HBO Max čakajú obrovské zmenyHbo Max, Brainee X Canva/
StoryEditor

Je to oficiálne: HBO Max ako ho poznáme čoskoro skončí. Spojí sa s ďalšou streamovacou platformou

Miroslav Kamody05.08.2022., 09:14h

HBO Max prišlo na Slovensko len pred pár mesiacmi. Teraz to vyzerá tak, že mu reálne hrozí koniec.

Lajkuj Brainee.sk na

Aktualizované - Ešte včera sme ťa informovali o tom, že HBO Max reálne hrozí zánik. Po oficiálnom oznámení sme už o čosi múdrejší. Už totiž nie je pochýb o tom, že táto streamovacia platforma sa skutočne zlúči s ďalšou, konkrétne Discovery+.

Generálny riaditeľ a prezident Warner Bros. Discovery David Zaslav hovoril o „spojení bohatého dedičstva“ Warner Bros. a Discovery do jednej spoločnosti, pričom zopakoval zámer „priniesť HBO Max a Discovery Plus“ do jednej ponuky. Jasnejšie sa však vyjadril generálny riaditeľ a prezident Global Streaming and Games.

Nejasný názov a vyššia cena

V prvom rade si budeme musieť počkať na udalosť Investors Day naplánovanú na koniec roka, no pridružený obrázok ukazuje, že logá HBO Max a Discovery sú spoločne vedľa seba. Existuje teda malý optimizmus, že platformy sa zlúčia takým spôsobom, aby nebolo vidieť, ktorá pohltila ktorú. Stále však nie je nič isté.

image

Drogy, sex a zvrátený hudobný priemysel. Tvorca Euphorie natočil seriál s The Weekndom a dcérou Johnnyho Deppa

Čo však vieme je, že služba ponúkne viacero úrovní (pravdepodobne s vyššou cenou, aká je nastavená teraz) a bude obsahovať verzie bez reklám a s reklamami. 

Nasleduje pôvodný článok zo včera:

Pokiaľ patríš k predplatiteľom a milovníkom HBO Max, nemáme pre teba dobré správy. Po nedávnych oznámeniach o sťahovaní originálnych filmov a seriálov a zrušeniu filmu Batgirl, do ktorého spoločnosť Warner napumpovala takmer 100 miliónov, prišla informácia, že streamovacej platforme hrozí zánik. Informoval o tom portál Tom´s Guide.

Nedávno totiž prebehla akvizícia spoločnosti WarnerMedia (pod ktorú patria HBO Max aj štúdio Warner Bros.) spoločnosťou AT&T, ktorá má streamovaciu platformu Discovery+. Vďaka tomu sa spoločnosť premenovala na Warner Bros. Discovery. Keďže má teraz jedna firma dve platformy, rastú obavy z toho, že jedna z nich zanikne a druhá bude kombinovať všetok obsah.

image

Máš chuť na poriadny horor? Pozreli sme sa na najlepšie kúsky, ktoré nájdeš na streamovacích platformách

HBO Max zrejme zanikne

Podľa dostupných informácií od odborníkov a insiderov čaká HBO Max veľké prepúšťanie a streamovacia platforma sa zlúči so samotným HBO (doteraz to tak nebolo). Najväčší rozruch však spôsobili klebety od YouTuberky Grace Randolph, ktorá vystupuje na profile Beyond The Trailer.

Podľa nej sa HBO Max stane súčasťou Discovery Plus, ktoré pravdepodobne bude len jednou podsekciou na platforme. To by lojálnych predplatiteľov HBO Max prinútilo zaplatiť za novú a pravdepodobne drahšiu streamovaciu službu. Otázny je aj licencovaný obsah HBO Max (Priatelia, Harry Potter), ktorý by sa za istých okolností zase mohol roztrúsiť medzi ostatné platformy.

image

HBO Max

Hbo Max/

V hre je aj zvyšovanie cien

Zásadnou otázkou teda zostáva, ako sa rozhodnú riaditelia spoločnosti Warner Bros. Discovery o tom, ktorá streamovacia platforma je pre nich dôležitejšia. Všetko však nasvedčuje tomu, že Damoklov meč visí nad HBO Max. Je to logické, pretože keď Discovery získalo WarnerMedia, pravdepodobne nebude chcieť vypnúť svoju službu a stať sa súčasťou tej, ktorú kúpila.

Okrem toho je v hre zvyšovanie cien predplatného spolu s okresaním obsahu platformy HBO Max, čo môže spôsobiť nový problém nasledovaný odlivom fanúšikov a predplatiteľov ku konkurencii.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 05:25