Disney+Brainee X Canva, Unsplash/mika Baumeister/
StoryEditor

Disney+ na Slovensku. Tipy na filmy a seriály, cena a porovnanie veľkosti ponuky s Netflixom a HBO Max

Miroslav Kamody13.06.2022., 16:00h

Disney+ má všetky predpoklady ovládnuť trh streamovacích platforiem na Slovensku. Vďaka nášmu prehľadu sa o nej dozvedieš všetko podstatné.

Lajkuj Brainee.sk na

Od spustenia Disney+ nás v čase písania článku delia už len hodiny (dokonca je možné, že tento článok čítaš už po spustení platformy), takže sme sa rozhodli detailne sa pozrieť na ponuku tohto nového streamovacieho hráča na trhu. Čo všetko môžeš sledovať, ktoré filmy a seriály by rozhodne nemali uniknúť tvojej pozornosti, koľko stojí predplatné a aká veľká je ponuka v porovnaní s Netflixom?

image

Svet komiksov: Marvel plánoval množstvo ďalších filmov. Prečo nenatočil štvrtého Spider-Mana či sólovku Magneta?

Lákavá cena

Začneme s tým najzásadnejším - cenou. Mesačné predplatné stojí 7,99 eura, v rámci ktorého dostaneš vysokú kvalitu obrazu a možnosť streamovať až na štyroch zariadeniach naraz, neobmedzené sťahovanie až na desiatich zariadeniach či podporu IMAX Enhanced pri vybraných tituloch.

Chýbať nebude ani možnosť nastavenia až siedmich rôznych profilov, ako aj možnosti nastavenia detského profilu s ľahko ovládateľným rozhraním určeným pre deti, ktorý poskytne prístup k obsahu primeranému ich veku. V prípade, že by si chcel predplatné na celý rok, cena je o niečo priaznivejšia - 79,90 eura (v prepočte približne 6,65 eura mesačne).

image

Lightyear

Disney Pixar/Pixar

Pre porovnanie, Netflix ponúka tri rôzne balíčky - najlacnejší začína na sume 7,99 eur (jedno zariadenie, SD rozlíšenie obrazu), nasleduje štandardné predplatné za 9,99 eur (dve zariadenia, Full HD rozlíšenie) a premium za 11,99 eur (štyri zariadenia, 4K rozlíšenie). Apple TV+ stojí 4,99 eur. HBO Max stojí 6,99 mesačne. Z cenového súboja tak jasne víťazí práve posledná spomínaná.

Čo je Disney+?

Disney+ je streamovacia služba spoločnosti The Walt Disney Company. Ponúka filmy a programy z produkcie Disney, Pixar, Marvel, Star Wars a National Geographic, ale tiež aj úspešných Simpsonovcov a ďalšie. Vo vybraných krajinách ponúka aj produkciu pridruženej značky Star.

Vďaka dlhoročnej histórii spoločnosti Disney a jej bohatej filmografii bude na D+ k dispozícii nielen filmová a televízna klasika, ale aj úplne nové filmy a programy z dielne The Walt Disney Studios. Prostredníctvom Star ponúkne Disney+ najnovší obsah štúdií 20th Century Studios, Disney Television Studios, FX, Searchlight Pictures a ďalších.

 

Veľkosť obsahu

Disney v tlačovej správe uviedlo, že po spustení v našej krajine sa budeš môcť tešiť na 700 filmov, viac ako 700 seriálov a zbierku 130 exkluzívnych titulov z pôvodnej tvorby. Analýza stránky Surfshark uvádza, že Netflix na Slovensku ponúka 5077 titulov (3419 filmov, 1658 seriálov a šou). HBO Max obsahuje približne 2-tisíc filmov a 580 seriálov, šou či špeciálov (Harry Potter, Priatelia).

Apple TV+ ich má neporovnateľne menej a Disney+ sa zaraďuje priamo nad túto platformu. Na druhú stranu, podľa informácií z posledných mesiacov stavila nová platforma na dabing. Hneď niekoľko štúdií sa malo podieľať na tom, aby čo najviac projektov malo pri spustení platformy slovenské znenie. 

image

Disney+

Unsplash/mika Baumeister/

Najväčšie lákadlá

Aj keď Disney+ nemá najväčšiu ponuku a na Slovensku nájdeš dve streamovacie platformy s nižšou cenovkou, stále sa predpokladá, že pritiahne veľa predplatiteľov (a uškodí trápiacemu sa Netflixu). Môže za to mimoriadne lákavá ponuka titulov, ktoré zahrňujú tie najznámejšie animáky, ale aj najúspešnejšie kinohity posledných dvoch dekád. 

Na platforme totiž nájdeš kompletnú zbierku prepojeného filmového a seriálového univerza od Marvelu (známa aj ako Marvel Cinematic Universe). Hneď od spustení tak budú mať fanúšikovia superhrdinov prístup k viac ako 40 filmom od štúdia Marvel a 30 ďalším seriálom ako Moon Knight, Loki či WandaVision. Mnohé z nich sú pre sledovanie filmov kľúčové, takže pokiaľ patríš k milovníkom komiksoviek, Disney+ sa pre teba stáva povinnosťou. 

Pokiaľ máš streamovacie platformy len na vyplnenie času, určite oceníš kompletnú zbierku Simpsonovcov, Akty X, Futuramu, seriál The Kardashians, Klinika Grace, 9-1-1 či jednohubky a animované seriály od Disney, ktoré sme ako malé deti sledovali (napríklad Rýchla rota Chipa a Dala z roku 1989, ktorá dorazí aj s novým chváleným celovečerákom, ktorý mal premiéru len nedávno). 

Pre milovníkov animákov aj dokumentov

Drvivá väčšina z nás sú veľké deti, aj keď si to možno nechceme hneď priznať. Pre milovníkov animákov je Disney+ jasnou voľbou. Nájdeš tu nielen klasiky od samotného Disney (medzi nimi aj Encanto, Frozen, ), ale aj kompletnú zbierku nádherných a oscarmi ovenčených príbehov od Pixaru.

image

Pokračovanie Westworldu či športová dráma so Sandlerom. Jún na streamovacích službách bude horúci

Pokiaľ sa chceš pred telkou dozvedieť niečo nové, v rámci Disney+ nájdeš dokumenty National Geographic ako Záchrana a Free Solo od oscarových režisérov a producentov E. Chai Vasarhelyiho a Jimmyho China budú dostupné spolu s populárnymi seriálmi National Geographic ako napríklad Svet podľa Jeffa Goldbluma a Gordon Ramsay: Do neznáma.

Čerešničkou na torte sú ospevované seriály z produkcie Star. Tešiť sa tak môžeš napríklad aj na úspešný komediálny seriál Iba vraždy v budove či seriál z limitovanej edície Pam & Tommy.

Z rozprávok do preďalekej galaxie

Na záver v rámci našich tipov nesmieme opomenúť univerzum Star Wars. Po spustení 14. júna budú mať predplatitelia prístup k seriálu Boba Fett: Zákon podsvetia aj k obom sériám seriálu Mandalorián z dielne štúdia Star Wars. Okrem toho bude Disney+ ponúkať celú ságu Skywalkerov od Star Wars Epizódy 1 až po Epizódu 9. 

Okrem toho všetkého už čoskoro pribudnú nové príbehy z preďalekej galaxie. To však všeobecne platí pre celý obsah platformy. Každý rok by sa predplatitelia mali dočkať až stovky nových filmov, seriálov a programov. Na záver už len dodáme, že Disney+ je dostupná pre smart televízory, Chrome OS, macOS aj Windows, všetky PlayStation aj Xbox konzoly a mobilné zariadenia.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 08:31