Evan Peters prehovoril, ako vyzerala jeho príprava na rolu sériového vraha v populárnom seriáli na Netflixe.Pop Crave/Twitter
StoryEditor

Používal závažia, aby napodobnil chôdzu sériového vraha. Herec odhalil prípravu na monštruózneho Dahmera

Nikola Michalkova03.11.2022., 17:00h

Jeffrey Dahmer patrí medzi najznámejších sériových vrahov. Je taký známy, že si vyslúžil aj seriálové spracovanie na Netflixe. Hlavnú postavu stvárnil herec Evan Peters, ktorý prehovoril, ako sa na svoju rolu pripravoval.

Lajkuj Brainee.sk na

Aj napriek tomu, že mu rola sériového vraha určite priniesla väčšiu popularitu a obdiv, samotný herec cítil strach a neistotu pred prijatím ponuky obsadiť túto postavu, uvádza portál Variety.  

Bol vydesený

Evan Peters, ktorý sa preslávil najmä vďaka úlohe v populárnom seriáli American Horror Story, si podľa nás zaslúži veľký obdiv za to, ako Dahmera stvárnil, pretože vžiť sa do kože niekoho, kto bol schopný zabiť desiatky ľudí, nie je jednoduché a vyžaduje si to naozaj poctivú prípravu a istú dávku odvahy.

Preto sa niet čomu čudovať, že samotný herec priznal, že bol vydesený prijať rolu Dahmera. „Naozaj som neustále premýšľal, či to mám urobiť alebo nie. Vedel som, že to bude neuveriteľne temné, ale zároveň veľká výzva,“ vyjadril sa Peters počas sobotňajšieho panelového stretnutia s hereckými hviezdami Niecy Nashovou a Richardom Jenkinsom.

image

Prihlásiť sa na rolu notorického vraha, ktorý zavraždil 17 mužov, bolo pre 35-ročného Evana naozaj ťažkým rozhodnutím. Zo začiatku skutočne váhal a nebol príliš ochotný rolu v seriáli prijať, ale keď tak napokon urobil, ponoril sa do prípravy naozaj hlboko s cieľom znázorniť sériového vraha čo najlepšie.

Keď Even Peters dostal scenáre, pozrel si aj rozhovor Dahmera z roku 1994, aby dokázal pochopiť „psychológiu tejto extrémnej stránky ľudského správania.“

Príprava na rolu

Netflix zase usporiadal rozhovor spolu s tvorcom seriálu Ryanom Murphym a hercami. Práve tu sa Evan otvoril a porozprával o tom, ako sa na hlavnú úlohu pripravoval. Prvou vecou, ktorú podstúpil, bolo, že na rukách mával závažia, ktoré mali slúžiť na vernú kópiu Dahmerovej chôdze.

Tá bola totiž typická najmä tým, že pri chôdzi sa mu vôbec nehýbali ruky. „Dahmer mal veľmi rovný chrbát. Nehýbal rukami, keď kráčal, tak som použil závažia, aby som zistil, aké to je,“ uvádza sa na portáli Unilad. 

image

Peters cítil strach a neistotu pred tým, ako prijal ponuku stvárniť sériového vraha.

Pop Base/Twitter

Okrem toho, Peters nosil Dahmerove topánky, džínsy či okuliare celé mesiace, takisto si urobil vlastný výskum a venoval sa aj dialektovej práci, aby sa do charakteru vraha čo najlepšie dostal a stvárnil ho tak čo najvernejšie. Treba však spomenúť fakt, že celá príprava, vrátane nosenia závaží na rukách, trvala štyri mesiace, pričom sa seriál natáčal ďalších šesť.

„Pri plnení úlohy som chcel zo seba dať 120 percent, takže som do nej vniesol veľa temnoty a negativity,“ povedal Evan. Jeho herecká kolegyňa Niecy Nash žartovala o tom, ako dobre sa Evan do role dostal. „Ľudia sa ma budú pýtať, aký je Evan? A ja poviem, že neviem, nepoznám toho muža.“

Evanovi pomohlo aj to, že sa zameral na hotový produkt, hotový seriál, a to ho povzbudilo k tomu, aby prekonal tie výzvy, ktoré boli spojené s úlohou v tomto seriáli. „Bolo to o tom mať ten konečný cieľ, vedieť, kedy to zabalíme, konečne sa nadýchneme, necháme to ísť a povieme si – dobre, teraz je čas priniesť radosť a ľahkosť, sledovať komédie a romantické filmy,“ hovorí na portáli Seventeen. 

Okrem toho opísal, ako sa po natáčaní vrátil domov do St. Louis navštíviť svoju rodinu a priateľov. Pozreli si komédiu Step Brothers, čo mu pomohlo vrátiť sa z temnej role sériového vraha späť do reality. Tá už nezahŕňa žiadnu temnú stránku, ktorá ho obklopovala celé mesiace, počas ktorých sa divákom snažil priniesť čo najlepšie stvárnenie monštruózneho sériového vraha.

image

Kto bol Jeffrey Dahmer? Skutočný mrazivý príbeh sériového vraha, ktorý vyrazil dych divákom Netflixu

Mnoho reakcií od fanúšikov seriálu na Netflixe si jeho stvárnenie pochvaľuje a celý seriál hodnotia pozitívne. Samozrejme, nájdu sa aj takí, ktorých seriál tak trochu vydesil či im ubral na spánku. Seriál totiž príliš nechodí okolo horúcej kaše a divákom sprostredkúva, čo zažívali Dahmerove obete. Preto sa ani nečudujeme, že Evan bol úprimne vydesený prijať túto rolu. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
09. máj 2024 17:28