Stranger ThingsNetflix/
StoryEditor

Hodiny onedlho dotikajú. Stranger Things sa rozlúči piatou sériou, toto všetko o nej vieme

Nikola Michalkova11.11.2022., 08:00h

Stranger Things patrí medzi najsledovanejšie seriály na Netflixe. Po ukončení štvrtej série tvorcovia hneď oznámili, že fanúšikov čaká piata, posledná séria. O čom by mohla byť?

Lajkuj Brainee.sk na

Skôr, ako začneme tento seriál a jeho pomaly sa blížiaci koniec oplakávať, pozrime sa na to, čo sa môže objaviť v piatej sérií známej a obľúbenej snímky Stranger Things. Za tikania starých hodín, ktoré nás sprevádzali celou štvrtou sériou, a pri ktorých sa nám všetkým dvíhal tlak, sa pomaly blížime k začiatku konca. 

Štvrtá séria nechala fanúšikov v napätí

Seriál Stranger Things si svojich fanúšikov získal už prvou sériou, ktorá mala na Netflixe premiéru 15. júla 2016. Odvtedy prešlo niekoľko rokov a seriál má celkovo štyri série a milióny fanúšikov po celom svete. Práve posledná zverejnená séria nechala mestečko Hawkins a jeho obyvateľov v nebezpečenstve, plné príšer z „upside down“ sveta. Okrem toho, po skončení poslednej série sa po internete začali šíriť rôzne teórie o tom, kde zmizla postava Vecna, ktorú stvárnil Jamie Campbell Bower naozaj úžasne. 

Koniec poslednej série naznačuje, že hlavní hrdinovia majú pred sebou ešte ťažký a zároveň záverečný, boj a pravdepodobne sa môžeme tešiť na zaujímavé dejové línie či emotívne scény. Získanie odpovedí na to, ako to skončí, a či tvorcovia budú mať odvahu zabiť niektorú z hlavných postáv, je ešte v nedohľadne, avšak tvorcovia fanúšikom poskytli aspoň malý „teaser“ k očakávanej, a žiaľ, poslednej sérii, uvádza sa na portáli Yahoo. 

Kedy vyjde?

Žiadny oficiálny dátum ešte uvedený nie je, avšak na portáli Digital Spy sa uvádza, že premiéra poslednej série je očakávaná v roku 2024. Čo znamená, že na finále seriálu si budeme musieť ešte dlhšiu dobu počkať. Dovtedy si môžeš seriál pozrieť od začiatku, keby si náhodou zabudol, čo sa v ňom dialo. Písanie scenára začalo už v auguste tohto roka. Matt Duffer sa ešte v júni pre portál TVLine vyjadril: „Nie som istý, či sme pripravení povedať, kedy sa natáčanie naozaj začne.“ 

Tvorcovia už na začiatku avizovali, že seriál skončí piatou sériou, a tak pravdepodobne nemôžeme čakať žiadne prekvapenie, že sa predsa len rozhodnú seriál obohatiť ešte o jednu sériu navyše. „Pred siedmimi rokmi sme naplánovali celý príbeh pre Stranger Things. Vtedy sme predpovedali, že príbeh bude trvať štyri až päť sérií. Ukázalo sa, že je príliš veľký na to, aby sa dal zmestiť do štyroch, ale, ako čoskoro sami uvidíte, sa teraz rútime k nášmu finále. Štvrtá séria bude predposlednou, piata séria bude posledná,“ vyjadrili sa tvorcovia v liste pre fanúšikov.

Menej epizód

Na Twitteri nedávno zverejnili fotografiu, ako plánujú poslednú sériu, ktorú nazvali „Grid Stage.“ Ukážka odhalila aj tabuľu rozdelenú do ôsmich stĺpcov a usporiadanú podľa každej epizódy, čo môže naznačovať, že posledná séria bude mať o jednu epizódu menej ako predchádzajúca. Epizódy už nebudú také dlhé, najmä ako tá posledná, ktorá mala dve hodiny. „Nemyslím si, že v piatej sérii budú časy také extrémne. Snažíme sa vrátiť k jednoduchosti a štruktúre, ako bola v prvej sérii,“ vyjadril sa Matt pre portál The Hollywood Reporter. Dodáva, že je možné, že finálna epizóda v piatej sérii môže byť dlhšia. 

Hoci epizódy budú kratšie, nemusíš sa báť, že budeš o niečo ukrátený. Tvorcovia totiž sľubujú, že posledná séria bude plná akcie a určite sa máš na čo tešiť. 

Možný vývoj vzťahov

Samozrejme, tvorcovia neodhalili žiadnych nových nepriateľov či príšery, s ktorými hlavní hrdinovia budú bojovať, čiže na to si budeme musieť ešte dlhú chvíľu počkať. Jediný možný scenár, ktorý sa v poslednej sérii môže viac riešiť, je vzťah hlavných postáv Willa a Mikea. „Myslím si, že je celkom jasné, že Will k Mikeovi niečo cíti. Zámerne to počas posledných niekoľkých sérií vyťahovali. Dokonca to naznačili už v prvej sérii a postupne, pomaly tento príbeh rástol,“ vyjadril sa Noah Schnapp, ktorý stvárnil postavu Willa, pre portál Variety. 

„Myslím si, že v štvrtej sérii som to bol len ja, kto hral postavu, ktorá miluje svojho najlepšieho priateľa, ale bojuje s tým, či ho prijmú alebo nie, a cíti sa ako chyba, akoby tam ani nepatril. Will sa tak vždy cítil,“ dodáva herec. „A potom je tu Eleven ako jeho sestra, ktorej nechce ublížiť, pretože ak povie, že má rád Mikea, zraní to jej city.“

Ak si videl štvrtú sériu Stranger Things, tak sám veľmi dobre vieš, že bolo vidieť, že Will sa skutočne k Mikeovi správal inak ako k iným priateľom. Preto ak sú tieto tvrdenia pravdivé a posledná séria fanúšikom skutočne ponúkne isté rozuzlenie tohto vzťahu, môže to do seriálu opäť vniesť nový rozmer. Okrem toho, Noah priznáva, že tvorcovia priznali, že piata séria bude viac zameraná práve Willa a na budovanie jeho príbehu. 

„Všetci jeho priatelia majú partnerky a zapadajú do rôznych klubov. Will nikdy nezistil, kde zapadá tak naozaj. Myslím si, že aj to je dôvod, prečo mnoho ľudí prichádza za mnou a hovoria mi, ako milujú Willa, ako sa s ním dokážu stotožniť, pretože je ako reálna postava,“ pokračuje Noah. Samozrejme, Will to má naozaj ťažké. Už od prvej série si všetko nebezpečenstvo zlizol on. Preto sa niet čomu čudovať, že sa cíti, akoby nikam nezapadal. 

Samozrejme, nemôžeme zaprieť, že hlavní herci už nie sú deťmi tak, ako na začiatku celého seriálu. Preto tvorcovia prepokladajú, že sa pravdepodobne objaví časový skok od poslednej série.

Odlišný začiatok

Piata séria, podľa tvorcov, bude mať iný začiatok, ako mali predošlé série. Rovnako fanúšikov rovno pripravujú na to, aby očakávali emotívny záver. „Chcem povedať, bolo to ťažké. Je to koniec príbehu. Videl som plakať manažérov, ktorých som ešte nikdy nevidel plakať a bolo to divoké,“ vysvetľuje jeden z tvorcov. 

Bratia Dufferovci už aj zverejnili názov prvej epizódy - „The Crawl“. 

Koho v poslednej sérii uvidíme?

Veľký otáznik visí nad herečkou Sadie Sink, ktorá stvárnila obľúbenú postavu Max, keďže vo štvrtej sérii si toho zažila naozaj veľa. Tvorcovia však potvrdili, že Max je živá, a tak fanúšikom dávajú nádej, že sa ich obľúbená Max predsa len v poslednej sérii objaví. Okrem toho, veľké zmeny v hereckom obsadení nie sú. Hlavné roly obsadia Millie Bobby Brown ako Eleven, Finn Wolfhard ako Mike, Noah Schnapp ako Will, Caleb McLaughlin ako Lucas a Gaten Matarazzo ako Dustin. Ostatní herci takisto zostávajú a nemusíme sa teda báť, že by sme museli čeliť nejakým veľkým zmenám. 

Ale čo bude s Vecnou? Na otázku, či sa famózny Jamie Campbell Bower vráti ako „záporák“ Vecna, sa herec pre The Hollywood Reporter vyjadril: „Viem o piatej sérii. Vezmite si z toho, čo chcete.“ To môže znamenať veľkú nádej, že sa herec ešte ako Vecna objaví. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
12. máj 2024 05:13