plague Tale: Requiem, ktorá je zrejme najlepšie vyzerajúcou hrou roka a všetky výčitky smerom k zastaranej hrateľnosti prebíja hlbokým a emocionálnym príbehom.

Ďalej tu máme dve konzolové exkluzivity Horizon Forbidden West a Xenoblade Chronicles 3, ktoré verne nadväzujú na svojich predchodcov.

Trochu prekvapivo sa do výberu dostala aj mačacia jednohubka Stray.

„Ak by vás zaujímal môj názor, tak by si namiesto tejto ‚číčoviny’ nomináciu oveľa viac zaslúžili hry ako Syberia: World Before, famózna Kirby and the Forgotten Land, štýlová vyvražďovačka The Quarry alebo opulentné závody Gran Turismo 7,” píše Srp. Ocenených Game Awards sa dozvieme už v piatok 8. decembra o jednej hodine po polnoci.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
08. máj 2024 20:06