Screenshot YouTube video
StoryEditor

Pozri si ho poslednýkrát. Slávne video sťahujú z YouTube, predali ho za astronomickú sumu

Martina Bednárová24.05.2021., 15:12h
Auč, auč! Charlie bit me! Kto by nepoznal hlášky z kultového videa dvoch rozkošných súrodencov? Na YouTube ho videlo 880 miliónov užívateľov.
Lajkuj Brainee.sk na

Tomu je však koniec. Majitelia práv sa rozhodli predať video a stiahnuť ho z YouTube. Posledné chvíle predaja boli napäté – bili sa medzi sebou dvaja anonymní záujemcovia. Napokon vyhral odvážnejší a možno aj bohatší – video, kde Charlie hryzie svojho brata Harryho do palca, sa predalo za neuveriteľných 760 tisíc dolárov, informuje BBC.

​Video týmto zároveň získalo NFT certifikát – ide o lukratívnu značku, vďaka ktorej môžu mémy, obrázky, útržky videa či samotné video prezentovať ako umenie a dielo, za ktoré musia užívatelia na internete platiť.

Rozkošné britské deti z videa majú už 17 a 15 rokov. Stali sa súčasťou histórie internetu a poznajú ich milióny ľudí na svete. Na internet sa dostalo ako súkromné rodinné video, ktoré uverejnil otec Howard v roku 2007 preto, lebo sa mu ho kvôli veľkosti nepodarilo poslať starým rodičom chlapcov do Ameriky. Aby si ho mohli pozrieť, uploadol ho na YouTube. A históriu už poznáte. Rodina neprezradila, čo plánujú s peniazmi za video spraviť.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 17:07