Bojovnica si založila účet na PayPale, zmenila meno účtu či poslala mailBrainee x Canva
StoryEditor

Ryba s pohybovými senzormi prevzala kontrolu nad hernou konzolou. Použila kreditku, vytvorila si PayPal a poslala mail

Miroslav Kamody07.02.2023., 15:00h

YouTuber náhodou zdokumentoval, ako ryba bojovnica celé hodiny ovládala jeho konzolu Nintendo Switch, zmenila si používateľské meno, založila si účet na PayPale a dokonca si nabila kreditnú kartu.

Lajkuj Brainee.sk na

Prísť s originálnym obsahom na YouTube je čoraz zložitejšie. O to bizarnejšie je, že jedno z najdiskutovanejších videí posledných dní vzniklo úplnou náhodou.

Ako informuje portál Insider, YouTuber zhodou bizarných okolností zdokumentoval ako jeho rybička Bojovnica pestrá celé hodiny ovládala jeho Nintendo Switch. A podarilo sa jej hneď niekoľko neuveriteľných kúskov.

image

Tvorca hier pre virtuálnu realitu: Hry sa už neberú len ako hračka pre malé deti. Je to aj veľký biznis

Sú inteligentné a môžu mať depresiu

Kanál Mutekimaru so sídlom v Japonsku pravidelne prináša videá s rybami, ktoré dokážu ovládať akcie pomocou pohybových senzorov, ktoré detegujú ich pohyby cez štvorce. Tie zodpovedajú rôznym tlačidlám na ovládači konzoly Nintendo Switch.

Aj keď kanál nikdy nezverejnil, prečo si vybral práve tento druh rýb na ovládanie hier, no je o nich všeobecne známe, že vykazujú črty inteligencie a sú dokonca schopné trpieť depresiou.

image

Bojovnica dokončuje nákup

YouTube/Mutekimaru

Rybičky sa volajú Maurice, Moo a Ponyo. Štvrtá ryba menom Lala v septembri uhynula. Zvyšná trojica takto ďalej hrá viacero Pokémon hier. Keď jedného dňa jedna z bojovníc hrala Pokémon Violet, majiteľ sa podľa CNN rozhodol dať si pauzu a odišiel od konzoly.

Nakupovala aj čítala zmluvné podmienky

Chyba však spôsobila, že systém opustil hru a vrátil sa na domovskú obrazovku. Bojovnica však konzolu stále ovládali. Počas niekoľkých nasledujúcich hodín sa jej podarilo zmeniť meno majiteľa na svojom Switchi, stiahla si nového avatara, zložila si účet na PayPale a poslala o tom e-mail majiteľovi.

image

Hogwarts Legacy je zatiaľ najambicióznejšia hra z univerza Harry Potter. Na toto sa môžeš tešiť

Aby toho nebolo málo, dokonca si prečítala aj súbor zmluvných podmienok pre Nintendo eShop. „Ryby dychtivo čítajú zmluvné podmienky. Mnohí z nás ľudí nečítajú zmluvné podmienky, ale ryby sú múdrejšie ako my,” uvádza sa v jednom z titulkov v rekapitulovanom videu incidentu.

Rybe sa dokonca podarilo aj pridať 500 jenov (približne 3,50 eura) na Switch účet, pri čom ešte aj odhalila podrobnosti o kreditnej karte publiku videa, ktoré dychtivo sledovalo jej činnosť, kým bol majiteľ preč.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 04:44